עבודה בארה"ב

faye yellowsky

New member
עבודה בארה"ב

שלום, אני חיילת לקראת שחרור ומאוד רוצה לעבוד בארה"ב החל מהקיץ הקרוב. הסתכלתי הרבה בכל מני אתרים ויש הרבה חברות (בעיקר של עגלות ים המלח) שאומרות שהן חוקיות. רציתי לדעת אם זה באמת הגיוני? מה האפשרויות שלי אם אני רוצה לעבוד לתקופה של חצי שנה ומעלה? אני אוכל אחר כך לעבוד למשל במלצרות בארה"ב באופן חוקי? יותר חכם לעבוד בקנדה מאשר ארה"ב? גרתי בקנדה שנתיים לפני הצבא אבל טסתי מטעם שליחות של העבודה של אבי (הייתי על תקן ויזת לימודים), השנתיים האלו יכולות להועיל לי במשהו? ... סורי שהפצצתי בשאלות... : )

Cappuccino

New member
שלל תשובות

הרבה חברות (בעיקר של עגלות ים המלח) שאומרות שהן חוקיות. רציתי לדעת אם זה באמת הגיוני? תשובה - החברה אולי חוקית, אך ברוב המיקרים, הן מעסיקים עובדים ללא ויזת עבודה ולכן הן העובד והן המעביד, עוברים על חוקי ההגירה. ראי גם את התגובות של המשתתפים האחרים ושלי, לשאלה בנושא "עגלות בארה"ב שבדף זה. מה האפשרויות שלי אם אני רוצה לעבוד לתקופה של חצי שנה ומעלה? תשובה- ללא מקצוע, נסיון ו/או תואר קשה בדרך כלל לקבל ויזת עבודה לארה"ב. יש לעיתים ויזות לעבודות זמניות כולל בעגלות אך המכסה לשנה הקרובה כבר מולאה. יוצאים מן הכלל יהיו: עבודה כאופר, הוראת עברית( אם עסקת בצבא בהוראה, פני לסוכנות היהודית) או עבודת תרגומים (אם יש לך נסיון בכך, שלחי לי מסר, לפעמים אני יכול לעזור) אני אוכל אחר כך לעבוד למשל במלצרות בארה"ב באופן חוקי? תשובה- לא. יותר חכם לעבוד בקנדה מאשר ארה"ב? תשובה- נמתין לתשובת בעלי ידע בנושא. גרתי בקנדה שנתיים לפני הצבא אבל טסתי מטעם שליחות של העבודה של אבי (הייתי על תקן ויזת לימודים), השנתיים האלו יכולות להועיל לי במשהו? תשובה- בדרך כלל אין קשר ... סורי שהפצצתי בשאלות... : ) שאלה- למה סורי? בשביל זה אנחנו פה, לא?

השנתיים של הלימודים בקנדה יעזרו לך אם וכאשר

תרצי להגר לקנדה. הם מוסיפות לך נקודות ADAPABILITY. אבל הגירה תעשה רק אחרי שיהיה לך תואר אקדמי, או דיפלומה מקצועית, וניסיון בעבודה של לפחות שנה בעבודה מקצועית כלשהיא. לגבי עבודה בעגלות המצב בקנדה זהה למצב בארה"ב. יש חברות שמארגנות רישיונות עבודה ויש כאלה שלא. פקידי ביקורת הגבולות בקנדה, פתחו יכולת מופלאה לזהות את אלה שבאו לעבוד בעגלות בלי רישיון, והם מעניקים להם ויזה קצרה לחודש ימים בלבד, או שמסרבים את כניסתם ישר בניסיון הכניסה הראשון. מומלץ לא לבוא לקנדה בלי רישיון עבודה מוסדר מראש.

aviadbarel

New member
תיזהרי ממי שמציע לך אישור עבודה

ותוודאי שאת מקבלת אותו מראש, לפני שאת צריכה להגיע. אחרת יכול להיות שיעשו לך אחורה פנה בשדה תעופה או שסתם המעסיק לא יסדיר לך אישורי עבודה. ישנן חברות שמסדירות אישור עבודה בקנדה, אבל זה סוג של חתונה קתולית לאיזה שנה, אחרת יש קנס יציאה של משהו כמו 2000 דולר. תבדקי מה בדיוק מצופה ממך ומה מוצע לך לפני שאת בוחרת מה לעשות. לעבוד בלי אישורים זה כבר עבירה על החוק ואני מניח שכאן בפורום לא ייעצו לך בנושא... אבל אם זה כיוונך בטוח יש חבר שיוכל לעזור לך מניסיונו.. מבחינת קנדה מול ארה"ב - אני לא רואה הבדל, תלוי בתקופות בהן את באה (החורף כאן קר) ולאיזה מקומות בארה"ב את משווה את זה (גם בניו יורק קררר) ואם בכלל יש לך ויזה לארה"ב וכו'. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות לך עליהן.

חיימקה9

New member
תגובה

אם את מעוניינת בחברה עם אישור עבודה חוקי שאת מקבלת עוד בארץ לפני שאת מגיעה אני יכולה להמליץ לך בחברה שעבדתי בה [email protected]

למעלה