עבודה בנתב"ג

igalep132

New member
עבודה בנתב"ג

היום עשיתי את המרכז הערכה של אחים עובדיה שמירה וניקיון בע"מ למז"מ (זיהוי ושיקוף). והבחורה שהעבירה לנו את היום חילקה לנו טפסים למינהם וביקשה שנחתום, בריפרוף קל ניתן להבין שהחברה הזאת בלוף (האם אני צודק ?) קנס יציאה 3500 ש"ח אם אתה עוזב וגם אם מפטרים אותך... איחור של 15 דק' קנס של 30 ש"ח אין תשלום עבור הקורס (אלא תמריץ של 1440 ש"ח עם תחילת העבודה) וגם אין תשלום עבור הנסיעות בזמן הקורס.............. אך כמובן אם מתחילים במיונים ועושים את היום מבחנים נדרשים לשלם 300 ש"ח במידה ומחליטים לעזוב, ואם התחלת את הקורס והחלטת לעזוב, צריך לשלם 400 ש"ח, וכמובן השכר הוא 20.94 ש"ח לשעה .... האם כל זה חוקי ? שווה ללכת לעבוד שם ובכלל לגשת למיונים ?

joshh

New member
לא !

אסור למעסיק לקחת ממך אגורה, לא על השקעה בך (קורסים או עזיבה שלך)ולא על קנסות. זה חוצפה, גניבה, כפיה והטעיה פשוט גועל נפש ! הם לא רוצים להסתכן אז הם מאיימים. שיסגרו את העסק ולא יבלבלו למאבטחים את המוח! ככה לא מנהלים עסק ! אני בשוק ! הצעה שלי, אם אתה לא רוצה פתאום למצוא את עצמך תובע על כך שתבעו אותך או גנבו לך כסף, וותר עכשיו, חפש מקום שלא עושה את הדרים האילו. joshua joshua

igalep132

New member
עבודה בנתב"ג

ושאלה על חברה אחרת 0עמישב) בתפקיד סלקטורים בנתב"ג... השכר הוא 22 ש"ח לשעה (גם בשעות הלילה) האם זה חוקי ? אין להם שום התחיבות עד רגע סיום הקורס (10 ימים) יש תשלום של שכר מינימום ונסיעות על הקורס, בתום הקורס חותמים על התחייבות לשנת עבודה, ושבירת חוזה זה קנס של 400 ש"ח על כל חודש חסר לשנת עבודה, האם זה תקין ?

joshh

New member
אז כך,

לגבי שעות לילה - זה חוקי לצערי. אין כל חוק על תוספת בשכר ללילה, אומנם קיים המלצה בחוק לגבי תוספת ללילה אך רק חברות ממשלתיות נותנות את התוספת. לגבי ה-400 שקל - עוד פעם אין החברה יכולה לקחת אגורה ממך על כך שעזבת את העבודה. זה לא שהרווחת משהו בכל שניצלת אותם בקורס הנ"ל... לפי החוק אסור למעביד לדרוש החזר. לא בקנס, לא בצ'ק, לא בכבשים, ולא בפרות. פשוט שייאים ואם תרצה לעזוב תן לו לתבוע אותך ולשלם אחר כך הוצאות בהמ"ש וכך הוא יבזבז עוד קצת כסף ... joshua

igalep132

New member
התחייבות

קודם כל תודה על התשובות.............. האם הוא יכול לדרוש ממני את את התשלום של הקורס ההכשרה שאני עובר לפני תחילת העבודה ? (קורס של 10 ימים) כי אם לא, אז למה יש את כל ההתחייבויות האלא כמעט ב 98% מהחברות שיש בשוק העבודה ? ומדובר בחברות שככל הנראה הם צריכות להיות פחות חפריות מסתם חברת שמירה או חברת כוח אדם.... אל על דורשים התחייבות לשנה לתפקיד דייל אוויר, מיקרוסופט דורשים התחייבות לשנת עבודה בשירות לקוחות (קנס של 4100 ש"ח אם לא עומדים בהתחייבות) כל חברות התקשורת כמו סלקום פלא פון מירס ועכו', דורשים התחייבות, וכך הלאה ... האם כל הסיפור הזה חוקי ?

joshh

New member
אוקיי.

