סתם תהייה

gilad_no

New member
סתם תהייה

כאשר מישהו מודיע על עוד שלב מוצלח בתהליך (בדיקות רפואיות, הפקדת דרכונים, קבלת PR), הרבה אנשים כאן מפרגנים לו - בניגוד לצרות העין שיש לרוב הישראלים. האם זה בגלל שכל מי שכאן עוזב את ישראל בדיוק בגלל הסיבות הנ"ל?

merywho

New member
לא נראה לי..

אני מסתובבת בהרבה פורומים בתפוז בנושאים שונים, ובכולם יש פירגון.. בכלל, בכל קבוצה חברתית יש אנשים טובים ואנשים רעים..כך בישראל..כך בקנדה..וכך גם בישראלים שרוצים לעבור לקנדה..
באופן אישי מפריעות לי אמירות כגון "רוב הישראלים צרי עין" ..אבל אם זו דעתך..זכותך.. אני יותר מסתדרת עם אמירות כגון "עזבתי את ישראל כי החיים שם או המנטאליות לא מתאימים לי באופן אישי" מאשר אמירות כגון עזבתי את ישראל כי הישראלים הם גועל נפש וכדומה.. המשפחות שלנו שם. החברים.הרבה אנשים טובים. וכן, יש גם זבל. כמו בכל מקום. בכל מקרה..שיהיה בהצלחה !

gesus

New member
אני דווקא מקלל בלב

אבל תמיד אני אומר מזל טוב כי אני קונפורמיסט. רוב הישראלים הם צרי עין? וגם אם כן, זו נראית לך סיבה להגר? אנחנו מברכים כי זה אירוע משמח ואנחנו מספיק אינטילגנטים להבין שלא יעזור לנו אם נקלל כי בסופו של דבר כולנו נהיה במעמד הזה.

ILCA

New member
עוזבים לונקובר.יש שם טונות צרי עין!

רובם ככולם מדברים סינית.

e smart boy

New member
כל אחד והסיבות שלו

אצלי זה בהחלט מה שציינת. כל פעם כשאני חוזר מחול אני מתפלא איך אנשים מסוגלים לגור במדינה הזאת. חזרתי הלילה משבוע באירלנד. מדינה שבהרבה מובנים מזכירה את ישראל חוץ מהעובדה שרוב תושביה אירים ולא ישראלים והבירה שלהם היא גינס ולא גולדסטאר. יש לך מושג כמה כייף שם? כמה שהאנשים מנומסים ונחמדים אחד לשני? למה קיבינימט אנחנו לא יכולים להיות אפילו קצת כמוהם? תעזוב את המיסוי הבלתי נתפס, את החמסינים, את פצצת האטום האיראנית, את המילואים, את משה קצב, את עיריית תל אביב שמוציאה 200 מיליון שקל להתקין מטבחונים לעובדים, את החמאס ואת חיזבאללה ואת ועד עובדי חברת החשמל. כל אלה בגדר מכות טבע שלא בחרנו להביא על עצמנו אבל למה לעזאזל האנשים במדינה הזאת צריכים להיות כאלה חראות וביריונים???

anutka2

New member
לא מסכימה...

לדעתי אנשים טובים יש בכל מקום, כמו גם אנשים רעים ואנשים שחשים קנאה. לדעתי דווקא יש משהו מאוד אמיתי ומשוחרר בישראלים שאין באירופה וגם בארה"ב וקנדה. נכון, זו מדינה קשה ואנשים כאן חסרי סובלנות. אבל בפנים, קשה משהו קשה קורה כולם עוזרים ומושוטים יד. לדוגמא, מלחמת לבנון האחרונה. לדעתכם, במדינה אחרת היו עוזרים כמו פה?

tanisha

New member
Of course

Of course in any other country they would help at least as much as they did in Israel. Why do you think the help Israeli people gave one another is so special? Do you know what happens in Bosnia? In Yougoslavia? No. The mutual help there was as great as it was in Israel if not more.

e smart boy

New member
למה בדיוק את לא מסכימה?

שהסיבה שלי להגר זה האנשים בארץ? את חושבת שהסיבה שלי אחרת? אולי תחדשי לי? ואם כבר העלית את זה אז ברור שבכל מקום יש אנשים טובים ואנשים רעים השאלה מה השיעור שלהם באוכלוסייה? דרך אגב, אין לי שום בעייה אם את חושבת שישראל מקום נפלא וכיף לגור בו זה רק מסקרן אותי טיפה אם כך מה את מחפשת בפורום הזה?

anutka2

New member
הדשא של השכן תמיד ירוק יותר.

ומה שאני מחפשת בפורום הזה הוא הגירה. זאת מכיוון שכל המשפחה שלי נמצאת בקנדה, ולי הכי חשוב זה משפחה. לדעתי יש הרבה יתרונות בקנדה, כמו שיש גם יתרונות בישראל. וזה שאנשים כאן הם חרא ובאירלנד הם נחמדים, זוהי הגזמה מטורפת. שבת שלום :)

e smart boy

New member
אז למה שהמשפחה לא תצטרף אליך

בארץ? מסכנים, הם בטח נורא סובלים שם ולא יודעים מה הם מפסידים פה. תספרי להם כמה טוב יכול להיות להם בארץ. לא חבל?

2calgary

New member
אולי

אולי תשאיר קצת מקום לחילוקי דעות ? אולי כדאי להגיד "we will have to agree to disagree". אתה רואה דברים בצורה א', היא רואה דברים בצורה ב' ונגמר הסיפור. לא צריך להיות סרקסטיים ו-"להכניס אנשים לתלם". החיים הם עניין מורכב ולהגיד ש"כולם בישראל חרא" זה לא נכון באותה צורה כמו להגיד ש"כולם בישראל אנשים זהב". השאלה היא של יחס בין האנשים האלה ומי מסוגל להתפשר על הדברים הרעים שקיימים כאן ומי לא. בנוגע לדיון, כל הכללה היא בהגדרה לא נכונה. אנותקה צודקת כשהיא אומרת שיש בארץ דברים שאין בשום מקום אחר בעולם. כך למשל, אם אתה בטיול וקרוה לך משהו, כדאי מאוד שתהיה אזרח ישראלי כי רוב הסיכויים שיבואו לחפש אותך/לעזור לך בצורה כלשהי. זה מאוד בלט בתקופת הצונמי כאשר שעות ספורות אחרי האסון, שגרירויות ישראל כבר ידעו להגיד כמעט על כל האזרחים איפה הם ומה מצבם, בזמן שמדינות כגון שבדיה חודשים לאחר מכן לא ידעו בכלל כמה אזרחים נעלמו להם, שלא נדבר על מי הם ומה מצבם. אבל כמובן המדינה לא נבחנת רק בשעות קשות. צריך לחיות עם האנשים את החיי יום יום. וזה לא רק האנשים, יש פה עניין של היחס לממשל ולמדיניותו, תנאים בטחוניים ועוד שלל דברים. אנשים מחליטים לחיות פה או לא על בסיס יחסם האישי לכל אחד מהפרמטרים האלה ולכן אין תשובה מוחלטת מסוג "טוב בישראל" או "חרא בישראל"

למעלה