עבודה בארה"ב

Quanta

New member
עבודה בארה"ב

שלום לכל חברי הפורום אני קורא כבר זמן רב בפורום ומכיר במקצת את הנפשות הפועלת. זו הודעתי הראשונה... אני עומד לסיים בעוד כשנה וחצי תואר ראשון בהנדסת חשמל ואני מעונין לעבור לצורך בארה"ב לאחר סיום התואר. יש לי מעט נסיון בתחום בעבודה סטודנטיאלית וגם בפרוייקטים לפני הלימודים ואפילו קצת בצבא. למעשה אני רואה שתי אופציות לכך: 1. למצוא חברה ישראליות שישי לה משרת מהנדס פנויה בארה"ב ולאחר הכשרה בארץ או אפילו ללא הכשרה לטוס לעבוד שם בחברה הישראלית. 2. למצוא מעסיק אמריקאי שיהיה מוכן להעסיק דווקא אותי ויגיש את כל הבקשות הנדרשות. כרגע אפשרות 1 נראת לי ריאלית יותר... מה דעתכם? האם אתם מכירים חברות ישראליות מתאימות? QUANTA

odedee

New member
בוא תתחיל מזה שתמצא עבודה...

הלוואי שיהיו לך מספר הצעות עבודה ותוכל לבחור מביניהן אחת שמציעה רילוקיישן לארה"ב. הסיכוי שחברה ישראלית תגייס למשרה טובה מהנדס חסר נסיון הוא נמוך בימינו. הסיכוי שחברה תגייס מהנדס חסר נסיון כדי לשלוח אותו לארה"ב הוא די זניח. ההוצאות שכרוכות בהעברת עובד לחו"ל הן עשרות אלפי דולרים למעסיק. לגייס עובד שאין לו המלצות ממקומות עבודה אחרים, שאין לו נסיון ויידרשו לו חודשים ללמוד את החומר הדרוש... זה די לא סביר. בדרך כלל למשרות כאלה מגייסים אנשים מנוסים שלא יידרש להם זמן ארוך מדי ללימוד החומר. לחילופין מגייסים אנשים שכבר נמצאים בחו"ל, ואז נחסכות מהחברה הוצאות המעבר. אם יהיה לך מזל, תקבל הצעת עבודה מחברה שמחזיקה בחו"ל מרכזי שירות (למשל אינדיגו-HP, אורבוטק או Applied materials) ומוכנה לגייס אותך ולשקול הצבה שלך בחו"ל אחרי תקופה מסויימת. מאחר שיהיה מדובר בזמן ארוך יחסית, קשה לי להאמין שתקבל הבטחה מוחלטת לעניין. סביר יותר שזה יהיה משהו בסגנון של "תהיה מהנדס אפליקציה/אינטגרציה/תחזוקה שנתיים ואז נראה אם יש תפקיד שמתאים לך בחו"ל" אם אינני טועה, ניתן להוציא ויזת H1B רק לבעלי שנת ניסיון לפחות (מקווה שזה לא יותר מזה, פשוט אינני זוכר). לכן אני חושב שהדרך הנכונה היא קודם כל לצבור שנה-שנתיים נסיון בעבודה בארץ, ואח"כ להתחיל להתעניין במשרות שכרוכות בשהייה בחו"ל. בהצלחה.

Quanta

New member
בארץ המצב לא בעייתי במיוחד...

שלום עודד - תודה על התייחסותך. 1. ראשית נקודת המוצא שלי שונה במקצת משלך - אני לא חושב שזה בעייתי במיוחד למצוא עבודה בארץ למהנדס חסר נסיון. אני שופט על סמך חבריי לספסל הלימודים ובוגרים למיניהם. כל מי שרוצה לעבוד עובד. גם בזמן הלימודים וגם לאחריהם. אני כמובן מכליל מאד בלי להתייחס לאופי המשרות, החברות, השכר וכו'. 2. אני מודע שכדי לעבוד מטעם חברה ישראלית בחול אזדקק לתקופת הכשרה פה בארץ. אני לא מתכוון ל "בוא תהיה מהנדס אפליקציה/אינטגרציה/תחזוקה שנתיים ואז נראה אם יש תפקיד שמתאים לך בחו"ל..." אלא למסלול הכשרה מיוחד המיועד ליוצאים לחו"ל. אני לא רואה סיבה שמסלול זה יקח יותר מכמה שבועות/חודשים בודדים. 3. תודה על החברות שהזכרת, אני יודע שגם ל COMVERSE יש מרכז שירות בחול אם כי הם זקוקים למהנדסי תכנה. אגב אני מעדיף לעבוד בבתור מהנדס R&D ופחות אפליקציה/אינטגרציה/תחזוקה. 4. אין לי עניין לעבוד בארץ אם אני אין לי הבטחה ודאית לעבוד בארה"ב לאחר מכן. אני כבר מעדיף להמשיך לתאר שני ואז לצאת ל RELOCATION ולא לעבוד בארץ. בטח אתה חושב שאני לא ריאלי בציפיותי אבל אני לפחות מתכוון לנסות. QUANTA

Boston Guy

New member
צדקת בהנחתך. אתה לא ריאלי בציפיותך.

