סתם תהייה ...

סתם תהייה ...

היו פה אנשים שדיברו על כך שהגימגום הוא כתוצאה מכך שאנו המגמגמים חושבים "מהר" יחסית לדיבור. אי לכך הפה שלנו לא מצליח לעקוב , נוצר בלבול ואז נוצר הגמגום. אם ככה אנשים שמדברים מהר לכאורה, הם סופר חושבים מהר .... אני לא כ"כ קונה את זה. (חשבתם פעם להתחרות בדיבור עם גדעון הוד...
) אני עדיין חושב שהגמגום הוא תוצאה של פגם מסויים בין הלך המחשבה לבין העצב שנותן את הפקודה לדבר פיזית, משהו כמו שסתום לא מכוון
שניתן לעבוד עליו ולשפר אותו! תקנו אותי!!! אגב , מישהו שמע על גמגמן שגמר את גמגמנותו??

shuky63

New member
סיפור על מגמגם שהפסיק לגמגם

את הסיפור הזה אני מביא כמו כמה סיפורים שהבאתי בעבר מתוך ספר של קלינאי התקשורת מרטין שוורץ.אינני יודע עם הסיפורים נכונים אני רק יכול לקוות: במיתולוגיה היוונית יש סיפור על אדם מגמגם שהאלים ציוו עליו יום אחד לאסוף צבא ולצאת לכבוש ארץ רחוקה ולא לחזור לעולם לארצו.הוא עשה זאת ובאמת הפסיק לגמגם.הסיפור הזה היה בסיס לתאוריה ששינוי מלא של סיגנון החיים וסביבת החיים יכול להעלים גימגום.בספר של שוורץ יש סיפור על אדם שעשה את זה .הוא עבר לגור במקום מרוחק שבו איש לא הכיר אותו התנתק לחלוטין מסביבתו הקודמת.שינה מקצוע,הרגלים,מאכלים,תחביבים,בקיצור הכל,והוא באמת הפסיק לגמגם.אבל יום אחד פגש אותו מישהו שהכיר אותו בחייו הקודמים והגימגום חזר במלוא עוצמתו. אז תחליטו בעצמכם האם זה שווה!

וואלה , מחר אני באלסקה.. ../images/Emo6.gif

הרעיון מאחורי זה ברור. אדם שזורק הכל מאחור, זורק גם את הדימוי העצמי הנמוך ובונה לעצמו דמות חדשה אבל זה לא כ"כ ריאלי עכשיו ברצינות . במפגשים מישהו/י יודע על אנשים שהפסיקו

shuky63

New member
מאד קשה למדוד את המונח של הפסקת

גימגום.רבים מאלה שמסיימים טיפול יוצאים עם דיבור כמעט מושלם.השטף מחזיק לפעמים מספר שנים.זה אני יודע מתצפית אישית שלי באנשים שהייתי איתם בקשר לאורך מספר שנים.בהתחלה הם דיברו בשטף מלא ואחרי מספר שנים יש ירידה משמעותית. ידוע שרוב הילדים שמתחילים לגמגם בגיל צעיר מפסיקים לגמגם עד סוף גיל ההתבגרות.המפורסמים:ירדנה ארזי והמשורר רוני סומק.אלו שממשיכים לגמגם אחרי גיל ההתבגרות כנראה ימשיכו לעשות זאת כל חייהם במידה זו או אחרת. שמעתי משני אנשים על הפסקת גימגום אבל זה קרה לקראת שנות ה60 שלהם.

elanc10

New member
יש להניח שבשנות ה- 80 תשעים אחוז

מהמגמגמים יפסיקו לגמגמם מגמגמים בשנות התשעים? 99.9 יפסיקו. איני יודע אם זו נחמה, אבל לכל דבר יש סוף, גם לדברים הגרועים.

elanc10

New member
מאחר ואחרי גיל 80, 90,קשה מאד להבין

גם לא מגמגמים!!! סתם, לא רעיון מבריק, אבל נכון.

marlen

New member
../images/Emo12.gifאהההההה

לא הבנתי אותך נכון. חשבתי שאתה טוען שאחרי שנות ה-90 יאנו 2090 וממש לא הבנתי למנה אתה חושב שבשנה הזאת הגמגום יעלם מן העולם איזה צחוקים......

למעלה