סתם תהיתי...

מיכל328

New member
סתם תהיתי...

סתם כי משעמם לי ומעניין אותי לדעת מה אחרים חושבים... 1. מי כאן נוהג לחגוג Esbats ומתי? כלומר רק בירח המלא? או רק בירח האפל? יש לכם איזשהו מנהג מסויים שאתם נוהגים לעשות בתאריך שכזה? אני לדוגמא חוגגת את שניהם - הירח המלא באופן המסורתי כמו הרבה וויקאנים והירח האפל כיון שזהו זמנה של האלה שלי - המוריגן. 2. זה אולי בקטע של אינסטינקט אימהי יותר אבל, כשאתם כותבים או אוספים חומר או מתעדים נושאים שקשורים לאמונות שלכם בספר הצללים שלכם - אתם אי פעם חושבים על הרלוונטיות של החומר הזה לעתיד- כלומר לילדים שלכם? תרצו להעביר את הידע והנסיון שצברתם הלאה לילדים שלכם בעתיד? בכלל תחנכו את הילדים שלכם בדת הפאגאנית שבחרתם או שתתנו להם חופש דתי מוחלט - ובגיל מבוגר מספיק הם יוכלו להחליט לעצמם איזו אמונה מתאימה להם? בשבילי, אני חושבת המון על החומר שאני מתעדת ואוספת או כותבת בספר הצללים שלי על הרלוונטיות שלו בשבילי - עכשיו ובעתיד - אבל גם בשביל הילדים שלי בעתיד הרחוק יותר. אישית אני יודעת שאני אגדל את הילדים שלי כוויקאנים, אבל אם הם ימצאו דת שיותר מתאימה להם - ברור שאני אהיה בסדר עם העניין ואכבד את בחירתם. זהו בכל אופן... סתם שאלות קלילות לבוקר הנחמד הזה.... מיכל

L e s t a t

New member
אממ, אני אענה על 2

מכיוון ש1 לא רלוונטי אליי כלל ו2 רלוונטי בערך.. "תרצו להעביר את הידע והנסיון שצברתם הלאה לילדים שלכם בעתיד? בכלל תחנכו את הילדים שלכם בדת הפאגאנית שבחרתם או שתתנו להם חופש דתי מוחלט - ובגיל מבוגר מספיק הם יוכלו להחליט לעצמם איזו אמונה מתאימה להם?" מוקדם בשבילי לחשוב על זה (אני בסה"כ בן 18 וקצת, אפילו עוד לא התגייסתי), אבל אני חושב שאני אגדל את הילדים שלי כאסאטרוארים, אם הם יבחרו להאמין בדת אחרת אני אכיר בזכותם לעשות כן. מיכל, קבלי ח"ח על השאלה שעשתה לי את הבוקר

מיכל328

New member
באמת?

אני שמחה שהשאלה שלי עשתה לך את הבוקר! אני יודעת ששאלה 1 לא רלוונטית לכולם אבל זה עניין אותי אז החלטתי לשאול בכל אופן... ואני רק בת 21 אז ילדים גם לא אקטואלי בשבילי לזמן הקרוב אבל זה בכל אופן משהו שאני חושבת עליו כשאני מארגנת ומוסיפה דברים לספר הצללים שלי! אני שמחה שלמישהו יש בוקר טוב... אני חולה אז נשארתי בבית... אבל קניתי אתמול את הספר "צופן דה וינצ'י" ואני חייבת לציין כי זה דווקא משפר לי את ההרגשה... אני כבר בעמוד 100! אני גם אלך להכין לי
עכשיו וחזרה לספר... מיכל

L e s t a t

New member
גם את?! ../images/Emo13.gif

גם אני חולה בבית
"משהו שאני חושבת עליו כשאני מארגנת ומוסיפה דברים לספר הצללים שלי!" מזמן לא היה לי ספר צללים, אבל כשהיה זה היה אחד השיקולים שלי בסופו של דבר להעביר אותו הלאה. אני ממליץ על
טורקי עילית היום (אזהרה - פרסומת [לא כל כך] סמויה)

gwizard

New member
ואני סתם בבית

כי אני מובטל ומשעמם לי בטרוף. אגב, לי גם לא 1 וגם לא 2 רלוונטים
אין לי ספר צללים, כך שכל הידע אותו אני צובר נשאר בעל-פה. אין ספק שהידע יועבר הלאה, בין אם זה ילדים, תלמידים או סתם השכנה ממול :), אבל אני גם דוגל בחופש הבחירה. ואני גם לא עושה באופן קבוע Esbats כי לרוב אני מתעצל ואין לי כוח, אבל גם אין לי כל כך מטרה ראויה לעשות טקס.

