סתם תהייה האם יותר זול לקנות

B i m B

New member
סתם תהייה האם יותר זול לקנות

עוף שלם ולבקש שיחתכו אותו לכרעיים ושניצל .... וגרון למרק או יותר זול לקנות כרעיים, גרון ושניצל כל דבר בנפרד. כמה בכלל עולה עוף שלם ביחס לקנייה של כל חלק במשקל בנפרד. אני מתכוונת קנייה של בשר טרי. ושוב אני חייבת להודות על הפורום הנפלא, אני כל יום קוראת כאן ולומדת המון. איך לא חשבו על כזה פורום קודם, יוזמה מוברכת
 
הרבה יותר זול לקנות עוף שלם ולחתןך בבית

לא חישבתי אף פעם עם תוספת החיתוך . בן עוף שלם שאת חותכת לבן ללקנות כרעיים וחזה עוף גבות ושאר החלקים האפרש הוא בערך 10 במקומות הזולים שיש מבצעים .כלומר שעוף עולה 12 ש"ח וכרעיים 15
 

tomer2007

New member
כשאת מבקשת שיפרקו לך אותו - את מעלה את

מחיר העוף.. באמת הכי זול לקנות עוף שלם ולחתוך אותו בבית - אבל אם את לא מסתדרת עם העיניין הזה כמוני, למשל
אני חושבת שעדיף כבר לקנות קפוא (בשביל מרק לא צריך את כ-ל החלקים עד כמה שאני יודעת.....) מה גם, שמבחינת טריות ובקרת חיידקים - הקפוא עדיף על הטרי (את העוף הקפוא חתכו וישר הכניסו להקפאה, אי אפשר לדעת באמת כמה זמן הטרי יושב בסופר ואם היו שעות שבהן ישב בטמפרטורה גבוהה מ-4 מעלות....)
 

נועם@בת

New member
בדיוק כמו שאי אפשר לדעת

כמה פעמים העוף הופשר והוקפא מחדש עד שהגיע למקרר של הסופר. בתיה
 

tomer2007

New member
מה שהולך להקפאה מוקפא מיד ולא מופשר בכלל

או לפחות ככה צריך להיות.... אסור להקפיא לאחר הפשרה - ואם ישנה חברה שכך מתנהגת מזמן היינו רצים לבתי חולים עם זיהומים שונים ומשונים לעומת זאת - בשר טרי - ניתן להחזיק במקרר של 0-4 מעלות עד שבוע ימים - וא תהרי לא בודקת את הטמפרטורה של המקרר, את תנאי העברתו בלילה למקרר המרכזי וכן הלאה...
 

נועם@בת

New member
הכי זול לקנות שלם ולפרק לבד

וקצת פחות זול לקנות מפורק (תוספת של 2-3 שקלים לקילו על הפירוק). בדרך כלל רוב החלקים עולים הרבה יותר מעוף מפורק. מנסיוני הלא גדול מחיר סביר לעוף מפורק הוא 16-18 שקל לקילו, במבצעים אפשר להשיג בפחות אבל לרוב זה מוגבל לכמה קילו. שניצל בדרך כלל עולה מעל 20 שקל לקילו, גנ"ל כרעיים. תבררי לעצמך גם האם את משתמשת בכל החלקים. כי לפעמים שווה לקנות כמה קילו של כרעיים במבצע, אם זה החלק המועדף על בני הבית. כמובן בהנחה שיש מקום בפריזר. בתיה
 
למעלה