עבודה בחו"ל

ranavraham1

New member
עבודה בחו"ל

אלפי צעירים מדיי שנה טסים לעבוד ברחבי העולם כדיי להגשים חלום. מבטיחים להם הרבה מאוד כסף בטווח זמן קצר. כמה אמת יש דבר???? אז שלא כמו למטבע לעבודה בחו"ל יותר משני צדדים. חוקיות העבודה- כאזרחים ישראלים, אוטומטית אין לנו אישורי עבודה בחו"ל- האם שווה לקחת את הסיכון ולעבוד בצורה לא חוקית במדינה זרה- או שמה לעשות מה בדיקות זריזות ואולי למצוא אישורי עבודה מתאימים... כסף- הבטיחו לנו סטפות של כסף. האם החלום יכול להפוך למציאות?? מה זה בכלל הרבה כסף? ישנם אנשים שיסתפקו ב-40 ש"ח וידשנם כאלה שבשביל פחות מלהחזיר את המשכנתא לא יעזבו את הקן שלהם. גם אחרי שהבטיחו לנו הרים וגבהות- שימו לב טוב טוב להוצאות שלכם. ברוב המדינות בעולם המערבי המחייה יחסית יותר יקרה מבארץ. אבל כן, ללא שום ספק מדובר בהזדמנות להרוויח הרבה כסף ללא השקעה גדולה ומהר. כריסמס- הרבה יותר מסנטה קלאוס. שלושת החודשים שלפני הכריסמס הם כ-40% מכלכלת הריטייל (כימונאות) של אנגליה וארה"ב!!! מאות מיליוני אנשים שקונים למאות מיליוני אנשים אחרים מתנות לחג הנוצרי. אז כן יש פה משהו שמריח טוב. לסיכום, שווה מאוד לנסות- הרבה הצליחו!!! רק עוד יותר חשוב לבדוק את כל התנאים מסביב ולקרוא טוב טוב את השורות הקטנות. לא כל מה שנוצץ זהב. אך מי שחופר עמוק במכרה ימצא בסוף! מקווים שהפורום יעזור לכם לבחור את הבחירה הנכונה. :)

GeJuFan

New member
ממליצה להכניס את ההודעה

הזו ואחרות למאמרים וכן הייתי מציעה גם להכניס לשם מידע על מה צריך בכדאי לעבוד חוקי וכן הייתי ממליצה להוסיף במודגש בראש הפורום שהפורום אינו דוגל בעבודה לא חוקית. זה רק כמה הצעות. מעבר לזה בהצלחה בפורום.

ranavraham1

New member
פורום תפוז תומך בעבודות חוקיות בלבד

ישנם מאות הצעות עבודה חוקיות למהדרין בחו"ל ותפוז מעוניים לקדם אותן ולא עבודות לא חוקיות.

KajaGugu

New member
תסביר לי איך זה אפשרי

עבדתי בכל מיני מדינות בחו"ל בהייטק. אני מכיר את הפרוצדורות של אשרות עבודה במדינות שונות. אני יודע עד כמה קשה להביא עובד מישראל למישרדים בארצות הברית או לונדון. איך צעירים ישראלים מקבלים אשרות עבודה בארצות הברית או אירופה, רק כדי למכור מוצרים של ים המלח? זה נישמע לי מופרך לחלוטין. ברמה הדקלרטיבית אתם מצהירים שאתם תומכים בעבודות חוקיות בלבד, אבל באתרים שמפורסמים ובהודעות כאן, מוצעות לרוב עבודות לא חוקיות לחלוטין, מי שעוסק בהן מסתכן במאסר.

the ox

New member
סוגים שונים של אישורים

אומנם אני לא מדבר בשם ההנהלה אבל ישנם סוגים שונים (ורבים מאוד) של אישורי עבודה לישראלים בחו"ל) ואני לא מדבר על ישראלים בעלי אזרחות זרה (אמריקאית / אירופאית וכו) רן , בבקשה תפרט כאן את סוגי האישורים... אני לא מוצא מקום מסודר שיש בו את כל האישורים בייחד. תודה

ranavraham1

New member
בבקשה :)

