עבאדי, מאחוריך!
אתמול בלילה אפיתי עוגיות מלוחות בסגנון עבאדי, רק יותר בריאות. הטעם באמת באמת הכי קרוב לאלה של עבאדי שאני מכינה (וניסיתי הרבה מתכונים).
הנה המתכון שלי
כעכים מלוחים כמו עבאדי - לבערך 70 כעכים
300 גרם קמח לבן
300 גרם קמח מלא
200 גרם חמאה בטמפ' החדר (אפשר מרגרינה אבל יותר בריא חמאה)
100 גרם שומשום
1 כפית גדושה מלח (אני בדיעבד הייתי שמה קצת יותר)
200 מ"ל בירה לבנה
100 מ"ל מים
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה, במהירות נמוכה, מעבדים את החומרים היבשים עם החמאה לתערובת פירורית.
מוסיפים את הבירה והמים בהדרגה עד שיש בצק רך ואחיד אבל לא דביק.
אם צריך מוסיפים עוד קצת קמח או מים עד שיש בצק נוח.
יוצרים מהבצק נחשים קטנים וסוגרים לצורת כעך, או שמשאירים בצורת מקלות.
אופים בערך 40 דקות בטמפ' של 175 מעלות. אם אוהבים את העוגיות אקסטרה קריספיות ושחומות, ממשיכים לאפות עוד חצי שעה בערך.
מצננים את העוגיות לגמרי ושומרים בכלי סגור הרמטית, רצוי במחבוא כדי שלא יחסלו לכם הכל
אפשר להשתמש רק בקמח לבן, ובמרגרינה במקום חמאה.
אתמול בלילה אפיתי עוגיות מלוחות בסגנון עבאדי, רק יותר בריאות. הטעם באמת באמת הכי קרוב לאלה של עבאדי שאני מכינה (וניסיתי הרבה מתכונים).
הנה המתכון שלי
כעכים מלוחים כמו עבאדי - לבערך 70 כעכים
300 גרם קמח לבן
300 גרם קמח מלא
200 גרם חמאה בטמפ' החדר (אפשר מרגרינה אבל יותר בריא חמאה)
100 גרם שומשום
1 כפית גדושה מלח (אני בדיעבד הייתי שמה קצת יותר)
200 מ"ל בירה לבנה
100 מ"ל מים
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה, במהירות נמוכה, מעבדים את החומרים היבשים עם החמאה לתערובת פירורית.
מוסיפים את הבירה והמים בהדרגה עד שיש בצק רך ואחיד אבל לא דביק.
אם צריך מוסיפים עוד קצת קמח או מים עד שיש בצק נוח.
יוצרים מהבצק נחשים קטנים וסוגרים לצורת כעך, או שמשאירים בצורת מקלות.
אופים בערך 40 דקות בטמפ' של 175 מעלות. אם אוהבים את העוגיות אקסטרה קריספיות ושחומות, ממשיכים לאפות עוד חצי שעה בערך.
מצננים את העוגיות לגמרי ושומרים בכלי סגור הרמטית, רצוי במחבוא כדי שלא יחסלו לכם הכל

