עבודה בחופש - מתוך ידיעות

טל קר

New member
עבודה בחופש - מתוך ידיעות

"כשני שלישים מבני הנוער בגילאי 15-17 עובדים או מתכוונים לעבוד במהלך חופשת הקיץ. אבל בעוד הבנים שואפים למשכורת של 2500 שקל דיווחו הנערות כי יסתפקו בכמחצית הסכום - 1200 שקל. כך עולה מסקר שנערך על ידי מכון ברנדמן בקרב מידגם של 275 בני נוער. מהסקר עולה עוד כי 80 אחוז מהבנים עובדים או מתכוונים לעבוד לעומת 64 אחוז מהבנות. לדברי עורכת הסקר, רות ברנדמן, כבר בגיל הנעורים מעריכים הבנים את עבודתם כבעלת ערך גבוה יותר מהערכתן העצמית של הבנות. מנגד, אפשר לראות שהלחץ החברתי על הבנים לעבוד ולהרוויח כסף גדול יותר מזה המופעל על הבנות "

עוד אחת

New member
אני אומר לכן מה לעשות:

תמיד כשאתן הולכות לעשות עבודה מסויימת, תבדקו כמה מקבלים הגברים שעובדים בעבודה הזאת בממוצע לכל שעה, ותדרשו את המשכורת הזאת. תנסו להשיג כמה שיותר נתונים על השכר הגברי הממוצע בעבודה הזאת ותדרשו מהעסיק לתת לכן אותו.

מכשפה

New member
ואני מציעה לכן לבקש תמיד יותר,

לפחות עוד שליש, כי אז גם יבינו שאתן מעריכות את עצמיכן, וגם יהיה להם ממה לרדת, וכך יש אולי סיכוי שתקבלו מה שהבנים מקבלים..........

sista

New member
אולי אסור להיות מצליחה: זה איום

על הגבר שרוצה לנסוע באוטו יותר גדול, לשלוף איזה שטר מהארנק ולומר: הנה, תקני לך משהו.

טל קר

New member
קראתי פעם שההתקדמות היא כזו:

אם פעם הגברים רצו להיות "יותר" מבנות הזוג: מרויחים יותר, גבוהים יותר, מבוגרים יותר, משכילים יותר וכו´, התקדמנו, ויש עכשיו גברים שמוכנים להיות "אותה מידה" עם בת הזוג כלומר אותו גיל, אותה רמת השכלה. אבל שאישה תהיה במשהו יותר ממנו? זה עדין גוועלד להרבה מאוד גברים. גברים רבים נרתעים מאישה שמרויחה יותר מהם, שגבוה יותר מהם, שמבוגרת יותר מהם, שמשכילה יותר מהם, וגו´ כי זה סותר להם את סדרי העולם. ולכן אגב הרבה בנות עשרה מחביאות את שכלן, כי אם תהיי חכמה מדי זו בעיה. ולכן גם כשעשו מבחן פסיכולוגי של "כתוב המשך לסיפור" על בן שהוא מקום ראשון בכיתה בלימודי רפואה, ובת שהיא מקום ראשון בכיתה בלימודי רפואה והיה צריך לתאר את שאר חייהם, הבת תוארה על ידי שני המינים כבודדה שאף גבר לא ירצה אותה וגו´. (אני לא זוכרת את כל הפרטים המבחן הזה מתואר בספר "באה מאהבה" על הפסיכולוגיה של הנשיות מאת ד"ר אריאלה פרידמן)

קינלי

New member
בסופו של דבר

אנחנו את כל הכסף מבזבזים עליכן חחחחחח וחוצמזה לנו הבנים יש יותר מוטיבציה לעבוד(סקר לא מקיף במיוחד) ורוב עבודות החופש הן עבודות פיזיות שלא מתאימות לבנות וואאיי איך שתתעצבנו עליי לא נורא

ספיר ק

New member
אני בספק

אם מותר בכלל להעסיק בני נוער בעבודות פיסיות קשות. לא שכל המעסיקים מתייחסים לחוקים שנועדו להגן על בני נוער.

