עבודה בבניין, דילמה קשה

avidadon

New member
עבודה בבניין, דילמה קשה

שלום לאמיר ולכולם. לאחרונה ראיתי מודעת דרושים לעבודה בשיפוצים, הרמתי טלפון והלכתי לראיון. המראיין סיפר לי שהעבודה קשה, חלק מהזמן אתה נמצא תחת השמש (אני לא סובל שמש), וכל עוד אתה לא מתמקצע בתחום מסויים, אתה עושה את העבודות הכי קשות. לעבודה הזו יש יתרון ברור מבחינתי, שזו עבודה שלא קשורה במגע עם לקוחות\מכירות, שאלו דברים שאני שונא לעשות. כיום אני עובד בשתי עבודות, אחת שכרוכה במתן שרות פרונטלי ללקוחות, בשכר מינימום 6-7 שעות ביום, והשניה בחלוקת עיתונים בשכר ברוטו של 2000 ש"ח לחודש כ-3 שעות ביום. את העבודה הראשונה הייתי עוזב בכיף, כבר ממש נשחקתי, ואין לי את הסבלנות לאנשים. את העבודה של העיתונים חבל לי לעזוב, כי אני אוהב לעבוד בזה. נכון לעכשיו הודעתי על התפטרותי משתי העבודות האלו, החלטתי שאני חייב לנסות את זה. שיקולי הבעד ונגד הם כאלה: בעד : 1. כ- 150% אחוז יותר שכר 2. עבודה שלא כרוכה במגע עם לקוחות 3. שעות קבועות ונוחות עבורי נגד: 1. עבודה במקום לא ממוזג ובשמש, הרבה אבק 2. אי ודאות לגבי ההשרדות שלי שם 3. עבודה, תהיה מה שתהיה במצב של היום- לא עוזבים! אוסיף עוד שתי נקודות: א.זה נכון שעבודה במצב של היום לא עוזבים, אבל לעבודה של העיתונים אוכל לחזור מתי שארצה, ועבודה אחרת בשכר מינימום 6 שעות ביום אני חושב שאוכל למצוא די בקלות. ב. החיסרון של השמש הוא די בולט עבורי, אמנם העבודה היא לא ממש בחוץ, אבל במקומות פתוחים חלקית כך שאעבוד מן הסתם גם בשמש. מצד שני, אוטוטו בא החורף ויהיה חות קשה. נכון לעכשיו אני לא סגור בנוגע להתפטרות שלי, אני שוקל לחזור בי, אני זקוק בדחיפות לעצתכם... מה אתם הייתם עושים במקומי?

שיקולים נוספים

לא שמעתי בדבריך מה מושך אותך בעבודת הכפיים, וזו שאלה קריטית, רק בשביל הכסף ? אתה עלול להישבר מהר. אם קשה לך לעבוד בשמש יש כאן עניין בריאותי ואני חושב שאתה צריך לשאול את עצמך מה גרם לך לשקול לעשות משהו שאולי אפילו פוגע בך. אם אתה עדיין מתלבט תוכל בעזרת שתי השאלות הללו לכסות את העניין ואולי לחזור בך. בעבודה הנוכחית הקטע מול הלקוחות קשה, אתה אומר, מה שם מוציא אותך מדעתך ? האם יתכן שזה עניין לעבודה עצמית ? איך הגעת לפורום ? מעניין אותי. בהצלחה, אמיר

avidadon

New member
אוקי....