ויזות - החל מארבעה חודשי עבודה ועד לויזות עבודה ארוכות טווח שנעות בין שמונה חודשים לשלוש שנים. ישנן חברות המוליכות שולל את עובדיהן ומעסיקות אותן על ויזת ה B1- (שהינה חלק מויזת התייר שלהם), למחזיקי ויזה זו אסור בפרוש לעבוד, להתלמד או לקבל הכשרה בארה"ב, ומוטלות סנקציות קשות וחמורות מצד הממשל האמריקאי לגבי העוברים על חוק זה. ניתן לעבוד אך ורק בעלי אזרחות אמריקאית, בעלי אישורי עבודה - Green Card ובעלי אישורי עבודה שמונפקים דרך החברה. רשימה חלקית של ויזות העבודה: •Work & Travel visa (ויזת ה- J1). •ויזת עבודה H2B לעונת החגים (לכריסמס). •ויזת עבודה H2B לעונת האביב והקיץ. •ויזות עבודה ארוכות טווח וויזות למנהלים. פרטים על ויזות העבודה: Work & Travel visa (ויזת ה- J1) ויזת עבודה זו מיועדת לסטודנטים שבכוונתם לעבוד ולטייל בארצות הברית, במהלך חודשי הקיץ. התוכנית מופעלת ע"י ממשלת ארה"ב ומטרתה לאפשר לסטודנטים ממדינות שונות לעבוד במהלך חופשת הקיץ שלהם בארה"ב. אז אם אתם מעוניינים בעבודה בחו"ל ואתם סטודנטים ישראלים תוכלו לעבוד בחודשים יוני עד אוקטובר. הוויזה תקפה לעד חמישה חודשים ומקנה ארבעה חודשי עבודה וחודש נוסף לטיול בארה"ב. למשתתפים בתוכנית תוענק ת.ז אמריקאית ,(Social Security Card) הם יוכלו לפתוח חשבון בנק בארה"ב, להוציא כרטיס אשראי אמריקאי, רישיון נהיגה אמריקאי ולמעשה יהיו במעמד של עובד אמריקאי מן מנין. כחלק מתוכנית זו החברה משלמת על משתתפי התוכנית את הביטוח הלאומי האמריקאי: Social security & Medic care וכן ביטוח בריאות מקומי בארה"ב. קישור לאתר הרשמי של ממשלת ארצות הברית ויזת ה Work & Travel ויזת עבודה H2B לעונת החגים (לכריסמס) הוויזה הינה אשרת עבודה המאפשרת לזרים להיות המעוניינים לעבוד בארה"ב על ידי החברה שדרשה את הגעתם, בעבודה המוגדרת כזמנית או עונתית. 1.תהליך קבלת ויזות העבודה בארה"ב מורכבת ממספר שלבים עיקריים: חברת האם – החברה המגישה את הבקשה להבאת עובדים זרים לארה"ב, צריכה להיות חברה מבוססת, עם היסטורית מס של לפחות שלוש שנים, מחזור הכנסות גדול, מספר רב של חוזים מול קניונים ופעילות עסקית ענפה בארה"ב. 2.החברה צריכה להוכיח צורך אמיתי בכוח עבודה זר וזאת לאחר שהשיקה קמפיין פרסום נרחב בעיתונים וברדיו בניסיון לגייס כוח עבודה מקומי ללא הצלחה. 3.השלב הבא הוא הגשה למשרד העבודה האמריקאי בקשה לאישור עקרוני לגיוס כוח עבודה זר. 4.השלב הרביעי הינו הגשת שמות העובדים העתידיים לרשות ההגירה של ארה"ב לביצוע בדיקת רקע ביטחונית ופלילית, ולוודא שאותם עובדים לא הפרו תנאי שהייה בארה"ב בעבר (היו בשהייה בלתי חוקית) 5.השלב האחרון הינו ראיון אישי בשגרירות ארה"ב, דומה בעיקרו לראיון לויזת תייר ואולי אף יותר פשוט, אתם אומרים שאתם באים לעבוד!! דרישות למחזיק הוויזה: הצעת עבודה תקפה ממעסיק בארה"ב, אנגלית ברמה בסיסית לפחות. תקופת הוויזה: תוקף הוויזה הינו לארבעה חודשי עבודה החל מתחילת אוקטובר ועד לסוף ינואר ומאפשרת "זמן התארגנות" ולכן הכניסה לארה"ב מותר כעשרה ימים לפני תוקף הוויזה ועזיבה כעשרה ימים לאחר פקיעתה. מרגע הוצאת הוויזה יהיו העובדים במעמד של עובד אמריקאי מן מנין, יוציאו ת.ז אמריקאית ,(Social Security Card)יוכלו לפתוח חשבון בנק בארה"ב, להוציא כרטיס אשראי אמריקאי, רישיון נהיגה אמריקאי וכו'... קישור לאתר הרשמי של ממשלת ארצות הברית ויזת H2B לעונת החגים. ויזת עבודה H2B לעונת האביב ויזה זו דומה עקרונית לויזת ה H2B לעונת החגים, התהליך קבלת הוויזה, הדרישות למחזיקי הוויזה הן זהות, ההבדל היחידי הוא זמן תוקף הוויזה, תוקף הוויזה אף הוא לארבעה חודשי עבודה, החל מתחילת חודש אפריל ועד לחודש אוגוסט ומאפשרת "זמן התארגנות" ולכן הכניסה לארה"ב מותר כעשרה ימים לפני תוקף הוויזה ועזיבה כעשרה ימים לאחר פקיעתה. קישור לאתר הרשמי של ממשלת ארצות הברית ויזת H2B לעונת האביב. רשימה חלקית של ויזות נוספות שבאפשרות החברה להוציא: ויזת H3, ויזת H2B ויזת J טרייניג, ויזת E1/E2 וכו'...

חבל שאת סתם מלכלכלת- זה נובע מאנטיות

1. להמון המון המון המון המון המון המון ישראלים יש אזרחות זרה אירופאית שאיתה הם יכולים לעבוד חוקי (!!!!!!) בכל מדינות האיחוד האירופי. 2. בסינגפור מוציאים ויזת עבודה חוקית למהדרין Q1 ללא הגבלת שעות. 3. גם לארה"ב ניתן להוציא ויזת עבודה חוקית- j1 h2b לדוגנא. היום בעבודות שכאלה מוציאים תלוש משכורת מסודר ואף לפעמים משלמים ביטוח לאומי בארץ.

KajaGugu

New member
היי ולדי מכוכב נולד, אני לא בחורה

ואני לא יודע מה זה אנטיות. גם בהייטק יש מישרות של רילוקיישן לבעלי דרכון זר, אבל מודעות למישרות כאלה מציינות שמדובר בהצעה רק למי שיש לו דרכון אירופאי או אמריקאי. מה שמלמד שהדבר לא נפוץ ולא מובן מאליו.

היי קג'גוגו

כנראה שלא קראת את ההודעה הקודמת טוב מספיק. דרכונים אירופאיים זו אופציה אחת מתוך כמה... שילוב כל האופציות יחדיו מלמדת שהדבר כן נפוץ והופכת אותו למובן מאליו. ואנטיות באה משורש אנטי= תחילית שמשמעותה: אַנְטִי, נגד, מנוגד (אבא אבן) שלך תמיד ולדי מכוכב נולד

למעלה