עוד אחת

New member
איך בנות יכולות להתאים לעבודות

פיזיות, אם מאז שהן נולדות מתחייחסים אליהן כאילו הן לא מתאימות? אם משהו דורש כוח פיזי בנות לא צריכות להירתע מלעסוק במשהו הזה, אלא לרוץ להשיג את הכוח הפיזי הדרוש לכך ואז לעסוק בו. תווח ההתחזקות האפשרי הממוצע מאוד גדול. זה פשוט לא מקובל בחברה שלנו שבנות עושות משהו פיזי, וחבל. זה מסב להן נזק רב בכל תחומי החיים. למה כל הסבלים וסוללי הכבישים הם ממין זכר למרות שאין לי ספק שיש הרבה נשים אינדוודואליות שיכולות לעסוק בזה? כי כמו שאמרתי, זה לא מקובל.

עוד אחת

New member
ואם בנות לא יעשו דברים פיזיים

בחייהם, התוצאה לא תהיה שהן לא יתחזקו, לא, התוצאה תהיה שהן יחלשו במידה ניכרת. כוח פיזי הוא דבר שאם לא משתמשים הוא הוא לא "לא גודל", הווא מ ת נ ו ו ן.

Boojie

New member
תעשי לי טובה, באמת.

השאיפה שלך היא שנשים תרצינה להיות סבליות וסוללות כבישים? תודה, אבל לא תודה. כשתהיה לי בת, אני בפירוש מעדיפה שהיא תהיה בעלת מקצוע חופשי, אשת מחשבים, מנהלת - משהו עם סטטוס מקצועי קצת יותר גבוה מסבלית וסוללת כבישים. לא שיש לי בעייה עם הרעיון שנשים צריכות גם הן לשאוף לבריאות ולפיתוח גופן, אבל בחיאת, בכיוון הזה? ואגב, במרבית עבודות החופש אני לא חושבת שיש לבנות בעייה להשתלב, אבל סבלות זה באמת לא מקצוע שמותאם למרבית הנשים, ובלי קשר לכושר הגופני שלהן. בין אם זה מוצא חן בעינינו ובין אם לא, הגוף שלנו קטן יותר ופחות שרירי בממוצע, וסביר להניח שאשה תזיק לגופה מהר יותר בעבודת סבלות מאשר גבר. אבל לא נורא, גם תכנות מחשבים זה בסדר...

טל קר

New member
ממש לא. לא שמעת על פציעות של

ספורטאים? שברי הליכה? פריצות דיסק?

טל קר

New member
לא הצבא שאני עשיתי או שהחברות

שלי עשו. כן הצבא שחנה עשתה למשל או שאחותי עשתה בהתחלה.

פברואר

New member
קינלי - למה למה סתם לכתוב כשאפשר

לקרוא בשקט וללמוד? א. שום סקר הרי לא עשית. אז מה זה ה "לא מקיף במיוחד" ? ב. מי אמר לך שרוב עבודות החופש הן פיזיות? רוב העבודות המוצעות לבני הנוער הן במכירות, משרד, קייטנות וכו.. אתה אישית עושה עבודה פיזית? למה להיות קנטרן בפורום כזה? משהו מאיים עליך במשהו?

קינלי

New member
תשובה

א. שכתבתי "לא מקיף המיוחד" התכוונתי ששאלתי כמה חברים וחברות שלי ב. אני כן עושה עבודה פיזית ג. אני לא חושב שנשים מתאימות לעבודות פיזיות

פברואר

New member
נשים כל הזמן עושות עבודות פיזיות

אתה לא רואה? מרימות, סוחבות, עובדות מסביב לשעון. כנראה שבמהלך ההסטוריה מישהו שכח לשאול אותן אם זה מתאים להן. או שכל עוד זה בגדר דיון אקדמי אז אפשר להתפנק ולתלוש עלי כותרת - מתאים לא מתאים.

למעלה