עבודה במכירות-בעיה

goosh

New member
עבודה במכירות-בעיה ../images/Emo10.gif

שלום, לפני שבוע התקבלתי לעבודה בתור סוכן מכירות למגזין נפוץ, כסוכן עלי לעמוד בירידים הומי אדם, לפנות אל אנשים אקראיים ולהציע להם לעשות מינוי (כמובן עם כל המבצעים והמתנות)..בתמורה אני מקבל עמלה על כל מנוי שאני עושה. נתחיל בזה שאני חושב שיש לי כושר מכירה ושכנוע, הבעיה שלי היא ההרגשה המעיקה שכרוכה בעבודה זו... אני פשוט מרגיש שקרן, לא יודע למה, למרות שאני ישר עד הסוף עם הלקוחות, והחברה היא חברה מכובדת והכל אמיתי ואין כוכביות קטנות או משהו כזה.. הלקוח יודע ב100% אחוז מה הוא מקבל, אבל- בכל זאת אני מרגיש רע עם העבודה, אני לא מוצא את המילים להסביר למה... וחבל לי, כי מבחינת כל התנאים זאת העבודה שהכי מתאימה לי כרגע ובין הבודדות שאני יכול למצוא, אני נורא רוצה להרגיש טוב אבל לא מצליח.. מה עושים?

אני לא הייתי נשארת

לא משנה כרגע שאני אישית שונאת את כל אלה שנטפלים לאנשים ברחוב ומנסים לשכנע אותם לעשות מנוי כך וכך, אבל אם אתה עצמך אומר שאתה מרגיש רע עם העבודה הזאת, אני חושבת שטוב תעשה לעצמך אם תתאמץ להשיג עבודה אחרת שבה תרגיש טוב. לפני כמה זמן אני גם כן עבדתי בהתרמות (וגם סיפרתי כאן על כך) אבל לא התמדתי בזה כי עשה לי רע להגיע לדירות של אנשים ולהטריד את מנוחתם (במיוחד שהאזורים שבהם התרמתי, גרים בהם הרבה אנשים זקנים שבעצמם צריכים סיוע, אז לנסות להתרים אצלם, ממש לא נעים). עד שיום אחד כשיצאתי מהבית כדי להתחיל להתרים, עוד לא נכנסתי לבניין הראשון וכבר חזרתי על עקבותיי. פשוט לא בא לי בכלל להתחיל עם זה וככה הבנתי שאין לי מה להשאר בעבודה הזאת. ככה היה גם עם עבודה אחרת שהייתי בה לפני כמה שנים, עשה לי רע לקום בבוקר אליה אז עזבתי אותה בסופו של דבר.

כללי העבודה

נטע - אחד הכללים בתהליך של מימוש אישי מתוך הקשבה פנימה הוא שאנחנו כמי שמקשיבים לשני לא נותנים לו עצות מתוך החוויה שלנו. הוא היכן שהוא ואת היכן שאת ואסור לערבב. לך יש הזדמנות אחת לאמן את עצמך להקשיב לחוייה הרגשית שלו, לשאול אותו באופן שיעזור לך להבטיח שאת באמת יודעת להקשיב לו. עצות מעשיות לפני בהירות רגשית לא מובילות לשום התקדמות. את מוזמנת לחזור ולשאול את איש המכירות על התחושות, הרגשות, המחשבות שלו. יום טוב ותודה על ההזדמנות להסביר כלל בסיסי בעבודה כאן. אמיר דרור

goosh

New member
השאלה אם אפשר לשנות את החשיבה,

ולבוא עם מצב רוח לעבודה..

מזה "משקר" ?

שלום, אתה זוכר את הרגע בו זיהית את ההרגשה הזאת ? מה אתה יודע לספר על המצב שהיה שם ? מזה עבורך "להיות שקרן" ? האם יכול להיות שאתה משקר כי אתה לא מאמין שהעיתון הזה הוא באמת דבר שכדאי לקנות אותו, למרות שהוא "מכובד" וכו´ . . האם יכול להיות שאתה משקר את עצמך . . . שאתה יכול לעשות הרבה יותר מאשר למכור עיתון מתפשר ועושה עם עצמך שקר. התחושה הזאת שעלתה בך יכולה להיות איתות בעל חשיבות עצומה העובדה שיכולת לזהות אותה אומרת על החיפוש והבדיקה שאתה עושה עם עצמך. אנחנו כאן להמשך השיחה יום של הקשבה פנימה, אמיר דרור

goosh

New member
אמיר,

מטיבעה של העבודה אני צריך לפנות לאנשים עם חיוך, לשאול שאלות עוקפות כמו "על המבצע הפרסים של עיתון X שמעת?" אני מרגיש רע שאנשים מסרבים לי ואני רואה להם בעיניים את ה-"עזוב אותך מגינונים, ביננו אני יודע שאתה רק מנסה לעשות אותי מנוי כדי לקבל כסף".. ואז אני מרגיש שקרן, וגם שקרן שתפסו אותו בשקר..

לעבוד וללמוד

הבנתי. אתה אומר שהעמדת הפנים בכל תהליך התקשורת הזה, למרות שהיא משחק מקובל, גורמת לך להביא חלק לא אוטנטי של עצמך. ובמקום להיות כנה, ישיר, ברור, מתכוון ואומר את שלך אתה צריך לגייס כל מיני "אמתלות", גימיקים, "שקרים לבנים" במקום שאלה הפשוטה : רוצה מנוי ? כמי שעשה לא מעט שנים במכירות ובהדרכת אנשי מכירות אני רוצה להציע לך שאלה שיכולה לעזור לך להמשיך בעבודה מצד אחד ולבדוק את עצמך מצד שני ובגדול יכולה להוביל אותך להמשך היכרות פנימה ועבודת צמיחה. מה העבודה הזאת באה ללמד אותך ? נסה לעשות רשימה ואל תעצור אלא אחרי לפחות 5 נקודות, כל הדברים שבעזרת העבודה הזאת אתה יכול ללמוד. אנחנו כאן נמשיך להקשיב לכל מה שתמצא, אמיר דרור

goosh

New member
תודה אמיר ולכולם

החלטתי בסופו של דבר לעזוב את העבודה הזו.. תודה לכם על היעוץ והתמיכה..

seeyou

New member
חברה מכובדת והכל אמיתי ??../images/Emo121.gif

ידידי, אם יש לך "אסורי" מצפון - תשנה כוון... זה כמו מנתח בבית חולים לא יכול לראות דם!! "מכירות "- זה תחום שאדם "מצליח" זה האדם המסוגל למכור קרח לאסקימואים!

למעלה