עבודה במרפאות

snapir7

New member
עבודה במרפאות

שלום,קוראים לי זיו ואני סטודנט לפיזיוטרפיה. האם מישהו יכול להסביר לי את צורת העבודה במרפאות בארץ? איך מתנהלת שיחת הצוות בין המטפלים כאשר באים לבצע סיכומים בקשר למטופלים?האם שיחה זו מתבצעת בשיטה מסוימת (מנחה שיחה,שאר האנשים משתתפים ומציעים הצעות ורעיונות-טיפולים מסוימים וכו.) או שבכל מרפאה/בית חולים מתנהלת שיחת הצוות בצורה שונה? השאלות נובעות מעבודה שאני נדרש לכתוב לכן אני הודה על כל מידע שינתן בתודה מראש
זיו

liorsh12

New member
אופי העבודה

זיו שלום! שמי ליאור וגם אני סטודנט לפיזיותרפיה... אופי העבודה שונה ממקום למקום ולעיתים באותו מקום עצמו משתנה ממטופל למטופל. ישנם מצבים ( מקומות) שבהם ישנו מה שמכונה case manager שזהו בעצם האדם האחראי על המקרה ובעצם מטיל מטלות על הצוות המטפל האחר וישנם מצבים שבהם אין אדם כזה, שוב , תלוי על מה ומי מדובר. הצעתי לך שתשאל את המרצים שלך, הם לא יסרבו לענות לך על השאלה..

snapir7

New member
אופי העבודה

הי ליאור, תודה על התשובה אבל עדיין זה לא כל כך עוזר לי.הבעיה היא שאני לומד בגרמניה בשיטה הולנדית ופה העבודה היא כל כך שונה מאשר בארץ!!! כרגע אנחנו עובדים על שיטה שנקראת Incident Methode ובשיטה זו יש מנחה שמציג את השאלות שנובעות בקשר לטיפול עצמו וישנו כמובן הפיזיוטרפיסט עצמו.כל אחד מהעמיתים רשאי להציג את עמדתו ,מרכזים את כל הנתונים ביחד ולבסוף מגיעים למין סיכום שבו אמור הפיזיוטרפיסט שהציג את הבעיה להשתמש. עכשיו שאלתי היא איך זה עובד בארץ?האם יושבים כולם תחת שולחן אחד או שכל אחד מציג את בעייתו רק שהוא צריך עזרה? והאם יש שיתוף פעולה בין הפיזיוס? אודה לך על תשובתך, לילה טוב זיו

liorsh12

New member
המשך

זיו שלום! לשיטה שאתה קורא incident method ישנו גם שם בארץ- אני כשלמדתי שנה שעברה את הנושא הזה היה לנו קורס שלם שנקרא problem based learning או בקיצור PBL שבעצם המשמעות היא שמתאספת קבוצה וכולם יחדיו עובדים על case מסוים כאשר האנשים מחלקים ביניהם את התפקידים והמטלות לגבי המטופל, למשל , אחד יעסוק בטיפול, השני באבחנות וחלוקתן לפי ICIDH או ICF והשלישי יעסוק בדברים אחרים וכו'... שוב, ישנה האפשרות של case manager שזהו אדם אחד ששולט ומחלק את המטלות בין האנשים השונים. עכשיו, תלוי גם מיהו המטופל כי למשל כאשר עוסקים בילדים או בנושא של התפתחות הילד ישנה חלוקת עבודה בין המרפאות בעיסוק ובין הפיזיותרפיסטים וכו' שזוהי חלוקה די ברורה וכל אחד יודע את תפקידו ואז זה נקרא צוות מולטידיספלינרי. ולסיום,כפי שכתבתי לך בהתכתבות הראשונה- בארץ העבודה שונה בין מקום למקום ואף באותו מקום עצמו העבודה משתנה ליאור

למעלה