עבודה בלשכת רווחה

תושתוש22

New member
עבודה בלשכת רווחה

שלום לכם עו"סים יקרים, הייתי רוצה לדעת, מה בדיוק אופי העבודה בלשכה לשירותים חברתיים. תודה רבה

פודה

New member
מעניין- למה זה מסקרן אותך?

לשכות הרווחה הן הזרוע המבצעת של משרד הרווחה והרשות 8המקומית בתחום רווחת הפרט והקהילה. העבודה מתחלקת לאוכלוסיות: פעוטות, גיל רך, נוער, משפחות קשישים וכן: אלימות, יח' נערות, סדרי דין (משמורות ואפוטרופסות) לעתים סמים ובטוח פיספסתי כמה. יש כמה סוגים של עבודות: או במחלקות השונות, או אינטק (קבלת קהל ראשונית לצורך מיון, עבודה קשה מאוד) או כוללני. התפקיד בגדול תמיד יהיה מתן מענה טוב ככל האפשר לפונה לפי צרכיו, גם אם הוא רעב ללחם וגם אם הוא רעב לטיפול נפשי או כל דבר אחר.

galit251

New member
בא לי לכתוב משהו מצחיק

אבל אתאפק למען כבוד המקצוע

תושתוש22

New member
../images/Emo53.gifיש לי השבוע ראיון בלשכת רווחה

באזור המרכז...את ההכשרה המעשית שלי עשיתי בלשכה ממש קטנה ומיוחדת(אוכ' בורגנית במיוחד...)שלוש עו"סים סה"כ...כך שלא ממש קיבלתי את הרושם הנכון מלשכות...רציתי לדעת אם העבודה ברובה מתרכזת בניירת תיווך ודו"חות או שיש הרבה טיפולים פרטניים? אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה.

פודה

New member
הרבה ניירת ותיווך אבל בהחלט

יש מקום גם לעבודה פרטנית במיוחד אם את בוחרת אוכלוסיה יותר נקודתית כגון יח' נערות, קידום נוער וכיו"ב

galit251

New member
בוחרת?!

לא תמיד אתה יכול לבחור... זה תלוי לאיזה משרה אתה מועמד? אם אתה מועמד לעובד נערים או נערות אתה תעבוד בזה אם אתה מועמד להיות עובד משפחה אז אתה תהיה עובד משפחה, ברווחה יש המון תפקידים. בתוך הרווחה יש משרות מעניינות. העבודה הכוללנית כעובד משפחתי היא עבודה מאוד קשה. כמובן תלוי איפה, ותלוי בעובד הסוציאלי והיכולות והכישורים שלו וכיצד הוא מפתח את תפקידו בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!! בכל מקרה כל עבודה או נסיון מבורכת לדעתי

פודה

New member
למה רוח הנכאים בפורום הזה?

כן, אתה יכול לבחור, זה תלוי זמן ונחישות, אני ל מאמינה שאתה רק מועמד לתפקיד, לא כאן מסתיימת הדרך לדעתי... וכן יש עבודה פרטנית גם כשאתה עו"ס כוללני,ויש גם סיפוק אחר בעבודה הכוללנית לא רק עבודה פרטנית אלא עצם הקשר למשפחות או לבודדים...

למעלה