עבודה במד"א

Lemming

New member
עבודה במד"א

אני בן 19, בקרוב מאוד מסיים קורס חובשים במד"א ולא מתגייס לצבא מסיבה בריאותית. בגלל גילי אני לא יכול להיות נהג (למרות שאני עושה קורס נהגים/חובשים) אבל הייתי רוצה להיות חובש מלווה באמבולנס. זה אפשרי?

berrale

New member
הכל אפשרי

עקרונית, ע"פ חוק עובד ציבור (כעובד מד"א) לחייב להיות מעל גיל 21. למיטב ידיעתי, יש מקרים בודדים בהם אושרה במד"א עבודתו של צעיר יותר. אני מניח שאף פעם לא הזיק לנסות... אגב, איזה קורס חובשים אתה מסיים בגיל כזה ??? עקרונית ע"מ להתקבל לקורס חובשים/נהגים של מד"א אתה אמור להיות לקראת גיל 21. אגב2, אתה בטוח שזו מטרתך בחיים (לעבוד במד"א) ? (מבלי לפגוע באף אחד מהנוכחים בפורום...)

Lemming

New member
הכל?

אגב 2: ממש לא, לפי התאוריה שלך כל הצעירים שעובדים במקדונלדס יעבדו שם כל החיים... אבל נראה לי שיהיה סבבה לעבוד תקופה במד"א. אם אי אפשר אז אי אפשר. אגב 1: קורס חובשים/נהגים רגיל. האמת, בכלל לא ידעתי שזה קורס נהגים, ורק אחרי שהוא התחיל אמרו לי את זה. בכל מקרה, יש שם עוד כמה בני פחות מ-21, אנחנו פשוט לא מוציאים רשיון לאמבולנס אבל מקבלים הסמכה של חובשים להתנדב.

berrale

New member
אגב

אגב2: "תאוריה שלי". לצערי טרם הגעתי לרמה של לפתח תאוריות. הלואי שאגיע. מכל מקום - סבבה. אגב1: ידוע לי , וגם אצלנו יש לא מעט "נערים" (< 21) שעושים את הקורס, אבל כפי שציינתי ע"פ חוק לא ניתן לעבוד כעובד ציבור אלא לאחר גיל 21. היה תקדים אחד באחד הסניפים הדרומיים בו מתנדב הועסק במוקד לפני גיל 21 אבל הנסיבות היו מיוחדות. אבל, לא מזיק לנסות... אתה תמיד יכול להרים טלפון לכוח אדם ועל אחת כמה וכמה אם יש לך קשרים בהצלחה

למעלה