עבודה ביפן

bluemoth

New member
עבודה ביפן

האם מישהו כאן עבד ביפן (באופן חוקי) ? אני בטוח שהשאלה כבר עלתה ואם לא היא בהחלט רלונטית ומתאימה לפורום היות שאנו כאן ללמוד על יפן אורח החיים והשפה היפנית איזה אישורים נדרשים ? מהו התהליך : האם אפשר לבקש אישור ואז לעבוד או שיש למצא עבודה ואז שהם יסדרו אישורים מכיוון שרוב העבודות הרלוונטיות דורשות שתהיה כבר ביפן גם אם רק עבדתם בבסטות נשמח לשמוע שכל אחד ישתף אותנו בקצת מידע ...

איקידו

New member
את כל נושאי החוקיות של עבודה ביפן

כדאי לך לברר בשגרירות יפן בת"א. כדאי לגשת לשם ולא רק לשאול בטלפון. אם יש לך תואר אקדמי או מומחיות מסוימת אז אתה יכול לנסוע ליפן, לחפש עבודה ואז המעסיק שלך צריך להגיש בקשה לויזה עבורך (אשרת שהיה למטרות עבודה). זה תהליך שעשוי לקחת בין חודש לשלושה ולכן כדאי להכין מראש הרבה כסך לשהיה ממושכת היפן בלי עבודה או לחזרה לארץ להמתנה. כאשר מקבלים את אישור הויזה לא ניתן לקבל את הויזה עצמה ביפן. צריך לצאת מיפן ולהגיש את הניירת בשגרירות יפן. נכון לשנת 1997 ישראלים נדרשו לעשות זאת בישראל. ייתכן שדברים השתנו מאז. היפנים מערימים קשיים רבים ולעיתים לא מהססים לסרב לתת אשרה לישראלים בגלל כל אותם רוכלי רחוב (באסטות) שהוציאו לנו שם רע. כאשר הייתי ביפן וניגשתי לראשונה לבקש מידע אודות ויזת לימודים (וידת תרבות), מנהל משרד ההגירה בקיוטו אמר לי במפורש שבגלל שאני ישראלי לא אוכל לקבל את הויזה הנחשקת בגלל שישראלים מקבלים ויזה ללימודים ואז הם משקרים את המורה שלהם ואת משרד ההגירה ובעצם מנצלים אוצה כדי לעבוד באופן לא חוקי. ככה נאמר לי באלו המילים. בסופו של דבר הצלתי לקבל את הויזה הנ"ל אבל הדבר לקח לי שישה חודשים של מתח והתחננויות רבות. זאב.

למעלה