עבדו עלינו כאן בפורום

motyka

New member
עבדו עלינו כאן בפורום

בשבוע האחרון הופיעו הודעות מגולש אחד, שהתחזה כאן בשמות רבים: ה ט י ג ר י ס El kapone Tsavitsav Polipropylen כריסטי22 אמיר0007 Yoets ta אמירי007 לפי זיהוי ה IP זה אותו אדם, כל פעם בכינוי אחר. וכל פעם הוא קיבל התייחסות רצינית. (הסיכוי שטעיתי קלוש, אבל אם טעיתי - סליחה מראש)

זהירות מוטי...כל עוד אינך בטוח

בכך במאה אחוז...אל תשחרר הודעה כזו שעלולה לפגוע במי שגולש. אם יש סיכוי שטעית אז ההודעה שלך מיותרת... החלט מה אתה מתכוון לעשות בעצמך, אתה יכול להודיע גם שאינך מוכן לדבר עם משהו שנראה לך כמתחזה אבל... הודעה גורפת כזו אינה מקובלת עלי...זו פגיעה בגולש שבחר לגלוש ולא ראיתי שקרה איזה שהוא נזק מכך... מה עוד שאינך בטוח ו"הסיכוי שטעיתי קלוש...") כל עוד אדם משתתף בפורום ולא פוגע, הוא יכול מבחינתי להשתמש ב- 20 שמות.הוא יקבל 20 תגובות שונות ולבד יבין או לא שזו אינה הדרך...וזהו! השאר ליתר האנשים להחליט בעצמם האם הם חושבים כמוך או לא, להתיחס או לא... אם הרגשת שעבדו עליך, השאר הודעה בלון יחיד ולא רבים... לי אין בעיה עם ההתיחסות למישהו ש"עבד עלי"... כשאני אבחין בכך, אחליט מה לעשות או לא... חוץ מזה, יש אפשרות להתחזות באינטרנט, כל אחד יודע את זה כשהוא גולש אני בכלל לא מבינה מדוע אתה מרגיש צורך כל הזמן להזהיר? לבדוק? לברר? האם זה נובע מתחושה פנימית שלך שכל הזמן עובדים עליך? האם זה הנסיון האישי שלך? השאר לי לי את עבודת הניהול, המשך להשתתף בצורה בונה האזהרות שלך גורמות לתחושה לא נעימה... יום נעים

motyka

New member
לאביבה (וגם ל siv30)

מצידי את יכולה למחוק את ההודעה שלי. פורום לדעתי אמור להיות מקום שנעים להיות בו, שמתגבש בו משהו מעבר למשלוח מסרים. הצפת פורום בהודעות בשמות שונים פוגעת לדעתי בתחושה הזו. (אבל כנראה שבדיעה זו אני בודד כאן) לשיקולך.

הגוקרי

New member
עובדה שאתה אביבה

בחרת שלא לענות לי,אתה צודק בתשובתך למוטיקה,אגב השינוי נובע בגלל בעיות טכניות שלא נכנס אליהם עכשיו

נויהאחת

New member
ואם הוא מתחזה כל פעם למישהו אחר?

יש אנשים כמוני וכמוך שאוהבים את הזהות שהשם נותן להם. יש כאלה וסיבותן עימם שמעדיפים להקפיד על דיסקרטיות. זה לא אומר שהשאלות שלהם לא אמיתיות. לי אישית זה לא מפריע.

Maqsimפ

New member
אני איתך בדעתך

לגבי החלפת זהויות העיקר שהבחור מדבר לענין לא מקלל לא מפרסם ולא מפריע

motyka

New member
ל Maqsimפ

הרי זה אתה שוב, בכינוי חדש, והבעיה היא שאתה שואל בעצם את אותה שאלה, כל פעם בשם חדש. כמו כל השמות בהודעה הקודמת עכשיו Maqsimפ הגוקרי Mati7 כל פעם עונים לך ברצינות, ובכל פעם אתה פותח הודעה חדשה, עם שאלה דומה, (ופרטים שונים לגמרי). ובכך אתה מבלבל (אותי לפחות).

b e ll

New member
מוטי, אתה יודע שכתובת IP ניתנת

עלידי שרת האינטרנט שלך מחדש כל פעם שאתה מתחבר לאינטרנט? זו לא כתובת קבועה. בפרוטוקול TCP/IP כתובות האינטרנט ניתנות כל פעם בעת ההתחברות על ידי השרת. למיקום הגאוגרפי יש חשיבות מאוד גדולה והכתובות מוקצות לפי המיקום הגאוגרפי, אבל... יכול להיות שכל האנשים ברשימה שלך גרים באותו מיקום גאוגרפי וגם מתחברים לאינטרנט דרך אותו שרת - זו אמנם הסתברות נמוכה אבל עדיין קיימת. אבל העניין כאן הוא רחב יותר, ניתנת במה לשרלטנים וזה מאוד מפריע לי. לא איכפת לי לענות ברצינות לשאלות גם אם הם נשאלו עלידי מישהו שמנסה לעבוד עליי, העובדה שניתנת במה גם לדברים שליליים מפריעה לי ביותר.

motyka

New member
קצת לא נכון (ה IP)

זה היה נכון בחיוג האנלוגי, ולגבי אלו המחוברים בADSL ומתחברים דרך חייגן, וזוכרים כל פעם לסגור אותו. כל מי שגולש בכבלים ומחובר שלא באמצעות חייגן מקבל כתובת שמלווה אותו לאורך זמן. (למשל כל גולשי מת"ב הגולשים דרך אקטקום, הרבה מאד אנשים מתחברים פעם אחת ושוכחים להתנתק, כל עוד לא התנתקו (וזה יכול לקחת ימים), גם בחייגן, כתובת הIP נשארת. ולסיום - גולשים באינטרנט דרך רשתות הטלפונים הסלולריים הם בעלי IP קבוע למכשיר.

siv30

New member
ואי אפשר לזייף, נו באמת די

תשמע, אני מבינה שזה מרתיח אותך, ונמנעתי עד עכשיו מלענות לך על גבי הפורום. אבל הדיון הזה מיותר כי למעשה כל אדם ברשת זכאי להציג את עצמו במליון שמות וגם אם לך זה לא נראה מוסרי, או לא נראה לך בכלל לא משנה מה הסיבה לא אתה שומר הצדק והמוסריות ברשת. יתר על כן, זה פורום אני חושבת שאביבה הציגה את זה בצורה הטובה ביותר, אתה אמור להתמודד עם הטענות של האדם ולא לרדת לרמה אישית. זהו חבל שזה גולש לכאן, כי סה"כ הפורום נהדר והדברים האלה גורמים להרגשה לא נעימה.

למעלה