עבודה בגנים

אסתר86

New member
עבודה בגנים

הייתי בראיון לעבודה בגן חינוך מיוחד. כל העבודה שם נעשית בתוך חלל הגן ואין חדר טיפולים. מתכננים מערכת יחד עם הגננת ןעובדים פרטני וגם בקבוצות. הרגשתי שיש יתרון בעבודה כזו בגלל שהמרפאה בעיסוק היא חלק מהגן ויש יותר שיתוף פעולה עם הגננת.אני אוכל לעבוד בגן 3 ימים בשבוע ולהרגיש מעורבת בצוות ובמתרחש בגן. רציתי לשמוע ממשהי שעבדה בצורה כזאת. מה התרשמותכן ואיזו חוויות עברתן בעבודה בסגנון הזה? האים היו קשיים ואיך התמודדן? איך היה הקשר עם הגננת?

Mנטה

New member
אני מעדיפה עבודה מהסוג הזה

אבל צריך להיות מאוד רגישים לגננת, שבד"כ מעדיפה הפוך.

אני עובדת במרכז שמכיל כל מיני ילדים בכל הרמות

(בגילאי 3-7) והחווייה שלי חיובית מאוד. אבל אני לא הייתי רוצה שלא תהיה לי את האופציה של חלל נפרד. יש המון ערך לעבודה עם הילד בתוך הכתה, ובשיתוף פעולה עם הגננת, ולהדגים להן תוך כדי עבודה, אבל לפעמים זה לא מתאים לילד מסוים, לכתה מסוימת או למטרה מסוימת שאת עובדת עליה וצריכה בשבילה פרטיות ושקט, או סביבה ספציפית. במקרים האלה, אני עובדת עם הילד בנפרד ושומרת על קשר עם הגננת דרך מחברת הקשר, שבה אני כותבת המלצות (בשאיפה) אחרי כל טיפול. או בע"פ, או שאני לוקחת שתי דקות כדי להראות להן את התוצר, או שלפעמים הן קופצות אלי לחמש דקות כדי להסתכל. כדאי לך לבדוק את האפשרות של אלתור חלל כזה או שימוש בחלל קיים למקרה הצורך. בקשר לציוד, בהתחלה היה לי קשה להתרגל, אבל יש לי עכשיו מספיק מקום אכסון במשרד שלי ואני כבר התרגלתי לנדוד בין הכתות עם קופסת פלסטיק שמכילה את כל מה שאני צריכה לטיפול, ולעבוד גם עם הכלים שיש בכתה. ובקשר לדינמיקה עם הגננות - הכי חשוב זה לקלוט את הראש שלהן ואת הסגנון שלהן ולעבוד אתן בהתאם. לתת לזה כמה שבועות בכיף, וגם לשאול אותן בגלוי תוך כדי תנועה איזה סגנון עבודה הן מעדיפות, האם דבר זה או דבר אחר נראה להן מעשי, האם הדף שנתתי להן אתמול היה יעיל מספיק, וכו'. ככה הן קולטות שאת באמת רוצה לעבוד אתן בשיתופעולה אמיתי, ולא רק פיזית באותו חדר.

אסתר86

New member
../images/Emo24.gifתודה להתייחסות!

היה מעניין לשמוע על החוויה שלכם בעבודה. בסוף, לא צריכים אותי בגן שסיפרתי עליו ואני ממשיכה לעבוד בגן בו רוב העבודה נעשה בחדר טיפול.

למעלה