עבודה אקצנטרית

פיתה3

New member
עבודה אקצנטרית

שלום יש לי שאלה רק מי שבטוח שיענהה קצב העבודה בשביל מקסימום היפרטרופיה בשלב האקצנטרי אמור להיות איטי ממש 5 עד 6 שניות או עדיף קצב רגיל בשביל שיהי אפשר להעמיס יותר משקל על השריר בשלב הקונצנטרי אני יתן דוגמא למשל בחזה אני עושה 80 קילו 8 חזרות אבל ממש לאט ואני יכול לעשות גם 100 קילו ויותר חזרות בקצב עבודה יותר מהיר פשוט השאלה שלי מה עדיף להיפרטקופיה מקסימלית קצת נתונים שוקל 95 קילו אחוז שומן כרגע סביבות 10 עד היום עבדתי רק בשיטה הזו אם להדגיש את השלב האקצנטרי אשמח לדעת אם עדיף להחליף שיטה אפשר לציין גם שעליתי מעל 20 קילו שריר בשנתיים וקצתת

oridoron77

New member
מאיפה הקביעה?

לתת 5-6 שניות זמן חזרה אקצנטרית נשמעל י אולי כטכניקת אימון לזמן מוגבל, אבל לא דבר שצריך להיצמד אליו (בייחוד אם המטרה היא לעלות משקלי עבודה בצורה תדירה). אני הייתי ממליץ לך לעבור ל2-3 שנ' עבודה אקצנטרית. לגבי העבודה הקוצנטרית לא צריך יותר מידי לדאוג כמו שאתה יודע. בהצלחה אורי

פיתה3

New member
תגובה

תודה על ההתייחסות אני ישאל את זה יותר ברור עדיף לעלות משקלים ולעבוד רגיל או לא משנה המישקל ולעבוד עבודה איטית ומבוקרת כאילו אני עושה ממש לאט זה גורם לי להוריד במשקל אבל אני מרגיש את השריר ממש עובד בשביל היפרטרופיה עדיף להעמיס כמה שיותר משקל אני יגיד לך תאמת בוינגייט עצמו לא נתנו לי על זה תשובה חד משמעית אמרו לי מה שאני מרגיש ויכול להיות שכן ושלא קיצר התחמקו אז אתה אומר עדיף לעבוד בקצב רגיל ולהעמיס יותר משקל פשוט??

Dark Muse

New member
כן תעבוד בקצב רגיל

כל עוד אתה שולט במשקל, אתה מרים אותו. אם תשם משקל גבוה וזה יפול מהר, זה אומר שזה כבד לך. השאלה היא למה אתה עובד אקסצנטרי?

פיתה3

New member
תגובה

טוב תודה הבנתי אני ינסה לעבוד רגיל ניראה את התוצאות אממ האמת שככה לימדו אותי וניסתי הרגשתי שאני מרגיש יותר את השריר מתאמ ויותר קשה לי ועובד טוב גם היו תוצאות טובות אז לא מיהרתי להחליף שיטה כאילו עליתי 25 קילו בערך בשנתיים וקצת של שריר כאילו התרגיל יותר קשה ושמים פחות משקל אבל אולי עשיתי טעות שככה אני פחות מעמיס בשלב הקונצנטרי בכל מקרה תודה רבה על העזרה אני אנסה לעבוד בקצב רגיל ולעלות את המשקלים כי אם אני עושה בקצב רגיל בכל התרגילים אני עושה הרבה יותר משקלל

למעלה