עבודה בידיים

אריה61

New member
עבודה בידיים

אני בן 44, בעל משפחה, עד היום לא עבדתי בצורה מסודרת. בעקבות שיחה משמעותית הבנתי כי עלי להיכנס לעולם הזה עלי להתחיל בעבודת ידיים: גננות, חימר וכו'. בגלל חוסר נסיון וחוסר ביטחון אני מתקשה לדעת איך להתחיל. אני לא רוצה בוס נוקשה ובשלב זה אני מעדיף לעבוד בחצי מישרה, גם בגלל שאני מטפל בילדותי. האם מישהו יכול לייעץ?

רשף כשף

New member
שאלות שהייתי שואלת את עצמי

מה מושך אותך בעבודת ידיים? האם ניסית זאת בעבר ומצא חן בעינייך? האם אתה עושה זאת בשעות הפנאי? ומצד שני- מה גורם לך לחוסר בטחון? האם חוסר נסיון או חוסר בטחון ביכולת שלך? מהמקום של מה שמושך אותך נסה למצוא את התחום שהכי מדבר אלייך ולשאוב ממנו את הבטחון. כדאי שתנסה קודם ב"קטן" ותראה אם זה באמת מתאים לך (קורסים, חוגים, עבודות קטנות). כשהמחמאות יגיעו אולי יעלה גם הבטחון. אם כבר החלטת לחפש עבודה כשכיר, אתה יכול לברר אם נדרשים קורסים מסויימים של משרד העבודה על מנת לעסוק בכך. אז שיהיה בהצלחה!

תהליך הבירור

שלום אריה, ראשית, אני חושב, כדאי להבין יותר לעומק מה היה שם באותה שיחה משמעותית, איזה עוד תובנות, בעקבות מה זה עלה, מה הוביל לשיחה וכו'. כל אלה הינם פרטים חשובים שיאירו את המשך הדרך. דבר שני - חשוב לאפיין כוחות ויכולות נוספים שבהם אתה טוב כדי שתוכל לקבל נתונים נוספים על עצמך. בוס נוקשה זה בוודאי דבר שראוי להישמר ממנו אבל זה לא פוסל על הסף לעבוד תקופה מסויימת תחת מישהו. ללמוד ממנו, להכיר לעומק את התחום. אני מפנה אותך למאמר שיוכל לעזור לך להמשיך. שאלות שיעזרו לך לצמוח לפניך תהליך שיקח לא מעט בירור ולמידה, מקווה שאתה סבלן כלפי עצמך ובו זמנית נחוש לכל מה שיידרש. יום טוב אמיר דרור

למעלה