מיכל328

New member
למה לא?

יש כל כך הרבה אינפורמציה ועניינים לזכור ולדעת, איך זה שאתה זוכר הכל בעל פה? לא יודעת אולי אני מהוויקאנים ה - Old Fashioned אבל ספר הצללים שלי הוא הא' ב' שלי ואני תמיד מוסיפה לו ומשדרגת אותו - בין עם זה כישופים מעניינים שאני מוצאת או כותבת בעצמי, לבין אם זה ה - Corrospondences של צמחים, צבעים, ימים וכ"ו, בין אם זה נושאי היסטוריה או מיתולוגיה ואפילו מתכונים למאכלים טעימים לחגים וכ"ו... גם לי אין מטרה קבועה או טקס קבוע כל Esbat אבל תמיד אני עושה לפחות משהו קטן - מדיטציה (עד כמה שאני יכולה) בדרך כלל.. אם יש לי משהו מסויים שאני מתכננת אני מנסה להתכוונן על ה - ESBAT המתאים (אם זה לנושא שמתאים לירח המלא או האפל).. וואו אני מרגישה ממש מסורתית אדוקה פתאום! מיכל

gwizard

New member
כי זה לא מעשי כל כך

לפחות עד כמה שאני אישית רואה את זה. מאיפה אנו לוקחים את כל correspondences ? מספרים ואינטרנט. למה לי להעתיק משהו לעוד ספרון, אם אני יכול לקחת ספר מהמדף ולהסתכל או להכנס לאתר ולבדוק ? :) אני בן אדם פרקטי ועצלן ומכאן הכל נובע. איינשטיין אמר, ואני תומך בו במאה אחוז, שאם זה פשוט ויפה זה נכון. כמובן שהוא התכוון למשוואות מתמטיות, אך אני מכליל את זה לכל תחומי החיים.

מיכל328

New member
הבנתי אותך...

אני מהפרפקציוניסטים האובססיביים האלה שחייבים שהכל יהיה מסודר בשיטה מסויימת, בצורה הכי נוחה להם והכי נקייה (לכן הכל גם מודפס אצלי כי אני חייבת שהכל יהיה ישר ויפה)... קצת חולני אבל טוב לי עם זה
מיכל

gwizard

New member
תאמיני לי שאני מבין אותך

גם לי יש את הנטיה הזו שהכל יהיה מסודר ומקוטלג. זו גם אחת הסיבות שאני לא מחזיק ספר צללים, בראש זה יותר מסודר
ומכשף/ה טוב חייב שיהיה סדר, אחרת הוא יאבד את עצמו בכל המידע סביבו. אגב, עכשיו כשאני חושב על זה, האתר שלי הוא בחלקו (הדברים שאני כותב) ספר הצללים שלי.

שלומות לכולם!

יותר מדי זמן שלא הייתי פה. ננצל את ההזדמנות גם לאחל לכולם יום-מפנה חורפי נפלא! אפילו כתבתי שיר מרוב כל החורף הזה! אבל נראה לי שאני אכתוב אותו בהודעה חדשה... ולתשובות: אני אענה רק על השאלה הראונה, ברשותך. אני חוגג את הירח החדש ואת הירח המלא, כלומר את א' ו-ט"ו בכל חודש עברי. לרוב טקסים אלו כוללים התבוננות ארוכה בירח, הרהורים ו/או מדיטציה, הקדשה לירח בדמות שיר שכתבתי, מנגינה שאני מנגן (רצוי כזו שהלחנתי בעצמי) או כל אמנות אחרת. בירח החדש מברכים על החודש המתרגש עלינו לטובה. הירח המלא הוא טקס רציני יותר, ומתרחש כפי המתואר מעלה. אגב, זה רק אני, או שג'אז זו מוזיקה ממש ירחית?

למעלה