עבודה בכיפור כדי לכסות חובות

לעמה

New member
עבודה בכיפור כדי לכסות חובות

שלום כבוד הרב,

הייתי מגדיר את עצמי כחילוני מאמין.
גדלתי בבית אתאיסטי ואפיקורסי לחלוטין ואני היחיד מבין אחי שמרגיש זיקה ליהדות.
כשהייתי בן 30 נולד בני הבכור ביום כיפור ומאז הרגשתי צורך לצום וכך אני עושה במשך 20 השנים האחרונות.
לפני כ 5 שנים הייתה לנו קריסה כלכלית ונותרנו חייבים כספים לנושים רבים והוכרזנו כפושטי רגל ע"י בית המשפט.
ברוך השם, לאט לאט ובעבודה קשה אנחנו מחזירים את החובות שלנו אך הדרך עוד ארוכה.
אני עובד בעבודה של 24/7 כולל יום כיפור והוגרלתי לעבוד ביום כיפור זה.
אני חייב לציין שהתמורה הכספית לעבודה ביום כיפור היא כמובן רבה.
גם אם אעבוד במשמרת הזו אני מתכוון לצום.
ההתלבטות שלי היא האם לקחת את המשמרת הזו..
מצד אחד אני לא רוצה לעבוד בכיפור ומצד שני אם אעבוד אוכל לצמצם את חובותי לנושים.
לתשובתך אודה.

חלילה -- בעד שום הון שבעולם...

וכבר חשבתי שהכל מושבת ביום הכיפורים..

לעמה

New member
עבודה בכיפור

יש מקומות עבודה שהם חיוניים לעבודה גם ביום כיפור כי הם נחוצים למערכות הבטחון..
אני מבין שאתה לא הרב שאמור לענות נכון?

תגובה

הוא בהחלט הרב והוא ענה לך תשובה ברורה על שאלתך, אם אתה במקרה עובד במקום ביטחוני רגיש כדוגמת תפקידים רגישים בצה"ל, בשב"ס או אפילו בית חולים וכד' , אז תציין את זה, יחד עם המגבלות שבגינם אתה לא יכול לעזוב את עבודתך [החזרת חובות אינה מגבלה שדוחה את חילול כיפור או שבת], ואז הרב יענה לך תשובה יותר פרטנית למצבך.

היות ושאלת באופן כללי על עבודה לצורך פרנסה , הרב ענה לך באופן כללי שבעד שום הון שבעולם אין לחלל את יום הכיפורים.

אגב עצה טובה לימדו אותנו חז"ל, שעל ידי שמירת השבת והמועדים [כמובן שכיפור הקדוש ביותר ביניהם] תבוא לאדם שפע פרנסה , ואם יחשוב להרבות כסף תוך כדי חילול השבת והמועדים, למה זה דומה? לאדם שרכבו כבד ובמקום להסיר את המטען החורג הוא החליט להסיר את הגלגלים..

אופירA

New member
מנהל
למה אתה מבין שזה לא הרב שאמור לענות?

כי קשה לך לקבל את התשובה?
מנהל הפורום (ששמו בצבע כחול) הוא המוסמך ביותר לענות, והוא הרב שעונה בפורום זה.
בהודעת המנהל שבכותרת הפורום מובהר בדיוק מי הרב, כך שאי אפשר לטעות.

אלו ששמם צבוע באדום הם לא רבנים, אבל הם אנשים מאוד נחמדים וטובי לב, שהצבע שלהם יותר בולט מהכחול, אבל זה לא הופך אותם ליותר רבנים...
אני בכלל אשה. לא רב ובוודאי שלא "רבה", ואפילו לא רבנית (נשואה לרב)... אבל אני טיפוס חיובי בעיקרון, לכן קיבלתי צבע אדום מהמנהל.

אני לא מזלזלת בצער הנורא של חובות כספיים, שלא לדבר על העובדה שנוצרו עקב קריסה כלכלית. זו טרגדיה, אין ספק.
עם זאת, חוב כספי אינו פיקוח נפש. ולא כל דבר עושים בשם החובה להחזירו והמועקה הכרוכה במצב.
גם הלב שלך יודע זאת -
האם תמכור את דירתך ותעבור לגור ברחוב או במאהל בגן של רכבת ארלוזורוב בת"א, כדי להחזיר את החוב כמה שיותר מהר?
האם תפסיק לקנות במכולת ותעבור לצרוך מוצרי מזון אך ורק ממה שנזרק לאשפה ע"י חנויות, או מהנשאר באולמות חתונות? (אגב, יש כמה בריטים שעושים זאת באופן אידיאולוגי - ומספרים שהם חיים מצויין מבחינה תזונתית באופן זה).
האם תעבדו - כל בני משפחתך - בזנות או בפורנוגרפיה כדי להרוויח כמה שיותר בכמה שפחות זמן?
האם תמכור איברים לשם כך?
האם היית מוכר את אחד מילדיך לעבדות (לו זה היה אפשרי, ומכניס לך את כל סכום החוב ועוד יותר) למטרה נעלה זו?
ברור שגם אתה מבין שלא כל דבר מותר ונכון לעשות.

איסור חמור על פי תורת ישראל לעבוד בשבת וביום הכיפורים, באופן שאתה מחלל את יום הכיפורים הקדוש ואת השבת הקדושה.

מי שחייב לבצע תפקיד בטחוני בגלל פיקוח נפש, שמחייב גם חילול יום הכיפורים הקדוש או השבת הקדושה, צריך לברר בשבע נפות אצל פוסק הלכה חשוב מה מותר ומה אסור, כי לא כל דבר שהמעסיק או משרד הביטחון או מפכ"ל המשטרה קובעים שהם פיקוח נפש וחובת הביטחון הם אכן פיקוח נפש וחובת הביטחון עפ"י ההלכה, ולא כל דבר שצריך לבצע בגלל פיקוח נפש, אינו ניתן לביצוע במדינה ע"י גויים. ולא אלמן ישראל, בארצנו הקטנטונת יש המוני גויים מסוגים ובצבעים שונים ומשונים.

אפילו מי שמחלל את יום הכיפורים הקדוש בהיתר, כגון מי שמסיע את אשתו בצירי הלידה לביה"ח, או נהג האמבולנס השועט לביה"ח להציל חיי אדם שנפגע - אם הוא עושה זאת בגלל שהוא מתכוון בכך להרוויח יותר כסף - הוא עובר עבירה ואין זה מותר.
מותר להסיע את היולדת ברכב לביה"ח אם זה יותר מקטין את הסכנה מאשר שתיסע באמבולנס, אבל זה אסור אם המטרה בכך היא לחסוך את הוצאות האמבולנס או כדי שיהיה לך יותר נוח לחזור הביתה אחרי יום הכיפורים, כאשר פחות מסוכן אם תיסעו באמבולנס.

מי שמבין את תכלית העולם ותכלית עם ישראל, ברור לו בלי שום הרהור למה כדאי לשבת בכלא כל החיים, מאשר לחלל את יום הכיפורים הקדוש פעם אחת.
הדוגמה של הרכב והמטען החורג של ג'קסון ממחישה זאת מאוד מאוד.

למעלה