בישראל יש אלפי מהנדסי אלקטרוניקה עם נסיון של שנים רבות בפיתוח, שיקפצו מאושר אם מישהו יציע להם משרת פיתוח בארה"ב. אני מכיר לפחות תריסר שאיבדו מקומות עבודה בטלרד, אלביט, רפא"ל וכולי... בחורים בשנות ה 30 המוקדמות שלהם, חלקם עם תואר שני, כל אחד מהם עם 8 עד 12 שנות נסיון בעבודת פיתוח בחזית הטכנולוגיה בתחומם. אני מקבל טלפונים כל שבוע - "יש אצלכם עבודה?" - "ראית מודעות מענינות של help wanted בעיתון Boston Globe"? - "אולי שמעת אם ... מגיסים?" הסיכוים שלך, לא נסיון ממשי ועם תואר ראשון טרי, להשיג ספונסר - אפסיים.

odedee

New member
טוב לדעת...

כי אני שומע דברים די אחרים. אולי באמת אני ואתה מתייחסים לסוג אחר של משרות. לא במקרה כתבתי "משרה טובה" ולא סתם "משרה". כמו שכתבת בעצמך (וגיא הצטרף לדעתך), הציפיות שלך לא ריאליות. אתה גם טועה כשאתה מעריך שמהנדס שהוא בוגר טרי וחסר נסיון נדרש לשבועות בודדים של הכשרה. הייתי אומר אפילו שאתה מאד טועה. אינני בטוח שתואר שני ישנה את התמונה באופן מהותי. מעסיקים מחפשים אנשים שכישוריהם מגובים בקבלות של נסיון מעשי, ותואר שני הוא (אמנם לא תמיד) תקופה לימודית בעיקרה ולא תמיד מראה מספיק נסיון hands on. כשאני מראיין מועמדים אני מעדיף תמיד אנשים שיש להם נסיון מעשי, ובתנאי השוק הקיימים אתה תתחרה באנשים שיש להם תואר שני וגם נסיון. ממליץ לך בחום לשקול עבודה "אמיתית" לתקופת מה. אם תחליט ללמוד לתואר שני תוכל באמת לנצל את תקופת הלימודים לעבודה במשרה חלקית שבה תצבור נסיון מעשי. זה יסייע לך מאד במציאת עבודה טובה, בארץ או בחו"ל, לאחר סיום הלימודים.

שרונה13

New member
בוא אני אכניס לך קצת פרופורציות

אנחנו בעלי גרין כארד ובעלי עם ניסיון של 10 שנים בתפקיד בכיר בתחום בארץ... עברנו לכאן ולקח לו שמונה חודשים למצוא עבודה, אז נכון שזו גם עבודה שווה אבל גם זה היה עם קצת קשרים! 1. חברות שיראליות לא רצות להעביר עובד לחו"ל לאחר הכשרה כל כך קצרה לפחות לא בחברות שאני מכירה ביניהן אלו שהוזכרו, מדובר בזמן ארוך שלאחריו בודקים אפשרויות כאלו אם בכלל, אל תשכח שקל יותר לקחת עובד אמריקאי! 2. חברות אמריקאיות אינן ממהרות לקחת עובד ללא אשרות, כמות התירוצים שהן צריכות בשביל הספונסרשיפ הוא כה רב והרשויות מאוד מקשות עליהן ולכן החברות אינן נכנסות לכך כלל. שיהיה לך הרבה בהצלחה

Quanta

New member
היי שרונה

תודה על תגובתך. מזל טוב על הזכיה בגרין קארד, טוב לראות שיש באמת אנשים שמתמזל מזלם. אחרי כמה שנים בהגרלה זכיתם? האם יש טיפים שעוזרים - אולי תפילות מיוחדות? :))) האם בעלך מהנדס אלקטרוניקה? האם היה במשרת פיתוח בארץ והאם חיפש משרת פיתוח בארה"ב? אני קיבלתי את הרושם גם מהאוניברסיטה וגם מחברים למיניהם שהשכלה בתחום התכנה והאלקטרוניקה ברמה גבוהה מאד - קורעים לסטודנטים את התחת. ולכן בוגרי מוסדות ישראלים יחסית מוערכים, כמובן בחוגים שיש להם הכרות עם ישראלים. האם גם זו השערה שגויה? ממה להערכתך נבע הקושי של בעלך למצוא עבודה, האם חוסר נסיון אמריקאי?

למעלה