עבודה בארומה..

דינדש

New member
עבודה בארומה..

שלום לכולם,

אני סטודנטית והתחלתי לא מזמן לעבוד בחלוקת פליירים בתיבות דואר. בנוסף לזה שזאת עבודה בחוץ ואני נשרפת בקלות, חשבתי שזאת עבודה קבועה ושכל פעם תהיה לי עבודה, אבל התברר לי שלא תמיד יש עבודה ואני צריכה כסף (חוסכת לטיול לחו"ל לפני שנה ב' ועוד קצת דברים גדולים). שקלתי אולי לחפש עבודה בארומה, גם בשביל לעבוד עם צעירים ולחוות חוויות וגם כמובן הכסף. בתור התחלה במטבח/לא ישירות עם הלקוחות כי יש לי קצת חרדה חברתית ואני קצת פוחדת שלא אוכל לעמוד בזה, אבל מצד שני, הדרך הכי טובה להתמודד עם פחד היא לעמוד מולו.. מה דעתכם? מישהו כאן עבד פעם או מכיר מישהו שעבד/עובד ויכול לספר לי איך זה?
 
אני עבדתי

כמעט 4 שנים...
מן הסתם כל סניף הוא מעט שונה, והאווירה בעבודה מושפעת גם מהזכיין, אחראי המשמרת וגם מהעובדים שנמצאים איתך באותה תקופה - אבל בגדול נשמע שזה יכול להתאים לך. אני בזמנו מאד נהניתי מהחלק החברתי, הן עם העובדים, וגם עם הלקוחות. קחי בחשבון שמדובר במשמרות של כמה שעות על הרגליים, ותבדקי אם זה מתאים לך עם הלימודים. כמו כן, קחי בחשבון שהשכר הוא די בסיסי, וכמעט אין טיפים (בניגוד למלצרות), כך שזה לא המקום להרוויח בו מליונים. דבר נוסף - גם אם את עובדת במטבח נדרשת מידה מסוימת של אינטראקציה - עם חברייך לעבודה / אחראי משמרת וכו'.
עם כל ההסתייגויות שהזכרתי - אני מאד נהניתי לעבוד בזמנו, היה אחלה צוות, סה"כ האווירה בדר"כ טובה, והעבודה לא מפרכת מדי. אם יש לך שאלות יותר ספציפיות - תרגישי חופשי לשאול...
 
יש כוס טיפים

זה דבר שקיים בלא מעט מקומות, גם בעגלות קפה ובחנויות נוחות לרוב תראו את הכוס הזאת. אף אחד לא חייב לתת טיפ ובמקומות כאלו זה קורה הרבה פחות מאשר במלצרות, אבל עדיין יש כאלו שרואים לנכון לזרוק לכוס סכום סמלי או את השקל עודף שמקבלים.
 
לא טענתי שצריכים להיות

אלא רק שזה משהו שצריך לקחת בחשבון כשמחפשים עבודה מסוג זה, ולחדד את ההבדל ממלצרות. ואכן יש כוס טיפים - לרוב זה יוצא כמה שקלים לעובד למשמרת, כך שזה באמת לא משמעותי.
 
ברוכה הבאה


בנוסף לדבריה של מאי יולי אציין שלדעתי מדובר באופציה טובה לאור מה שציינת בגלל האפשרות לשלב עבודה במטבח עם עבודה בקופה, בהתאם להרגשה האישית שלך, כשהעבודה בקופה היא בעלת אינטרקציה יחסית נמוכה עם הלקוחות לעומת מקבילות בתחום (למשל מלצרות או מוכר בחנות) - את לוקחת הזמנה, גובה תשלום ו-זהו.

בכללי ארומה ידועה כרשת שמנוהלת בגישה של סובלנות - אני לא משווה, אבל ברשת מעסיקים בעלי צרכים מיוחדים שעוברים תהליך הכשרה וחניכה מיוחד, כך שאני מניחה שאם תרגישי לא בנוח תוכלי לשתף בכך את מנהל הסניף שסביר להניח שילך לקראתך (אם כי אני מציעה לגשש קודם מה הגישה ומי האדם לפני שאת משתפת אותו בסיפור המלא).
 

קריסטה

New member
המקום היחיד אי פעם

ש"התפוטרתי" ממנו, ועוד אחרי יומיים של עבודה.
אבל מאוחר יותר סיפרו לי שמנהל המשמרת ידוע כפסיכופט לא קטן ושלא אקח את זה אישית.
למרות הניסיון הקצר התרשמתי שהעבודה סיזיפית במיוחד. כל הזמן על הרגליים, עובדים קשה והשכר מינימלי ללא טיפים.
 
למעלה