עבודה בזמן שביתה

עבודה בזמן שביתה

פרסמתי גם בפורום דיני עבודה בפנסיה, אבל זה נראה הפעילות שם דלילה הרבה יותר.

שלום
האם יש אפשרות של מעסיק לא לשלם משכורת לעובד שהגיע לעבודתו בזמן שביתה?
ההגיון שלי אומר שלא , כי שביתה זו החלטה של הועד ולא של המעסיק , אבל חשוב לי לברר. ייתכן שהוועד יכול להטיל סנקציות אחרות על שבירת שביתה - אבל לא על זה אני מדבר.
אני מתייחס למקרה של עובד מדינה המחתים שעון נוכחות (כלומר אין בעיה להוכיח כי היה בעבודה). האם מובטח לו שיקבל את שכרו.

תודה

Harrington

Well-known member
מנהל
בעקרון כן, אולם זה יהיה תלוי לא רק בנוכחות במקום העבודה

אלא גם בעבודה בפועל כמובן.

ככל שהעובד הגיע למקום העבודה ועבד בפועל או העמיד עצמו לרשות המעסיק כבכל יום עבודה, הוא יהיה עקרונית זכאי לשכרו כרגיל.

כמובן שהתכוונתי גם לעבודה בפועל

אין מדובר בהחתמת כרטיס וישיבה בקפטריה.
התכוונתי לומר שיש גם רישום נוכחות שמוכיח שהעובד הגיע.

שאתה אומר "עקרונית" , האם זה מרמז שאתה מכיר חריגות לנ"ל?

guya72

New member
עבודה בזמן שביתה

אינני בטוח בכך ב-100%. אני מסתמך על סיפור שזכור לי במעומעם מהעבר. יתכן שדברים השתנו.
למיטב הבנתי, עובדי מדינה שמגיעים לעבוד בזמן שביתה - לא מקבלים על זה משכורת.
למרות שהם עבדו, הארגון המייצג שלהם (ההסתדרות) הכריז על שביתה, ולכן הם לא אמורים לקבל משכורת (אלא אם בסוף השביתה יגיעו להסכמה כי השובתים כן יקבלו משכורת - לפעמים זה קורה ולפעמים לא).
נא לעשות הבחנה בין שביתה "כוללת" (בה כל העובדים ממגזר מסויים לא אמורים לעבוד) לבין שביתה "חלקית" (בה עובדים במתכונת שבת/חג כפי שקורה בשביתה של רופאים למשל).
&nbsp
הערה : סוגי השביתה הם תאורים שלי, כדי לתאר את ההבדל בין מקרים שונים.

אני מדבר על שביתה "חלקית"

והאם אפשר להפנות אותי לפסיקה/ סעיף חקיקה רלוונטי?

guya72

New member
שביתה "חלקית"

במקרה כזה לא מדובר על חיקוק ו/או פסיקה מסויימת אלא הארגון היציג מודיע על השבתה חלקית ומעבר לעבודה במתכונת של שבת (עבודה במתכונת מצומצמת).
לפיכך, במקרה כזה, מי שמגיע לעבוד בהתאם להנחיית הארגון היציג שלו - מקבל תשלום עבור שעות העבודה שלו.
&nbsp
אינני יודע מה קורה במקרה בו העובד "מפר" את הוראות הארגון היציג ומגיע לעבוד מעבר למה שהארגון היציג התיר.
ניחוש שלי - מקבל משכורת כאילו עבד בהתאם להוראות הארגון היציג.
הכי טוב - לשאול מישהו ותיק במקום העבודה שלך אשר מכיר כיצד העניינים מתנהלים (מישהו שאתה סומך עליו).

למעלה