ראשית, הוא יכול לנסות.... אבל זה לא חוקי בעליל! פשוט אם הוא דורש אל תיתן לו. לגבי ההתחיבויות למינהם... אין שם חברה בארץ שיכולה להכריח אדם לעבוד יותר ממה שהוא רוצה. הם יכולים לאיים ב-$1328742376 ועדיין אין להם שום יכולת חוקית. הצעה שלי, תזרום איתם, ובמידה ותרצה לצאת תצא. אם הם יאיימו, תסביר להם שאסור להם וזה לא חוקי. אם במידה ואתה חושב שהם היו אלייך נחמדים ואתה רוצה לחסוך מהם את ההפסד והכסף שלהם בהוצאות בהמ"ש (במידה ויחליטו לתבוע אותך). תבקש ממני, אני יחפש בשבילך את החוק הרלוונטי שאומר בידיוק את הדברים ותוכל לפקסס או לשלוח להם בדואר. joshua

igalep132

New member
התחייבות

הבנתי, אך עדיין אינני מבין, אם כל הסיפור הזה לא חוקי, למה יש אותו כמעט בכל משרה וכל חברה ? שמעתי פעם על זה שלא יכולים לקנוס אותך, אך כן יכולים לדרוש ממך שתשלם על קורס ההכשרה שעברת לפני העבודה, זה נכון ? וכן, אם זה אפשרי, אז הייתי מעוניין לקלב את החוק, או לפחות עזרה באיך למצא/לחפש אותו ושוב פעם, תודה רבה !!!

joshh

New member
הינה לך + הסבר קצר.

הקישור
תקנות העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם (חיוב בתשלום בעד הכשרה מקצועית),התשנ"ח - 1997 הסבר: החוק אומר, שמידה אתה לא מקבל קורס שהוא שימושי לך במקומות אחרים דוגמא: נהג מונית, רצף, נגר, פסל, צלם, כלומר מקצוע מוכר שאתה יכול להשתמש מעבר לעבודה זו, רק אז יוכל אותו מעסיק לדרוש ממך תשלום. במקרה שלנו, הקורסים הינם רק כדי להכניס אותך לעבוד במתקנים המיועדים ואין לך כל אפשרות להשתמש בהם מעבר לכך. בנוסף, אינך מקבל כל תעודה על סיום קורס מקצועי כל שהוא. ולכן אין כל הפשרות לדרוש ממך שקל. לגבי קנסות: (חוק הגנת השכר) (ס' 25).ניכויים משכר עבודה (תיקון: תשי"ט, תשכ"ד, תשכ"ה, תשכ"ח, תש"ם) (א) לא ינוכו משכר עבודה אלא סכומים אלה: (1) סכום שחובה לנכותו, או שמותר לנכותו על פי חיקוק; (2) תרומות שהעובד הסכים בכתב כי ינוכו; (3) דמי חבר בארגון עובדים שהעובד חבר בו, שיש לנכותם מן השכר על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה או שהעובד הסכים בכתב כי ינוכו, והתשלומים הרגילים לוועד העובדים במפעל; (3א) תוספת לדמי החבר שמותר לנכותם על פי פיסקה (3) המיועדת למימון פעילות מפלגתית, זולת אם הודיע העובד למעבידו בכתב על התנגדותו לתשלום התוספת; (3ב) דמי טיפול מקצועי ארגוני לטובת הארגון היציג כמשמעותו בחוק הסכמים קיבוציים, תשי"ז1957-, שיש לנכותם על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה משכרו של עובד שאיננו חבר בשום ארגון עובדים, או שהעובד הסכים בכתב לניכוי כאמור; שר העבודה, לאחר התייעצות עם ארגון העובדים המייצג את המספר הגדול ביותר של עובדים במדינה, ובאישור ועדת העבודה של הכנסת, יקבע בתקנות את מקסימום דמי הטיפול המקצועי-ארגוני שמותר לנכותם לפי פיסקה זו; (4) סכום שהוטל כקנס משמעת בהתאם להסכם קיבוצי או על פי חיקוק; (5) תשלומים שוטפים לקופת גמל ובלבד שתשלומים כאמור לקופת גמל שהעובד בלבד חייב לשלם לה לא ינוכו משכרו של העובד אם הוא הודיע למעבידו בכתב על התנגדותו לתשלומם. (6) חוב על פי התחייבות בכתב מהעובד למעביד, בתנאי שלא ינוכה על חשבון חוב כאמור יותר מרבע שכר העבודה; (7) מקדמות על חשבון שכר עבודה, אם אין המקדמות עולות על שכר עבודה בעד שלושה חדשים; עולות המקדמות על שכר עבודה לשלושה חדשים - חלות על היתרה הוראות פיסקה (6). (ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), חדל עובד לעבוד אצל המעביד, רשאי המעביד לנכות משכרו האחרון של העובד כל יתרה של חוב שהעובד חייב לו, לרבות מקדמות. קנס ו/או ניכוי אחר שלא מתוקף החוק ו/או מתוקף הסכם קיבוצי שחברת האבטחה כפופה אליו אסור בתכלית האיסור והכל לפי סעיף 25 לחוק הגנת השכר ולפי סעיף 12 לחוק העסקת עובדים ע"י קבלני כוח אדם! מכיוון שלשומרים / מאבטחים אין הסכם קיבוצי או חוק המאשר קנס או ניכוי כלשהו אזי אסור לקנוס אותך או לנכות משכרך בשום מקרה! בברכה, joshua

