עבד כי ימלוך

שושה51

New member
עבד כי ימלוך../images/Emo10.gif

הי לכולם ושנה קסומה שיתגשמו כל משאלותיכן/ם!!! ועכשיו לבעיה בגינה אני כאן: אני עובדת במשרד פרטי מזה 14 שנים + כמזכירת המשרד. המשרד מונה כ- 13 עובדים כאשר מעלי יש 2 בוסים שאיתם אני עובדת בצמוד. יחד איתי מס' אנשים ותיקים נוספים. מדובר על צוות ותיק ברובו עם מוסר עבודה מאד גבוה. הבעיה עם אחד מהם שמאחר והוא מכניס הרבה כסף ופרוייקטים למשרד הוא מרגיש שהמשרד שלו. הוא לא קיבל שום תואר רשמי ולא רשמי על היותו אחראי על משהו או על מישהו אבל צורת ההתנהגות שלו היא כזו שהוא חושב שהוא יכול לומר משהו ואוי ואבוי עם אותו משהו לא יתבצע ועכשיו אם לא אתמול. מאחר ומדובר על אנשים עם מוסר עבודה גבוה ואף אחד לא משחק העניין מפריע לנו ביותר. צורת הדיבור שלו מגעילה, הוא פוקד ולא מדבר, מצפה שנעמוד דום על כל מילה שהוא מוציא מהפה. ואני מניחה שהבנתם את העניין. אף אחד לא מעז לגשת אליו ולדבר איתו מכיוון שהוא לא מקשיב לאף אחד אלא רק לעצמו. הגענו למצב שאנו ממש פוחדים ממנו ושאם נאמר משהו הוא גם יכול לגשת למנהל המשרד ולומר לו מה שבראש שלו עם המנהל הכללי אין מה לדבר מכיוון שהוא מאד עדין ולמעשה גם בגללו נוצר המצב. הוא לא יודע כיצד להתמודד עם דברים. אני אישית מנסה ללמוד מחדש כיצד לעבוד איתו (זו תופעה חדשה שלא הייתה עד עכשיו) לפעמים לא עונה, לא מתייחסת, מדברת בטלפון ולא מסוגלת להקשיב לכלום לצורך העיניין בקיצור מנסה להתעלם.. מה אתם ממליצים לי לעשות ?? תודה רבה על כל עיצה שתתקבל בברכה.

הזוייה

New member
אני למדתי

למצוא בכל קולגה את נקודת החולשה שלה. לאלו שהשתן עלה לראש יותר מידי, הבנתי שאין שום בעיה להוריד אותו אם משחקים את המשחק נכון. אם תתעלמי התופעה לא תעלם, וזה יעצבן אותך יותר תחשבי איפה את משרתת ככלי רלוונטי את אותו עובד ועד כמה הוא זקוק לך.זאת אומרת אם את ספקית של אינפורמציה או עזרה רלוונטית להצלחה שלו. מאד פשוט לתת לאותו אדם תחושה שעלי לא מטפסים. מספיק שתגידי לו, אצלי לא תקבל בונוס אז כדי שתתנהג בהתאם.. הוא יבין שיש מולו אישה אסרטיבית ונחושה. תרימי את הכפפה, דווקא עכשיו כשהמצב יחסית חדש לך. "תחנכי אותו" שבשביל לבקש ממך משהו שזה יעבור על פי נהלים ברורים שאת המצאת לצורך העניין. אני למשל, את אנשי המכירות שלנו,שהם העילית של הארגון כי הם מכנסי העבודה העיקרית. אני מתכתבת באימייל- לא מוכנה שיתנו לי הוראות או בקשות בעל פה. כשיהיה לי זמן אטפל בבקשות שלהם. דווקא עם אלו ש"פוחדים מהם" אני מסתדרת הכי טוב, כי למדתי לעצב אותם ולשים להם גבולות. הרי הם לא הבוסים הישירים שלך, הם לא יפטרו אותך. הבוס הישיר שלך יודע בדיוק את היכולות והאיכות שלך שכך גם אם אותו "יוצלח" יגיד לו משהו עלייך. בסתר ליבו של הבוס, הוא יודע שהכל הצגה. זה נוח לו שאותו "יוצלח" נמצא כי הוא מביא לו רווחים, כששורה תחתונה, כמו בכל ארגון, ברגע שיגיע מישהו אחר, הוא ייתן לו וליהירות שלו בעיטה בישבן. בעסקים אין גינוני יתר, יש מלחמה ותחרות. מי ששורד הוא זה שיודע להשקיע את המאמצים הנכונים.

