עבודה או ילדים?

MrCheff

New member
עבודה או ילדים?

האם תעבדו יותר שעות בידיעה שתרוויח כסף, או תעדיפו לצאת קצת יותר מוקדם מהעבודה בידיעה שתרוויחו פחות, אבל תהיו יותר עם הילדים.

akavishon

New member
בלי לחשוב פעמיים - הילדים קודם

אמנם עכשיו אני בבית (מפוטר הייטק) אבל תמיד הקפדתי לצאת מוקדם כשיכולתי ולהמשיך לעבוד אחרי שהם הלכו לישון. יכולי להישאר עוד שעות בעבודה ואולי גם להתקדם יותר, אבל זה לא היה השיקול אצלי.

מחשבות

New member
בטח שיותר כסף. מהרגע שאני בא הביתה זה כל הזמן

אבא קנה לי. אם אבוא מוקדם יותר אצטרך גם לשמוע על יותר קניות. אה, ומתי אני באמת מגיע הביתה? עד חמש מכסימום.

Master Stav

New member
ילדים ....

למעשה אני יכול להתיות גאה במהפך שהובלתי והיום אני הוא זה שמוציא את ילדי לבתי הספר והגנים לוקח אותם בצהרים מאכיל אותם דואג לשיעורים ....ובין לבין גם עובד
מהבית

גרי רשף

New member
נו באמת..

אני יכול לצאת כל יום 9 שעות מוקדם יותר מהעבודה (כלומר- לא לעבוד בכלל..) ולהיות יותר עם הטף, ואני לא עושה זאת. תלוי בכמה כסף מדובר. (או כמו שאמר פעם ברנארד שואו- "מה אתה אני כבר יודע, נשאר לדון במחיר")

MrCheff

New member
אני נתקלתי בבעיה

העליתי את הנושא בגלל שהצוות שלי מועבר לבית הלקוח שממוקם אי-שם במקום מגעיל, במרכז הארץ. אני נוסע לעבודה בתחבורה ציבורית ומשאיר את הרכב לאשתי. זמן הנסיעה שלי (באוטובוס) לעבודה התארך מ-40 דקות עד שעה (הלוך + חזור) לשלוש שעות ביום. אני בעצם מפסיד כל יום שעתיים רק על נסיעות. אם עד עכשיו הייתי קם בבוקר ומבלה עם הבת שלי, עד שבע ואז שם אותה בגן, הולך לעבודה ובד"כ ב-17:30 חוזר, ואז משחק ו/או הולך לגינה איתה, אוכל איתה ועם אשתי ארוחת ערב משפחתית, מקלחים אותה ואז משכיבים לישון.. עכשיו.. קם באותה שעה, אבל מספיק רק להכין לה בקבוק ולהחליף לה חיתול ובגדים ואז מעביר אותה לטיפול אמא ורץ לתפוס אוטובוס, בשביל להגיע עד רבע לשמונה-שמונה לת"א, כדי שאוכל לצאת בחמש מת"א, כדי להספיק להגיע עד רבע לשבע הביתה, שזה בערך הזמן שהיא עושה אמבטיה ואז הולכת לישון. כך שנותרה לי פחות מחצי שעה ביום בלבד איתה, כשקודם היו לי שעתיים-שעתיים וחצי. מהסיבה הזאת, ניסתי לשכנע את הביג-בוס לעבוד פחות שעות.. והייתי צריך לעשות משא ומתן ממש קשה עד שהסכימו לתת לי לעבוד חצי שעה פחות ביום (וגם זה.. ממש בהרגשה שעושים לי טובה) וגם זה על חשבון ימי חופש שלי. מרגיש ממש לא טוב עם זה שאני הולך לראות את הבת שלי פחות. אם המצב בשוק היה יותר טוב, הייתי פשוט שולח קורות חיים ומוצא עבודה חדשה. היום כשאין כ"כ עבודה.. נשאר רק לבלוע ת'רוק ולקוות לטוב.

גרי רשף

New member
מצטער לשמוע את זה

פורמלית זו הרעה בתנאים ותוכל להתפטר ולקבל את הפיצויים, אבל אני מבין שבמצב הנוכחי תיאלץ לבלוע את הגלולה המרה.. בהמשך למה שכתבתי קודם ("נו באמת..") הייתי אומר כך: אם אדם יכול כמובטל לראות את ילדיו 17 שעות ביממה ומציעים לו לוותר על 12 שעות מתוכן ולהישאר עם 5 תמורת משכורת שהוא בוודאי זקוק לה - זה בהחלט שווה, אבל כשאתה נאלץ לוותר על 2 שעות מתוך ה-5 שנותרו לך מבלי לקבל דבר בתמורה- זה באמת רע מאוד. הצטערתי לשמוע..

Master Stav

New member
תתחיל לשלוח קורות חים ....

תתחיל לבדוק אופציות עצוב לי לשמוע על העניין ...... שיהיה בהצלחה חביבי .... אם תרצה שלח לי במסר קו"ח ואני אנסה לבדוק אצל מכרים שלי ...

MrCheff

New member
אני שולח

אבל אם כבר חוזרים אליי, שואלים כמה אני דורש ואומרים לי תרד 30-40-50 אחוז בשכר יש על מה לדבר... לא שווה לי לעזוב במצב כזה. כבר עדיף לי לנסות לצמצם את המשרה שלי ל-8 שעות ביום... עדיין ישאר לי יותר בכיס בסופו של דבר

gils33

New member
נכון להיום - חד משמעית ומתבצע

הילדים זוכים ובגדול,אני לא מוכן שהעבודה תבוא ע"ח המשפחה שלי.

עד לפני שנה - בעלי עבד מאוד קשה ושעות ארוכות

בשנה האחרונה הוא כבר שינה את סדרי העדיפויות ומגיע פעמיים בשבוע הביתה אחה"צ כדי להיות עם הילדים.

ronnm

New member
תלוי כמה זמן יותר תמורת איזו הפחתה

באופן עקרוני אני שם את המשפחה לפני העבודה בשגרה אני משתדל לצאת מוקדם כדי להיות עם הילד אבל לא הייתי חותך חצי מהשכר שלי בשביל שעה יותר ביום

candy77091

New member
היי אני קפתי לביקור

אתם לא מכירים אותי , סתם ראיתי את הפורום שלכם ועניין אותי לראות, ממש נהניתי לקרוא כן.. התרשמתי לטובה מכם כ-אבות, כל הכבוד חברה!

POOH*

New member
אפשר לענות בתור אשתו?

חד משמעית הוא בחר באופציה השניה. הוא בחר לא לעבור לעבודה אחרת שבה היה מקבל שכר גבוה יותר אבל עובד רחוק יותר ונמצא בבית פחות. כרגע הוא עובד קרוב לבית. ובהחלט חלק משמעותית מהיום יום של הילדים. ולא מוותר על זה. ואם צריך להשלים עבודה הוא משלים כשהילדים ישנים. [וזה כבר שייך לדיון על זמן זוגי..] POOH

למעלה