עבודה בחצי משרה

sachlavit

New member
עבודה בחצי משרה

רק היום נכנסתי לפורום וקראתי את התכתובת עם מישהי (ששכחתי את שמה) שרוצה לעבוד בחלק מהזמן מהבית. אני רוצה קצת לספר מהניסיון שלי ואולי זה יעזור. במשך למעלה מ 25 שנה אני עובדת כשכירה במשרד החינוך (בדרגה מתגמלת מאוד). התחלתי בחצי משרה בגלל שזה מה שהיציעו לי אז - ולקחתי מה שנתנו. במשך הזמן למדתי מאוד ליהנות מהמצב. בכל שנה החלפתי את העיסוקים שלי ב"חצי השני". לפעמים למדתי, לפעמים עבדתי כשכירה במקום נוסף, לפעמים עבדתי כפרי לנס בתחום העיסוק שלי וכדומה. העובדה שהיתה לי עבודה קבועה אפשרה לי להרגיש בטוחה. העובדה שזה היה רק חצי משרה אפשר לי לעשות המון דברים מענינים. כל כמה זמן מציעים לי לעבור למשרה מלאה ובכל פעם אני אומרת":"אני אשן על זה לילה". אני מתיעצת עם חברות והוותיקות שבהן (אלו שמתקרבות לפנסיה) אומרות: "תקחי, תקחי. את לא נעשית צעירה יותר והשוק קשה יותר" אחרות אומרות: "חשוב ליהנות בחיים." והלב תמיד אומר לי: "תקחי רק אם את מרגישה טוב עם זה." ובכל פעם שאני מדמיינת את עצמי נוסעת יום יום למשרד אני מתפלצת ואומרת:"לא תודה". ושלא תבינו אותי לא נכון - העבודה שלי במשרד החינוך יצירתית, עצמאית, מאתגרת, מעניינת ועם צוות נפלא. אבל הצורך שלי בחופש חשוב עוד יותר. אז למה אני בפורום "עבודה מהבית"? לא כי יש לי עסק. אלא כי חלק מהעבודה שלי תלוי בי בלבד. ועומד בכל שנה במבחן. וכל שנה כשנדמה לי שאשאר רק עם חצי משרה - בסופו של דבר אני עובדת בהיקף של למעלה ממשרה ובדרך כלל גם משלבת בזה לימודים בצורה זו או אחרת. בקיצור - אני מאוד ממליצה על חצי משרה שכירה קבועה (אם אפשר) ובחצי השני - לעשות כל מה שאפשר להניח עליו את היד והוא מעניין. בהצלחה לכולם ורדה

נויהאחת

New member
שלום סחלבית, מה שאת הצעת עשיתי

במשך תקופה ארוכה. עבדתי בחצי משרה שהייתה גמישה מבחינת השעות ובשאר הזמן קידמתי את הקליניקה שלי, עד שהגעתי למצב שהיקף העבודה בקליניקה היה מספיק ואז עזבתי את העיסוקים האחרים שלי. זה מה שקוראים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. וזה מומלץ מאוד לאנשים שמתחילים עסק עצמאי אבל לא מעוניינים לסכן הכל.

כוכבים בחושך -גיריתם אותי להביא זאת

כוכבים בחושך , צעירים והתלהבות - בני ישראלי "כאשר חשוך מספיק , אפשר לראות את הכוכבים" . ( צ´רלס.א. בירד ) כשאנו במקום חשוך, קשה לראות משהו טוב , ונטייתנו להסתכל סביב ולהתלונן על החשיכה . לעתים , לעומת זאת צריך רק להביט לכוון אחר לראות משהו טוב , יפה , באמצע החשיכה . למדתי לקחים חשובים בחשכה של המצב ובחשכת הלב . גם אתה יכול ! האם אתה במצב של חשכה כעת : בחייך האישיים , בעבודה , בחיי המשפחה , בחיי האהבה , במצב הבריאותי , במצב הביטחוני ? בחזיונך , בכוח הרצון , חשוב חיובי : ראה את הכוכבים בחשכה . אתה יכול להעריך את הטוב שהם יכולים להביא בטווח הקצר ובטווח הארוך ? … ראה אותם , קבל אותם בברכת : ברוכים הבאים . "צריך להתייחס לצעירים לא כאל בקבוקים ריקים , אלא כנרות שיש להדליק " (רוברט.ה.שפר) לעתים אנו אומרים על הצעירים מאתנו שאינם יודעים הרבה , או שלא יכולים לעשות דברים . כמובן שיש עקומת למידה שצריך לעבור אותה , אך היא קטנה בהרבה ממה שחושבים . לצעירים מאתנו יש דרך חשיבה שונה משלנו , צעירה ומלאת התלהבות . לעתים הם צריכים מבוגר לעזור להם ,לכוון אותם ולהדריך אותם למימוש הפוטנציאל שלהם . חשוב על אנשים בעבודתך , בארגונך , שנחשבים "צעירים מדי" . צעד לקראת הדלקת הנר שלהם שיבער טוב .תן להם זריקת עידוד, שאל לעצתם , או הצב להם משימה . אתה מעמיד משהו אדיר בתנועה ! העולם שייך לצעירים ! מצאת את עצמך פעם במצב שאתה מקשיב למישהו שממש , ממש מתלהב ממשהו? אולי היית עם חברים והחלטתם לחגוג את ההזדמנות וללכת למסעדה . אחד מכם לפתע נזכר במסעדה נהדרת שבקר בה לפני שבועיים , מאד נהנה ואומר בהתלהבות : "אוה , יש להם את הפסטה הטובה ביותר ! אתם תאהבו זאת וזה זול . זה האוכל הטוב ביותר וזאת העסקה הטובה ביותר באזור ! האם בקרתם במסעדה הזו? …לא? אם כך, הבה נלך לשם!” זה כבש אותכם , נכון? אפילו שלכל אחד מכם הייתה מסעדה אחרת בראש . התלהבות זה דבר מידבק – והיא מניעה אנשים לפעולה . התלהב ממשהו היום ! כשאתה בפגישה תתלהב מהדבר שאתה עושה ראה איך זה מחמם את האווירה ומעלה את המוראל של כולם . כשאתה מגיע הביתה הערב ( או הבוקר , תלוי … ) , גלה התלהבות. תראה איזה אווירה זה יוצר בבית! אז תראה איך העולם שלך נע - - בוודאות הוא ינוע !

נויהאחת

New member
היי יעל, אני בסביבה, קרו לי המון דב

דברים מרגשים שהשאירו אותי חסרת נשימה, אני אשמח לדבר איתך בקרוב

למעלה