אני

שואפת לכמה שפחות עימותים בעבודה. אולי כדאי שתשתפי אותנו בדוגמאות ספציפיות למה שהוא עושה שגורם לכם לפחד ממנו. כדי שנוכל לעזור לך. לפי מה שאת מספרת, הוא לא בן אדם קל. ולכן לא קל לעבוד איתו.

שושה51

New member
תודה על תגובותיכן ולהן דוגמאות

ראשית הבוקר מתחיל בכך שהוא מתקשר למשרד ומתחיל להאנח כמה רע וקשה לו. צריך להקשיב לו, לנחם אותו ולמעשה להקשיב. כי כל דבר שנאמר לא יעזור. ככה הולכת שלושת רבעי שעה כאשר אני על תקן פסיכולוגית. הדבר לא הפריע לי עד כה אבל כאשר זה כל יום כמה פעמים ביום זה כבר מתחיל להימאס. שמתי לב שלמעשה אסור לי להשחיל שום מילה על שום דבר אחר - צריך לשמוע רק אותו. כאשר הוא נכנס פיזית למשרד הוא נכנס כמו רוח ומלחיץ את כולם, שוב כמה רע לו וקשה לו וכולם צריכים לעמוד דום לבקשותיו. דבר נוסף : לי יש את השעות שלי למשל ללקיחת הדואר מהתיבה. חשוב לי לציין שכבר שנים מעידן המיילים והפקסים הדואר שמגיע הוא למעשה רק עבור הבוס שלי ועבורי ולא עבור אף אחד מהעובדים )עינייני בנקים, ביטוחים וכו') אך הבנאדם מתחיל להציק לי שהוא רוצה שע כ ש י ו אלך להוציא דואר... לא כי הוא צריך לקבל משהו חשוב אלא כי כך הוא רוצה. מה גם שכאשר אני מתעסקת בדברי הדואר או בדברי חשבונות וכספים, משכורות הוא מרשה לעצמו להציץ וכאשר אני מבקשת ממנו בעדינות ללכת כי אלו דברים דיסקרטים הוא מתרגז עלי וכבר קרה שחודש הוא לא דיבר איתי. מכתבים להדפסה אין מצב שהוא לא מזכיר את המילה דחוף, לעכשיו. חשוב לי לציין שאני עובדת כמו שד במשרד. מספיקה הרבה דברים, אנשים תמיד מעריכים אותי על כך שהם מקבלים את הדברים עוד הרבה לפני שרצו אותם וכאן אני יודעת שהרגלתי אותם אבל איני מסוגלת לתפקד בצורה אחרת ואין לי בעיה עם זה רק איתו הטון דיבור שלו וצורת הבקשות שלו שונה ומרגיזה. הרי אינני משחקת ואתה הרי יודע שהמכתב יודפס כמה שיותר מהר אז מדוע לומר את המילה דחוף ולהלחיץ את כל האנשים סביבך. למעשה יש הרבה דוגמאות ואלו למעשה דברים קטנים ומרגיזים שלא הכרנו אותם קודם. כולנו מרגישים שהוא רוצה להיות הקובע בכל דבר שקורה במשרד אבל הצורה שהוא עושה זאת והתואר הלא רשמי שהוא קיבל או לא קיבל מפריעים לנו לתפקד ברוגע. חשוב לציין שאין אף אחד שיתפוס את מקומו