igalep132

New member
ומה קורה

אם הפסקתי את עבודתי אחרי 8 חודשי עבודה, ואני לא מוכן לעמוד בהתחייבות שעליה חתמתי ולא מוכן לשלם את הקנס יציאה, יכולים לגרוע לי את הקנס מהמשכורת החודשית ? או לסירוגין לא לשלם לי אותה בכלל ?

TheSverd

New member
אני מצטרף לשאלה

לפי מה שהבנתי מאבי זה לא חוקי. אבל אם חתמת בחוזה שאתה מסכים לשלם קנס אם אתה עוזב לפני תום ההתחייבות, האם אז זה נהיה חוקי לקחת את הקנס? או שאזי החוזה הוא פשוט מנוגד לחוק?

avi1976

New member
גם אם קנס או תשלום רשום בחוזה

אזי החוזה חייב להיות הדדי. כלומר כמו שצד א חייב לשלם בתנאים מסויימים גם צד חייב לשלם בתנאים מסויימים!!! וכמו שאמרנו קנסות הם לא חוקיים!!!

igalep132

New member
זאת אומרת

אם אני מתחיל לעבוד, עושה קורס הכשרה של 10 ימים לפני העבודה, וחותם על חוזה עבודה שבו כתוב כי אני מתחייב לשנת עבודה, וכל הפרת חוזה תחייב אותי ב X שקלים אז אני יהיה מחוייב לשלם ?

avi1976

New member
זה אומר שאם אתה תחוייב בבית משפט

אז תוכל לחייב גם את החברה בבית המשפט על שבירת חוזה... "יש 2 צדדים למטבע!"

igalep132

New member
?

שזה אומר ? מה זאת אומרת אני יכול לחייב את החברה בשבירת חוזה ? אני זה ששברתי אותו

igalep132

New member
שאלה נוספת

כרגע אני עובד בחברת אבטחת טיולים, לפני תחילת העבודה נתבקשתי לעבור מטווח מכספי, ונאמר לי שאוכל לקבל את ההחזר הכספי בגין המטווח לאחר 72 ימי עבודה, האם זה חוקי ?

joshh

New member
גם לא,

למה הסכמת ? אם היו רוצים שתבור מטווח, הם היו אמורים לשלם עבורך את סכום המיועד למטווח.

igalep132

New member
כי...

א' אחרת לא היו מקבלים אותי לעבודה, וכי הבעל החברה אמר כי כך בעצם אני לא מחוייב לו, וכבר היה לו מקרה שהעובד עשה מטווח (בעל החברה שילם) ואחרי חודש עזב, וכך בעל החברה יצא מופסד ב 220 ש"ח

למעלה