עבודה במזרח אסיה

filination

New member
עבודה במזרח אסיה

שלום, זה מספר חודשים שאני מטייל באסיה. כבר כמה חודשים אני מסתובב עם ההרגשה כי הייתי מעוניין למצוא עבודה באסיה בתחום המקצועי שלי ולנסות לחיות פה חיים מלאים יותר מסתם טיול. העניין שלי מתרכז בארצות שתושביהם (או אחוז גבוה מתושביהם) הם סינים, למרות שזה לא מחייב כלכך. אני מנסה כחודש למצוא עבודה בתחום שלי באמצעות אתרי השמה באינטרנט (Monster ודומיו) בסינגפור, הונג-קונג, טיוואן ואפילו יפן וקוריאה, אבל לא מצליח אפילו להגיע לשלב הראיון. רוב הבעיות מתרכזות בכך שאני איני דובר את השפה המקומית ואין לי אשרת עבודה בתוקף ולכן אני נדרש לספונסר. זאת למרות שאני יודע אנגלית ברמה גבוהה (קריאה/כתיבה), מחזיק בתארים אקדמיים ובעל ניסיון מקצועי נרחב. התחלתי אפילו לחפש עבודות מחוץ לתחום המקצועי שלי עם רידוד דרסטי מראש של ציפיות שכר אבל זה לא עוזר - על סף היאוש נראה לי שאני צריך קצת הכוונה ועזרה. האם יש לכם איזה שהם טיפים שעשויים לעזור? האם יש איזה שהוא אתר או חברת השמה המתמחה בישראלים? מהי הדרך הטובה ביותר להמשיך עם הנושא? במידה וזה חשוב, קורות החיים שלי מצורפים. תודה מראש, גלעד

אMור

New member
היי גלעד

איפה אתה נמצא כרגע באסיה? ועוד ענין לא כ"כ ברור, אמרת שאתה מעונין למצוא עצמך במקום בעל אוכלוסיה סינית, אך סין לא הופיעה ברשימה שלך... כפי שציינת, די קשה למצוא עבודה בארץ זרה דרך האינטרנט, לא כל שכן - למצוא ספונסר... אני מאמין שבארצות כמו יפן, סינגפור וקוריאה וכמובן - הונג קונג, תצטרך לעבור את כל המשוכות הכרוכות באישורי עבודה למיניהם - אך דווקא בסין - יהיה לך קל יותר, לפחות לעשות את תחילת הדרך - מאחר והסינים אינם מקפידים על הדברים הללו ולא עושים צרות לזרים שעובדים ללא אישורים - למרות שניצני ניצנים שכאלו מתחילים להבליח... לא אחדש לך דבר אם אומר לך שקשרים הם הדרך הטובה ביותר להשיג כל דבר בחיים - וגם עבודה, אבל דרך נוספת היא לבוא במגע ישיר עם האנשים. אי אפשר לדעת את מי תפגוש ובאיזה טיימינג. ולסיום, אחזור לתחילת ההודעה, כששאלתי אותך היכן אתה נמצא. אם אתה מתכנן להגיע לסין, תדע לך שכאן, בשנז'ן ישנה קהילה מתגבשת של ישראלים שחיים ועובדים כאן - ביניהם חברות פרטיות העוסקות בתחומים טכנולוגיים שונים... אם תחליט להגיע לסין, תדע לך שיש אפשרויות בשטח. כמו כן - יש את הקונסוליה הישראלית בשנחאי המספקת מידע אודות חברות ישראליות הפועלות באיזור שנחאי, יש גם פורום של המכון הישראלי לשת"פ בינ"ל, די פעיל - כאן. אם יש שאלות - תרגיש חופשי.

filination

New member
ננסה...

כן. טוף, אתה צודק. הונגקונג וטיוויאן הם בכיוון, לא? לא נכנסתי לזה, ויכול להיות שזה תפיסה מוטעית, אבל חשבתי על מקומות עם משטרים 'נוחים' יותר ועוד כמה שיקולים אחרים... אבל לא הייתי מסרב לעבודה בערים הגדולות בסין. אני נמצא בתאילנד, אחרי שהות קצרה בסינגפור, כתחנת ביניים לקראת ההמשך. תודה על ההצעה, הלינקים והטיפ על דרכי חיפוש העבודה. אני מניח שאתה צודק. ננסה.