אני

מתנצלת שלקח לי זמן לענות. תקופת החגים עמוסה בעבודה ובבית. תודה על הדוגמאות שנתת לי. אז אענה בנקוודת: - את לא חייבת להקשיב לו ולהיות פסיכולוגית שלו. פשוט בבוקר תאמרי בוקר טוב. ותראי לו שאת עסוקה בדברים אחרים. - אם הוא יבקש שתקחי את הדואר. תעני לו באסרטיביות שאת תעשי זאת בזמן הקבוע אלא אם כן הוא מצפה למכתב דחוף, שיציין גם ממי. - כשאת מתעסקת בעיניני משכורות, תבקשי ממנו לא להציץ. זכותך המלאה לעשות זאת גם אם יעלב, ולא ידבר איתך חודש. את פשוט צריכה להחליט שאת לא מתרגשת ממנו יותר, ושאת משנה את יחסך כלפיו, ותראי שדברים ישתנו.

שושה51

New member
מודה לך על הענותך הכה חשובה

לא תאמיני, יש התפתחויות.. לא עלאה אותך ביותר מידי פרטים אך הבנאדם רצה משהו ולא דיבר בצורה ברורה וכאשר ניסיתי לדובב אותו על מנת לעזור לו הוא ביטל אותי בתנועת יד (תלכי מפה) בליווי "יאלה, יאלה, לא צריך..." וביטל אותי לגמרי. אני החלטתי שעד כאן להיות נחמדה, אדיבה ומבינה וצעקתי עליו בפני כל יושבי המשרד (ששמחו שעשיתי להם את העבודה) ואמרתי לו שאם הוא רוצה לדבר אלי, שיפנה אלי בצורה מכובדת כמו שאני פונה אליו ומכבדת אותו... גם את הסליחה הוא אמר לי בצורה של "טוב, סליחה." כמו ילד קטן.אני המשכתי בעבודתי שכללה גם דברים עבורו והראתי לו רק עינייני עבודה ותו לא,, לאחר כמה דקות הוא חזר לדבר בטון אחר לגמרי שלא ריגש אותי. לאחר כשעה הוא ביקש לקבוע פגישת עבודה עם צוותו (אחראי על מס אנשים) על מנת לעשות סדר במשרד כדי שכל הדברים יעברו דרכו - משמע : אני כאן, תתיחסו אלי ואני הקובע.... מה שאני מפחדת שאולי יום יבוא והיום אולי קרב ובא מהר יותר ממה שאנו חושבים שמנהל המשרד יאמר לכולנו שהאדון אחראי על כולנו ... מה אני יכולה לעשות במידה ואכן יקרה. שוב, אין לי בעיה לעבוד עם אף אחד רק א י ת ו בגלל הגישה המגעילה שלו.. מה דעתך? המון תודה ואשמח לשמוע ממך.

טוב

שצעקת עליו. עכשיו לאור מה שקרה את צריכה לעשות בדיוק מה שאמרתי קודם. תהיי יותר תקיפה איתו. תבהירי לו שיש לך סדר יום שנמשך שנים, במשך השנים האלה סדר היום הוכיח את עצמו כמועיל. שלא יציק לך מכיוון שכל המישרד על הראש שלך. כל זה תאמרי לו בנועם וחיוך יחד עם זאת בתקיפות. זה לא אומר שכל מה שיבקש תתעלמי ממנו. יש דברים שתוכחי לעשות מיד, ויש דברים שילמד לחכות להם. כשיבוא היום ויוחלט שהוא יהיה אחראי על כולכם נשקול מה לעשות....... אולי עד אז יחסו ישתנה.....ואם לא ישתנה, נתמודד עם הבעיה כשתגיע. לבינתיים את מוזמנת להוציא קיטור בפורום, ואנסה לעזור עד כמה שאוכל. גמר חתימה טובה וחג סוכות שמח.

שושה51

New member
אכן כפי שאמרת

ישנם דברים שאין סיבה שלא אעשה במיידית ויש דברים שלא. איני רוצה ללכת רחוק מידי במחשבותי כי זה מאד מעיק עלי גם ככה. תודה על העידוד והעיצות. אשמח להמשיך להתייעץ בבוא הזמן וכולי תקוה שלא אזדקק. שנה מקסימה, חג שמח ושיהיה רק טוב

למעלה