עבודה ביתית עם משקולות

עבודה ביתית עם משקולות

שלום, אני אוטוטו בן 30 ומעולם לא עשיתי כושר. לאחרונה הבנתי שאני חייב להתחיל. בינתיים במקביל לעבודה על סיבולת לב ריאה אני מנסה לעבוד גם על בניית שריר אך יש לי הרגשה שאני עושה את זה לא נכון. מה שאני עושה מסתכם בשכיבות שמיכה, כפיפות בטן ועבודה עם משקולת יד (בעיקר בהרמה מלפנים, כמו בתמונה הזאת). ברור לי שהאימון הזה לא שווה הרבה ושהעבודה עם המשקולת אינה סימטרית ולכן קיוויתי שתוכלו לעזור לי עם עוד תרגילים, איך לעשות אותם נכון, כמה סטים וכו'. כמו כן, האם עבודה עם קפיץ מתיחה (כזה) שווה משהו ואיזה תרגילים כדאי לעשות? אגב, כל הנ"ל מתוכנן כסוג של הכנה לקראת אימון נורמלי בחדר כושר. כרגע אין לי את התקציב לחדר כושר ואני מנסה למנוע מעצמי את ההשפלה של לא להיות מסוגל לעשות שם כלום. תודה רבה

תשובות

אתחיל מהסוף: " לא הביישן למד" היינו, אין עניין של השפלה . תמיד יהיה מישהו יותר חזק/גדול/מיומן ממך בכל מצב ורגע נתון. לכן אין צורך בהכנה לחדר כושר כמעשה מונע השפלה. אני יכול לתת לך מגוון של תרגילים, אך מסיבות רבות אני ממליץ על פגישה אישית חד פעמית עם מאמן כושר אישי. זה יחסוך הרבה פציעות תיסכולים והרגלים רעים. המחיר קטן מערב בילוי ושווה הרבה יותר.

תודה

אולי "השפלה" זאת לא המילה הנכונה. זה יותר שילוב של זה ושל בעסה מהעובדה שאני אעלה על הטרדמיל ואחרי 2 דקות ריצה (במקרה הטוב) אצטרך לנוח. אני אנסה לברר לגבי פגישה עם מאמן אישי. תודה רבה

הר ניר29

New member
לכן לא צריך

להתחיל מריצה לא צריך להתחיל "מלשרוף" את השריר בעבודה מרובה לא צריך להרגיש לא נוח עם מה שאתה לא מסוגל. צריך להגיש נפלא עם ההחלטה לבצע פעילות גופנית ולהודות על מה אתה כן מסוגל. תמיד יהיו טובים יותר ופחות, אבל אף פעם לא יהיו טובים או גרועים כמוך.

למעלה