עבודה אקדמית בנושא צרכנות באינטרנט

ilaya

New member
עבודה אקדמית בנושא צרכנות באינטרנט

עודד שלום, אני סטודנט למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים. במסגרת עבודה שנתית שאני כותב, בחרתי לעסוק בנושא "השפעת התפתחות זירת הקניות הוירטואלית על תחום הגנת הצרכן". אני מנסה לגלות איך השפיעה צורת צריכה חדשנית זו על זכויות הצרכן וההוראות המגינות על זכויותיו ולא מצאתי דבר מלבד התיקון לחוק הגנת הצרכן העוסק במכר מרחוק. אם תוכל לעזור לי בתיאור של תהליך ההתמודדות עם צורת הצריכה החדשנית הזו מלבד התיקון לחוק ? האם ביהמ"ש קבע בפסק דין הוראות שונות המתייחסות לנושא ? בתודה מראש עילי

odedg

New member
לאילי שלום,

לא נראה לי שאני אישית אוכל להיות לך לעזר, אבל יתכן מאד שמי מהחברים הקבועים או המזדמנים בפורום יוכלו. חג שמח ושקט, שיעבור עלינו בשלום!

מקדונלד

New member
אילי - בנושא הגנת הצרכן....

כרגע אין יותר מדי חוקים חדשים בעקבות התפתחות זירת הקניות הוירטואלית. אולי דווקא בגלל העובדה שזירת הקניות הוירטואלית אינה כ"כ מפותחת בארץ , לידיעתך דווקא בתחום הזה אנחנו מפגרים מאד אחר העולם כולו. בעולם לדוגמא קיימים גופים פרטיים רבים העוסקים בהגנה על הצרכן , כך לדוגמא את אתר PAYPAL.COM שהנפיק בנאסדאק לפני שבוע 800,000,000 $ שהוא סכום אסטרונומי. האתר מגדר סביבו מאות אלפי אתרים והוא מתפרנס - בגדול מעניין הגנת הצרכן. האתר הנ"ל פועל ב 78 מדינות ולאחרונה יש שמועות שהם רוצים להכנס לארץ... אני במקומך הייתי הולך דווקא לתחום "כרטיסי האשראי" שזהו אמצעי התשלום השולט באינטרנט .. אני יודע שבתחום הנ"ל יש החמרות שדווקא נוטות לכיוון הצרכן !!! (אתה יכול היכנס לאתר האינטרנט של ישראכרט ולראות פיתוחים חדשים בתחום ...) אני ממליץ לך להיכנס לאתר של עתון גלובס ולחפש בארכיון מילים כגון "תשלומים" - "אינטרנט" "מסחר אלקטרוני" - ואני בטוח שתמצא כתבות שיעזרו לך ... אני יודע על פיתוחים ועל הצעות חוק שעדיין לא עברו - אבל זה לא רלוונטי.. אל תתפלא אם לא תמצא הרבה חומר בנושא - מכיוון שבכל מה שקשור להגנת הצרכן ולשירות לקוחות - המדינה שלנו מפגרת מאד - במסחר היום יומי - על אחת כמה וכמה באינטרנט ... לא פלא שכל מי שעוסק בנושאי צרכנות שואב אליו כ"כ הרבה ריטינג (כלבוטק - פורום צרכנות , גדעון רייכר...)

למעלה