עבודת כפיים מושכת אותי הרבה יותר מעבודה משעממת כמו לשבת על כסא ולטפל בלקוחות...אני אוהב את המאמץ, את הזיעה, בשבילי זה יתרון. ומה שמוציא אותי מדעתי בעבודה עם לקוחות זה הטקסטים שאני צריך לחזור עליהם שוב ושוב (אני קופאי), עבודה חדגונית ומשעממת ושוחקת לאללה. מהיכרותי עם עצמי אני יודע שכל עבודה שהיתה לי עם אנשים היתה שוחקת, מפני שאני לא אוהב לפתח שיחות נפש מעבר למה שנדרש, אני לא טיפוס כזה וגם לא מסוגל לזה, ולכן אני חוזר על טקסטים כמו תוכי מבלי לגלוש מעבר למה שאני חייב לדבר. לעומת זאת עבדתי בעבודות פיזיות קשות ושוחקות לכאורה הרבה יותר ולא נשחקתי, מפני שאלו עבודות שלא כרוכות במגע עם אנשים, אני עובד מול עצמים דוממים ונח לי ככה, אפילו שהעבודה מפרכת. בקשר לשמש, חשבתי היום שבעצם אוכל למצוא פתרונות פרקטיים פשוטים, כמו כובע שמש רחב שוליים או משו כזה... איך הגעתי לפורום? הממ.. ובכן אני קורא בו מהיום שהוא נפתח, אני עוקב אחרי ההודעות ומתעניין מאוד שנושא, כי הוא מעסיק אותי המון. ובכלל אני די ותיק בתפוז... ושוב תודה....

יש מקום

אתה אומר שעבודת כפיים מושכת אותך ואני רציתי, אם אפשר להמשיך ולברר - יש חומרים שיותר מדברים אליך ? בכלל ניסית תחומי חומרים שונים ? נזכרתי באדם שפגשתי לפני כמה שנים בארה"ב. איש הפקה בטלוויזיה שההובי שלו היה להסתובב בטבע ולאסוף עצים, ענפים, גזעים, הכל. הוא יצר מהם מבלי לנסר וליישר אותם חפצים שימושיים וחפצי אמנות. הוא העביר סדנאות במרכז נפלא של סדנאות לצמיחה אישית סדנא ייחודית וראיתי מזה נקרא ביטוי עצמי בחומר. ממש עזר לאנשים להביא את עצמם לידי ביטוי דרך עבודה עם העץ. סיפרתי את זה כדי להמחיש עד לאיפוא עבודת כפיים יכולה ללכת. שלא לדבר על אנשים שעושים למשל עבודות שיפוץ מאד מיוחדות של בתים, ראש פינה העתיקה, בנייה אקולוגית מחומרים כמו בוץ. בקיצור, עבודת ידיים זה ה מ ו ן ואם הגעת למקום הזה שבו אתה מכיר ברצון ובמה שנכון לך אז נהדר. אני יכול להוסיף שתי נקודות : - תחשוב על מה אתה רוצה להשיג, ליצור לעצמך בכל מיני היבטים ומושגים - האם יש סביבות או ארגונים שאתה מרגיש שהיו עושים לך טוב תודה רבה על השיתוף והאמון אני שמח שיכולת למצוא כאן לאורך התקופה מקום שהוא משמעותי עבורך. המשך צמיחה ועבודה פורייה תודה על ההקשבה בלב פתוח אמיר דרור

avidadon

New member
נכון, אבל בוא נגיד

שגם אם אני אוהב יצירתיות, לא אוכל לבטא זאת בשיפוצים פשוטים של בתים... מה שכן יתן לי תמריץ, זו הפרודוקטביות שבעבודה הזו, יש סיפוק בעבודת ידיים כזו.

מה הדילמה???

תנסה... לא טוב, איך אמרת לעיתונים תמיד תוכל לחזור ושש-שבע שעות ביום במינימום לא בעיה להשיג. תנסה וטוב.... הרווח כולו שלך ושלנו <פחות עובד זר אחד> המון המון המון הצלחה

zoharm77

New member
לשמור על מקום העבודה

אני הייתי מנסה לשמור לפחות על העבודה של העיתונים, כך שאם לא תחזיק מעמד בעבודה בבניין, לפחות תישאר עם עבודה אחת ביד, מאשר בלי כלום.

