ס
טוב הכל טוב

סיון87

New member
השאלה הכי לא קשורה שנשאלה בפורום|פי

מכירים את תחרויות ההאבקות האלה,WWE, (נראה לי בערוץ 5+) שבהן אנשים גדולי מימדים קופצים על אנשים אחרים(לעיתים גם תוך כדי שימוש באובייקטים לא קונבנציונלים...) אני ממש לא צופה בזה, אבל זה תמיד איכשהו ברקע כי אחי הקטן מרותק לזה כאילו אין חיים בחוץ. שאלתי היא: האם זה הצגה או אמיתי? זה נראה מזוייף,והבריונים האלה מדברים אחד לשני כאילו הם שני אוטיסטים,אבל מצד שני-מכות זה מכות-ואיך הוא יכל לרסק לו את השולחן על הפרצוף רק ב"כאילו"? אושרית, סליחה על חוסר הקשר, פשוט התערבתי עם אחי ואני חייבת דעה של אנשים שפויים.

yur4m2m

New member
עקב השאלות בפורום אני מציע....

להחליף את שם הפורום מלימודי רפואה לטרום ללימודי רפואה. צחקתי

DR ART

New member
שלום, יש לי שאלה, בפיסיקה....

אם מישהו יכול לעזור....השאלה מצורפת, אם מישהו יכול בבקשה להסביר בצורה מפורטת את הכוחות הפועלים על המזוודה. ובין אילו שני כוחות אני אמורה להשוות כדי לדעת אם היא תיפול או לא..... תודה מראש, בבקשה לא לחסוך בהסבר..

הצגה,

אפילו הייתה כתבה על זה איפשהו (ואפילו הם מכינים מראש מי יפסיד ומי ינצח).

The Reaper

New member
רעיון טוב

אבל, מה הרעיון לקרוא לקומונה פורום? זוהי הרי קומונה ולא פורום...

natalysh

New member
כמה דברים...

אנחנו לא פורום שיעורי בית, אם אתה מעוניין להעזר ולשאול שאלה בנושא לא קשור לפורום, נא לסמן ב-

DR ART

New member
אני יודעת, ומצטערת.

זה שאלה מקורס פיזיקה 1 במדעי החיים. אני לא מצאתי פורום של פיזיקה, ואני בטוחה שיש פה אנשים שיכולים לעזור....

פורום מדע פופלרי

עוסק בפיזיקה בין היתר... כמו כן יש את פורום ביולוגיה ומדעי החיים. GoodLuck

../images/Emo91.gif

פורום לימודים ושיעורי בית. הוא נועד בדיוק לשאלות כאלה. רק תשימי לב לשרשר את השאלות שלך שם לשרשור המתאים (יש שרשור לכל נושא). בכל אופן, הפתרון שOperon נתן נראה לי נכון באופן כללי. אם עדיין תהיי מעוניינת, אני יכולה לנסות לפתור את זה היום אחה"צ. אושרית.

nis original

New member
תשובה

1. כוח הכבידה (על שני המרכיבים שלו, לפי ציר ה-x ולפי ציר ה-y). 2. והכוח הנורמלי (שמנוגד למישור עליו מונחת המזוודה). כדי לקבוע אם היא תיפול, צריך להשוות בין מרכיב ה-y של כוח הכבידה לבין הכוח הנומרלי. זה לפחות המעט שאני זוכר מפיזיקה-מכניקה כיתה י"א.

DR ART

New member
כן, אבל...

חייב להית כוח נוסף המופעל ע"י תאוצת מכונית, אני לא מצליחה להבין למה הוא שווה...

Operon

New member
הצעה לפתרון

הכוח שמופעל ע"י המכונית הוא הוא הכוח הנורמלי, וניתן לחשבו לפי איזו נוסחא של ניוטון (כוח שווה למסה כפול תאוצה), אך זה לא נחוץ. במקום זה ניקח מקרה דימיוני (יותר מן השאלה) בו התאוצה של המכונית מספיקה בדיוק והמזוודה לא זזה יחסית אליה, אז נחשב תחילה לפי ציר ה-Y את הנורמל (הוא חייב להיות שווה לכוח המשיכה מאחר והגוף איננו מאיץ בציר זה), או אז נוכל לכתוב עבור ציר ה-X משוואת כוחות משעשעת בה הרכיב השני של הנורמל (אותו אנו יודעים מן הרכיב הראשון- מנפלאות הטריגונומטריה) שווה בדיוק למכפלת מסת המזוודה בתאוצת המזוודה (השווה לתאוצת המכונית). ממשוואה זו נקבל את התאוצה המתאימה להנחה שעשינו בהתחלה ונשווה אותה לתאוצה הנתונה בשאלה. אם את תוהה (מה שסביר שאת לא) אני כבר בשוונג מההכנה למועד ב' בפיסיקה (לא שלי, של ידידה), כך שעוד שאלות יתקבלו בשמחה (אכן אני משועמם).

DR ART

New member
אם המזוודה לא זזה, התאוצה שלה

שווה לתאוצת המכונית, מסכימה. אבל ברגע שהמזווה תזוז (אני אפילו לא בטוחה אם היא תיפול למטה או תעוף למעלה...) כיוון התאוצה שלה יהיה שונה מזה של המכונית...

אם יש לך את הספר של יורם אשל...

מכניקה האפור, יש דוגמה כזאת בפרק 10, עמוד 217. אם אין לך, תגידי ואני אכתוב כאן הסבר מפורט. אושרית.

DR ART

New member
כן,בבקשה...

יש לי את הספר, אך הוא נימצא שעתיים נסיעה ממני (בבאר שבע)... אם תוכלי בבקשה ליסרוק או ליכתוב את פירוט הדוגמא.... תודה מראש ג'ני

למעלה