KajaGugu

New member
תגיד, זה בכלל חוקי?

בתור ישראלי זה קצת מדאיג אותי, מי שעבד בתחום כל כך רגיש בצבא מציע את שירותיו לשלל מדינות זרות. הצעתי היא שתחפש עבודה דרך הארץ, יש הרבה מאוד חברות ישראליות שעוסקות באבטחה ובעלות סניפים ולקוחות בארצות אותן אתה מציין. אני הייתי בביקור האחרון שלי בשנזן הבנתי שניתן למצוא שם עבודה בתחומי ה IT, בזמנו היה אתר שריכז עבודות לזרים שם אבל אני לא זוכר את שמו.

filination

New member
Huh?

חצי מאוכלוסית מדינת ישראל עוסקת בנושאים רגישים הרבה יותר ממני בגלל שירות חובה בצבא. אין שום 'שירות' שאני חושב שאליו אתה מתייחס שאני יכול להציע להם מלבד היבטים סטנדרטיים שבתחום. בכל מקרה, תודה על ההצעה וניסיתי. מסתבר שרוב החברות הישראליות שעוסקות באבטחת מידע אינן נמצאות חזק בשוק האסייתי, או לפחות לא ישירות, ואין לי מושג למה. אני אמשיך לנסות.

Ryo

New member
אני לא כל כך יודע לגבי סין, אבל

לגבי יפן וויזות, לא צריכה להיות לך שוב בעייה להשיג ויזת עבודה אם יש חברה שמוכנה להעסיק אותך. אתה ללא שום ספק עומד בקריטריונים (שזה או 10 שנות נסיון מוחכות!! בהייטק או תואר במקצועות ההנדסה/מחשבים לקבלת וויזת מהנדס המאפשרת לעבוד בחברות טכנולוגיה). לגבי חברות ישראליות שעוסקות באבטחת מידע ואינן נמצאות חזק בשוק האסייתי - אני שוב אתייחס ליפן. המודל העיסקי ביפן הוא שונה ממודל עיסקי שאותה חברה תציג באירופה או אמריקה. בד"כ חברות קטנות מוצאות מפיץ יפני שמוכר, משווק ותומך במוצר מול הלקוחות היפנים. השירות הזה מתבצע ביפנית ולפי הסטנדרטים והנורמות המקובלים ביפן (מה שמאוד מקשה על חברות ישראליות ביפן ד"א). עוד מודל הוא לפתוח סניף ביפן אבל בשביל זה החברה צריכה להיות מאוד מצליחה בגלל העלויות המטורפות שיש ביפן. אני הייתי ממליץ לך לנסות ליצור קשר עם חברות ישראליות שעובדות בשווקים אסייתים ולנסות להכנס דרכן לשוק העבודה באסיה. מנהל הפורום כבר שלח לך לינקים. שיהיה לך בהצלחה ואם אתה צריך עזרה או עיצה לגבי עבודה ביפן אני אשמח לעזור.

filination

New member
חברות ישראליות באסיה

תודה. יש איזה שהיא רשימה מסודרת של חברות ישראליות באסיה או יפן? עד עכשיו זה היה פחות או יותר גוגל מבחינתי, שהיא דרך לא הכי אפקטיבית...