תודה על התרומה

אני מבין את המקום ההגיוני ממנו אתה מבקש לעזור בעצה. אבל בשונה משיחות אחרות בהרבה מקומות, שיחות סלון, מפגשים חברתיים, פורומים רבים בהם אנחנו ממהרים לתת לשני עצה על סמך מה שאנחנו חושבים שנכון לו לעשות, המטרה במקום המפגש הזה היא להקשיב ולנסות לשמוע יותר ויותר טוב מה אומר האדם. לפעמים בין השיטין מסתתרות אמירות חשובות, לפעמים רק לתת לשני פידבק של "זה מה שאני שומע" עושה עבודה חשובה. חשוב יותר לתת לכל אחד להגיע למסקנות שלו, עם עצמו או מתוך הקשבה מאשר להשמיע לו קולות שיתכן וחוסמים אותו. אז אני מקווה שאתה שומע אותי מבקש - מציע- מסביר - מנסה לתקן את השיחה באופן שיעזור. תודה על ההקשבה בלב פתוח. אמיר דרור

pinibs

New member
אם זה לא מקולקל, אל תתקנו את זה...

הי אמיר, פתאום נשמע בחלל החדר קול צורמני של זמזם, כאשר קראתי את המשפט שלך: "...מנסה לתקן את השיחה באופן שיעזור". אבל השיחה כלל לא מקולקלת או שבורה... אז למה לתקן אותה...? (ואני כמובן לא מתכוון לכך שאין מקום להערה שלך, עצמה!) פיני

הזדמנות חשובה

אז כנראה שלא הייתי ברור. ותודה על ההזדמנות לתקן את עצמי. אני, כמו שאני שמעתי את דבריו של "זוהרם", מצאתי עצה מעשית. רעיון שבעיני רבים יחשב הגיוני ומתאים, אבל לתחושתי הוא פוגם בהקשבה. בהבטחת ההקשבה לחוויה הסובייטיבית של בעל החוויה. על כן הרגשתי שהיה שם "קלקול" מסוים. תחשוב שזה קטנוני, אולי שאני מנסה לכוון, אבל לי חשובה ההקפדה הזאת, הקפדה על שמירת החוויה הסובייקטיבית של בעל העניין. ועזרה בהתבהרות על מה זה עבורו. מתוך זה הפתרון הנכון לו כבר יבוא. אני משוכנע ולעניין החוויה שלך, אם אפשר . . האם אתה מוכן לומר מהי החוויה שלך של "לשמוע משהו צורם" ? האם זה משהו שאתה מרגיש רלוונטי בשיחה הזאת ? תודה על ההקשבה, פיני, בלב פתוח. לילה טוב, אמיר

נ י נ י4

New member
עבודת שיפוצים לא תמיד כרוכה בעבודה

בשמש, דרך אגב. במרבית המקרים שוברים קירות ועושים בעיקר עבודה בתוך מבנה שכבר קיים. כך שמבחינת חשיפה לשמש ולרוחות לא בהכרח אתה חשוף . זו עבודה פיזית קשה. פה אין אפס. ואם אתה אדם חזק פיזית לא תישבר. אבל אם אתה אדם עדין בהחלט יהיה לך קשה. מה שכן יש בהחלט סיפוק בעבודה כזו. הסיפוק שבעשיה. ואם יעניין אותך תחום מסוים תוכל להתמקצע בו. למשל, רצף זו עבודה עדינה ומדויקת, ואינה קשה כל כך פיזית, יחסית לשאר עבודות הבנייה. הצעתי, גש ליום עבודה נסיוני בעודך עובד בעבודותיך. ואז תראה. ומשם תחליט... מי יבנה, יבנה בית בתל אביב? :)

odeta

New member
תסתכל על החיובי

חוץ מהיתרונות שציינת קיימים ייתרונות נוספים 1. אתה לא תהפוך תהפוך לגבר העצלן עם הכרס 2. תמיד תשאר חטוב...שרירים... 3. סקס אפיל של גבר שעובד בעבודת כפיים...מממ...יאמי... 5. ומשכורת טובה יותר

avidadon

New member
../images/Emo24.gif תודה לכולכם!

על התגובות, העיצות, ובכלל על תשומת הלב.. כנראה שאלך לנסות את העבודה בשיפוצים כבר בשבוע הבא... >>>מבטיח לעדכן!<<<

למעלה