עבודה או טיול לחו"ל?

Connie90

New member
עבודה או טיול לחו"ל?

התחלתי את התואר שלי בגיל 22, אחרי שטיילתי במזרח ובדרום אמריקה, בעקבות לחץ של אמא להתחיל וחוסר רצון לעשות פסיכומטרי נוסף. כשהתחלתי את התואר הבטחתי לעצמי שאני לא אוותר על טיול תרמילאים נוסף כשאסיים את התואר.
כרגע אני נמצאת בשנה השנייה שלי (מתוך שלוש) ולפני כחודש התחלתי לעבוד בתחום. קיימת סבירות גבוהה שיציעו לי עבודה קבועה במקום כשאסיים את הלימודים, ונכון שיש לי עוד שנה שלמה עד סיום התואר אבל סתם מעניין אותי מה אנשים היו בוחרים במצב שלי.

כמה נקודות חשובות:
המקום עבודה הנוכחי שלי נמצא בת"א ובתור מישהי שרוצה להישאר לגור בעיר בשנים הקרובות יהיה לי מאוד נוח לעבוד שם, מעבר לזה יש גם את עניין השכר שעולה בקצב מהיר בשנים הראשונות. מצד שני אני חושבת שהתקופה של גילאי ה20 לא תחזור וסיכוי גבוה שעוד כמה שנים יהיו לי מחוייבויות אחרות שימנעו ממני לעזוב את העבודה ולנסוע. מה גם שאין לי שום שאיפות קריירה ואני בעיקר מחפשת עבודה נוחה שתקנה לי את האפשרות הכלכלית לעשות דברים שאני אוהבת בשעות הפנויות שלי.
אבל, וזו הבעיה העיקרית, יכול להיות שכשאחזור מהטיול כבר לא יהיו תקנים במקום העבודה הנוכחי וגם לא בשאר המקומות שנותנים את אותם התנאים.

אז מה הייתם עושים?

top12345

New member
אני במקומך הייתי בוחר בטיול

אני כרגע בן 23 ולפני לימודים וחשבתי על טיול לאחר התואר אבל בדיוק המצב שלך זה מה שגורם לי לתהות אם באמת לעשות את הטיול השנה או לא
אני במקומך הייתי בוחר בטיול כי זה משהו שאני רוצה- אבל כל אחד והנק' מבט שלו- באיזה תחום את עובדת? זה תחום שיש בו ביקוש? יש מצב שתטיילי בחופשת קיץ הזו או הבאה?

Connie90

New member
רנטגנאית

זה תחום שכרגע יש בו ביקוש אבל נראה לי שכבר מתחילה הצפה של רנטגנאים בשוק כי כל שנה מסיימים כ100 סטודנטים בתחום.
וזה לימודים של 3 שנים רצופות, בלי חופשים באמצע.

oromer

New member
מנהל
יש אופציה לקחת

חל"ת- חופשה ללא תשלום? אולי יסכימו לך חופשה ל 3 חודשים.

oromer

New member
מנהל
לא התכוונתי בלימודים

חשבתי שאת מתכננת לטייל אחרי הלימודים.
לדעתי, קודם כל תסיימי את הלימודים. כשתסיימי את התואר, יהיה לך כבר ניסיון בתחום ותוכלי לבחון את מצבך.
בכל מקרה, יש מקומות עבודה שגמישים יחסית ומאפשרים.

Connie90

New member
בגדול אני יכולה לקחת שלושה שבועות-חודש

פעם בשנה..אבל זה עדיין לא אותו דבר כמו לטייל חצי שנה בלי דאגות.

oromer

New member
מנהל
חצי שנה זה אכן עלול להיות בעייתי

אבל תנסי לדבר איתם על חודש וחצי- 3 חודשים- חופשה ללא תשלום. סביר להניח שמעבר לזה תצטרכי לבחור.
אחרי שתסיימי את התואר, יהיה לך תואר וניסיון. גם אם תטיילי כמה חודשים, עדיין תסיימי לפני הבוגרים החדשים.
אני לא יודעת מה היצע בשוק לבוגרים, ובתור בוגרת תואר שמחפשת עבודה הרבה זמן אני די נוטה להגיד לך שתישארי בעבודה אבל לא בטוח שזו התשובה הנכונה עבורך.

כל תשובה שלא נגיד לך כנראה תהיה מתסכלת במובן מסוים וכוללת בתוכה סיכון. אם לא תטיילי- אז אולי גם בעתיד לא. ואם כן, לא בטוח שתמצאי משרה חדשה.

