עבודה- אפשרי לחזור למסלול או שלא?

someday1

New member
עבודה- אפשרי לחזור למסלול או שלא?

היי אני משתפת כאן בנושא שמאוד חשוב לי ואשמח אם תתנו דעות
בחור בן 23 שלא למד (בלי תעודת בגרות, אני לא יודעת אם גם בלי 12 שנות לימוד)
עשה שנתיים צבא ויצא על אי התאמה (בעיות משמעת, נפקדות וכ'ו)
מאז הבחור עבד בעבודות מזדמנות
ופתאום קרה לו משהו בחיים שגרם לו לקבל כאפה רצינית
להבין כמה אידיוט הוא היה עד היום והוא ממש רוצה לקחת את החיים שלו בידיים ולהשתפר
הבעיה היא שהוא טוען שהוא לא מסוגל לשבת ולהשלים את כל הבגרויות (ממש קשה לו לשבת וללמוד וגם אין לו כסף כי הוא צריך להשלים כמעט הכל)
ולגבי הצבא זה כבר אבוד והוא ממש מתחרט אבל זה לא עוזר

לדעתכם יש לו עוד סיכוי למצוא עבודה נורמלית ומכובדת?
הוא אוהב מאוד עבודה פיזית והוא גם טוב בזה - לתקן דברים להתקין דברים, חשמל וכ'ו

הוא ידיד ממש טוב שלי שהחיים שלו היו לא קלים עוד מהבית.. פנימיות, בעיות במשפחה
ולמרות שאני יודעת שזה לא תירוץ כי יש לא מעט אנשים שלמרות הקשיים הצליחו לעלות על המסלול הנכון
אבל אני באמת רואה מולי בן אדם מדהים שמתוסכל ומרגיש כמו כישלון ולא יודעת מה לייעץ לו
מה אתם חושבים? כל דעה תתקבל בברכה

NEO83

New member
אם הוא מתקשה לשבת במקום אחד

שיעשה איבחון אולי הוא היפרקטיבי.

בכל מקרה לימודי תעודה מקצועי לא דורשים בגרויות ואפשר לפתח בזה קריירה.
לימודי הנדסאי לא דורשים את כל הבגרויות ונדרשות רק בגרויות ספציפיות,(3-4) צריך לברר בקשר למקצוע שהוא צריך ללמוד וכד'.

כן אפשרי לעלות למסלול הנכון אם יש את הרצון! הוא אולי לא יהיה מנכ"ל אבל כן יוכל להסתדר מבחינת עבודה יותר טובה שהיא מינימום.

einat162

New member

לגבי הבגרויות,

יש מכינה מיוחדת לבעלי הפרעות קשב וריכוז, רום פרט שמה, בתל אביב. הוא יכול לקבל מלגת קיום ולעבוד תו"כ. ממליצה ממש על המקום הזה, אם יש לך שאלות מוזמנת לשאול

http://www.romprat.co.il/

Purple Mushroom

New member
אז יש אפשרות

אני חושב שהתשובה נמצאת בגוף השאלה. אם הוא טוב בלתקן דברים, יש לו חוש טכני טוב, יכול להיות טכנאי.
לכתוב קורות חיים, ולנסות איפה שאפשר.
יש עבודות שמתאימות למגוון רחב של גילאים וטיפוסים, גם ל"ילדים" שובבים. ראיתי את זה ב-2 חברות (יש הרבה חברות כאלו), של סקרים שעבדתי, שעובדות שם גם "ילדות" בתיכון. משמרות ערב\לילה, מ15:30-15:45, עד 22:00 בלילה.
לחפש ולמצוא.

אני גם מחפש עבודה, ובגילי זה יותר קשה.
בהצלחה !
=]

AlabamaW0rley

New member
כן, יש יוצאי דופן

כי קשר בין כל תעודה להצלחה בחיים הוא בעיקר סטטיסטי ולא סיבתי. כלומר, רוב הפעמים, נסיבות החיים שהובילו אותך לא לרכוש השכלה יובילו אותך גם לא להצליח בקריירה. נכון, שבלי תעודת בגרות, שלא לדבר על תואר ראשון, הרבה יותר קשה לעבור בכל מיני דלתות. אבל לא בלתי אפשרי.
ידיד שלך צריך להיות ערני להזדמנויות חדשות, להכיר אנשים שיוכלו לעזור לו, לחפש דרכים עוקפות. כי להתחיל להשלים בגרויות זה באמת קשה עכשיו, לא בטוח שמומלץ.
מצד שני, יש לו עכשיו זמן, אולי הוא יכול לצמצם פערים, אחרת זו תהיה עקב אכילס שלו כל החיים.

חוץ מזה, שיברר במשרד התעסוקה על הכשרות שניתנות חינם.

תמיד יש מה לעשות..

לא חסר מכינות שאפשר להירשם אליהן והן מחליפות תעודות בגרות
לא חסר לימודי תעודה שעושים קורס של כמה חודשים ומוסמכים למשהו

צריך להתחיל מלמטה, אין ברירה.

שום דבר עוד לא מאוחר-

הוא יכול להשלים בגרויות עם עזרה, אולי לאט לאט אולי אחת בכל פעם ו"למרוח" את זה לתקופה יותר ארוכה...אבל במקביל כן לחזור למסלול-למצוא עבודה בתחומים פיזיים שתכניס לו כסף ותאפשר לו לעמוד על הרגליים במקביל. שלא יוותר לעצמו...עכשיו הזמן לתקן

למעלה