TrigATUSA

New member
my 2 c ents

1. בעבר (הרחוק) כשגרתי בהונג קונג, רוב האנשים שמצאו שם עבודה בכך שהגיעו לשם פיזית - היה הרבה יותר פשוט כאשר אתה זמין לראיון, אני מניח שזה יהיה נכון כמעט לכל מקום 2. ההתרשמות שלי שזרים בעיקר נידרשים למקצועות שבהם יש אינטראקציה חיונית עם "העולם החיצון" דובר האנגלית, שם יש להם ייתרון יחסי של ידע של שפה (אנגלית) והכרות עם התרבות המערבית. אני יכול לראות מדוע יהיה הרבה פחות ביקוש לאנשים בתפקידים טכניים בתוך חברה סינית, שם בעיקר נידרשת היכולת לתקשר באופן "פנימי" 3. נדמה לי שהסיכוי הטוב ביותר הוא לחפש חברות בינלאומיות הפועלות באסיה -חברות כאלו רגילות לעשות ספונסורשיפ לזרים, ושפת העבודה שלהם היא בדרך כלל אנגלית, כדאי אולי ללכת לאתרים של חברות כאלה (Intel, Yahoo, Microsoft) ולראות אילו משרות קיימות באסיה

filination

New member
תודה

כן, ניסיתי את זה. זו הדרך הכי בעייתית, כי התשובות בדרך כלל מגיעות אחרי מספר שבועות. אין לי בעיה 'לקפוץ' להונג קונג לראיון עבודה בהתראה של יום במידה וזה רציני וכשאני מאוד מעוניין בתפקיד אני מציין את זה. תודה על הטיפים. איך 'מצאת' אתה את העבודה בהונגקונג?

TrigATUSA

New member
מניסיוני משוק העבודה ה"אזרחי"

בארה"ב ואירופה (ואני משער שזה רלבנטי גם לאסיה) כשאנשים מסתכלים על קורות חיים הם בדרך כלל מסננים מייד את כל מי שפונה ממחוץ למדינה - אם אתה מגייס תושב חוץ יש בדרך כלל סיבוכים הקשורים ביכולת לראיין, הוצאות על העברת הבנאדם, חששות שהאדם לא יסתגל מבחינה תרבותית לסביבת העבודה וכו' הרבה פעמים האדם הראשון שרואה את קורות החיים שלך הוא איזשהוא פונקצינר במחלקת כוח אדם - הם לא ממש מבינים ויכולים להעריך את יתרונותיך המקצועיים ורק רואים את ה"דגלים האדומים" ככה שהרבה פעמים מסתכלים על מועמדים מחוץ למדינה רק אם וכאשר ממצים את האפשרויות המקומיות, אם בכלל (בייחוד במקרה שלך בו אין לך נסיון עבודה בינלאומי, ואפילו לא ניסיון אזרחי, שקשה לי להעריך מה הם חושבים על זה) אם אתה לא יכול לעבור פיזית למקום כדי לחפש עבודה הייתי ממליץ לפחות להשיג כתובת מקומית ומספר טלפון מקומי ולשים אותם על קורות החיים - כתובת אפשר לקבל על ידי שכירת תיבת דואר, וטלפון על ידי SKYPE או אפשרויות אחרות שיאפשרו לך לבדוק הודעות מהתיבה הקולית גם מחו"ל. ככה תצליח לחצות את ה"סינון הראשוני", ועד שהם יגלו שאתה בעצם לא נמצא פיזית במדינה הם כבר יידעו עליך יותר, מה שיגרום לאטרקטיביות שלך בתחומים אחרים לכסות על החיסרון של חוסר המקומיות מניסיוני בימים אלו של חיפוש עבודה באירופה אני יכול לומר שמספר הפניות גדל בסדר גודל מרגע ששיניתי את הכתובת ללונדון, באותה צורה את העבודה בהונג קונג הישגתי בזמנו בארץ (זו הייתה חברה של ישראלים) דרך רשת הכרויות אישית - למרבה הצער הרבה מהעבודות הטובות מושגות בצורה כזו..זה לא ממש מידע מועיל למצבך

sodagou

New member
בביג'ינג

ישנה חברה בשם ICD שהקים רון עפרון. הם עוסקים בפתרונות אבטחה טכנולוגיים בעיקר "פיזיים" למתקנים, אבל רון אמר לי כבר לפני כמה שנים שהם מתכוונים להכנס גם לתחום של אבטחת IT. לפי האתר עוד אין להם פתרונות כאלו, אבל שווה לנסות בכל זאת, ואולי הוא גם יוכל להפנות אותך לדברים רלוונטיים אחרים בתחום שלך. אשלח לך אח"כ במסר את המייל שלו.

למעלה