אני הייתי בוחרת בעבודה

וכן לא יבטיחו לך בעבודה זו אולי קביעות לכל החיים

אבל
א.כבר טיילת
ב.הבטחות לעצמך לחוד ומציאות לחוד
ג.בימנו יש המון מובטלים אחרי התואר
ככה שאת בנקודת מוצא מאוד טובה יחסית לכולם

וגם הייתי מתחילה לחשוב על פתיחת תוכניות חיסכון
הן לטיולים שאת אוהבת
והן לקניית דירה משלך (כמובן לא בתא )

כל אדם פה יגיד לך דעה מנקודת ההשקפה שלו.
ואת תעשי מה שבא לך

בטוחה שאת כבר החלטת מה לעשות.. אולי פשוט את מחפשת את החיזוקים בהחלטה שלך?

דעה שלי

אני יכולה להגיד לך מה הייתי עושה במקומך, אני חושבת שכדי לך להתרכז בלעשות את התואר בהצלחה ואחרי שתסיימי ללמוד תחליטי מה לעשות.
אני חושבת כדאי לך להתרכז בעבודה ולא בטיול לחו"ל מכיוון שעשית טיול אחרי צבא וגם אני חושבת שלא קל בימנו למצוא עבודה טובה ונוחה עם שכר טוב, לכן אם אני חושבת שכדאי להישאר בעבודה כי אם תעזבי את העבודה לטיול ארוך, אולי תצטרכי שתחזרי מהטיול לחפש עבודה חדשה וזה לא פשוט היום.
אם את רוצה לעשות טיול את יכולה לבקש כמה ימי חופש מהעבודה שלך לטיול קצר של מספר ימים שגם זה נחמד ואז לא תצטרכי לעזוב את העבודה בשביל טיול.
לדעתי לא שווה לעזוב עבודה טובה ומכניסה בשביל טיול תרמילאים לחו"ל, כי אולי אחרי טיול לא תוכלי לעבוד שם ותצטרכי לחפש עבודה אחרת.

כמובן שזה החלטה שלך, ומאחלת לך הצלחה בסיום התואר

littlerunaway

New member
תמיד יהיה לך חשק לטייל עוד

אבל אי אפשר להיכנע לחשק הזה כל פעם מחדש. את הטיול שלך כבר עשית, אני חושבת עכשיו זה הזמן לדברים שייקדמו אותך מבחינה מקצועית וכלכלית, גם אם בא לך לעשות משהו אחר, אי אפשר להישאר צעירים לנצח.
חוץ מזה עבודה רווחית בתחום שלך יכולה לאפשר לך עוד כמה שנים, אחרי שחסכת כסף וצברת ניסיון, אולי לעזוב את העבודה לכמה חודשים (להתפטר אם לא יתנו לך חופש) לטייל איפה שבא לך ואחרי זה לחפש עבודה חדשה (יותר קל כשאת לא מרוששת ויש לך ניסיון שכולם רוצים).

oromer

New member
מנהל
ברגע שמקימים משפחה

ויש ילדים, יותר קשה לעזוב ולטייל לתקופה ארוכה. אני מבינה אותה. לטייל תמיד יהיה חשק, אבל זה יהיה לתקופות קצרות יותר. לפעמים עם ילדים. לא תמיד יהיה רצון וחשק לעזוב ל 4 חודשים לטיול. עכשיו יש לה, ואין לה יותר מידי מחויבויות. הבעיה שמקרה שלה, היא עוזבת עבודה במקצוע שלה, ולה יהיה מה להפסיד.
באמת חשוב להתקדם מבחינה מקצועית וכלכלית. ואני אומרת בתור אחת שמחפשת עבודה כבר הרבה זמן... זה מתסכל ממש.... השיטה שלה צריכה להיות שיטת מזעור נזקים.
אני לא הייתי ממהרת לוותר על עבודה, ולא הייתי ממהרת לוותר על טיול.
סביר להניח ותצטרכי להתפשר. אולי לטייל רק 3 שבועות. אולי אחרי התואר לעבוד עוד קצת ואז לבקש חל"ת לחודש וחצי.
לפי מה שהבנתי את לא מסיימת ללמוד מחר. סיימי את הלימודים ותראי מה יאפשרו לך.
עכשיו בקיץ את לא יכולה לטייל?

littlerunaway

New member
לפני שמקימים משפחה רצוי שיהיה מספיק ממון

לפרנס אותה. ברור שלטייל זה כיף וכולם רוצים אבל בשלב מסויים צריך להתבגר. לוותר על ההזדמנות שיש לה בשביל טיול (אחרי שהיא כבר עשתה אחד ארוך) זה ילדותי בעיניי. אבל זאת דעתי בלבד, שכל אחד יעשה מה שמתאים לו.

למעלה