עבודה בבנקוק

miripp

New member
עבודה בבנקוק

אהלן, אני חדשה בפורום, בעלי ואני עוברים עוד כחודש לבנקוק בעקבות עבודתו של בעלי. רציתי לבדוק אופציות של תעסוקה, בארץ אני עוסקת בתחום של גיוס כח אדם להיי-טק, אך אני אשמח (כמעט) לכל עבודה. בדקתי באל-על, ובשגרירות וכרגע זה לא רלוונטי. למישהו יש איזושהי אינפורמציה לגבי חיפוש עבודה, אתרים ממולצים, חברים של חברים שמחפשים עובדים, אני אשמח לכל מידע... תודה, מירי

Benkok

New member
קשה, קשה מאוד...

באיזה אזור של בנגקוק בעלך יעבוד? (ואיפה תגורו?) על איזה ויזה בעלך מגיע? האם החברה דואגת לו לאישור עבודה? (באיזה תחום?) על איזו ויזה את תהיי? יש המון אתרים של עבודות בתאילנד (גוגל יעזור יותר ממני), אבל רובם ככולם מחפשים עובדים מקומיים. עוד לא נתקלתי באנשים שממש מצאו עבודה כאן דרך אתר/עיתון מקומי...הרוב הגיעו דרך מודעות בארץ, קשרים אישיים או רילוקיישן...

miripp

New member
תשובה

לבעלי תיהיה ויזת עבודה רק עבורו, לא תיהיה ויזת שהייה ולא ויזת עבודה, אבל הבנתי שויזת עבודה עולה משהו כמו 50$ כך שנראה לי שזה לא ממש קריטי בעיניין הזה. יש משהו שאתה ממליץ לי לעשות?

Benkok

New member
לא הבנתי...

אין דבר כזה "ויזת עבודה"... ויזת עסקים (NON IMMIGRATION -B או בקיצור NON-B) ניתנת מחוץ לתאילנד בשגרירות (לתקופה של 3-12 חודשים עם חובת יציאה וכניסה כל 90 יום), ומתקבלת בעקבות מכתב הזמנה מחברה מקומית, או מכתב מחברה זרה ששולחת את אחד מעובדיה למטרות עסקים, בצירוף כל המסמכים הנדרשים. הויזה (אישור שהייה) היא הפלטפורמה שממנה אפשר להגיש בקשה לאישור עבודה ספציפי לחברה ספציפית, שכמובן צריך לעמוד במספר קריטריונים עיקריים (כמות מועסקים מקומיים, הון רשום וכו') ויזה לשנה (עם חובת יציאה כל 90 יום) עולה אאל"ט 600 ומשהו ש"ח בשגרירות בת"א...זה קצת יותר מ50$...אבל שווה לבדוק אם רשיון העבודה שבעלך יקבל יקנה לך זכאות לאישור שהייה. טלפון לשגרירות יפתור לך את הבעיה הזאת. קאג'ה ידידי נתן לך כמה כיוונים נכונים לעבודות...שווה לחקור לעומק את הכיוונים האלה...

miripp

New member
אכן התשובה הייתה לא ברורה

התכוונתי לומר שלו תיהיה ויזת עבודה ולי תיהיה ככל הנראה ויזת שהייה

KajaGugu

New member
כמו שניכתב כאן, קשה מאוד אבל...

הבעיה היא שפשוט יש טונות של זרים בבנגקוק שמוכנים לעבוד בשביל גרושים. בלי להכיר אותך, אני יכול לחשוב על מיספר אופציות: 1. לימוד אנגלית, משכורת זעומה של פחות מ 1000$. זאת במידה ויש לך לוק מערבי ואנגלית ברמה סבירה. 2. לפתוח סוג של עסק עצמאי, לחפש פיצפקעס ולנסות לייבא לארץ. יכול להיות אחלה עיסוק עם קצת פרנסה בצידו. 3. לפנות למיספר רב של חברות היי טק ישראליות (בטח יש לך קשרים) ולבדוק איזה עבודות פרי לאנס את יכולה לעשות שם. מכירות, פרה-מכירות וכו'. בזמנו הציעו לי מסטארט אפ ישראלי לעבוד שם חצי יום בשבוע, לבקר לקוח ולהריץ לו כמה דברים על השרת. הם פשוט היו צריכים להראות ללקוח שיש להם מישהו שמטפל בו.

למעלה