עבודה בסופ"ש ושבת

כחלחל

New member
עבודה בסופ"ש ושבת

במקום העבודה יש תורנות בשישי ובשבת (סוג של שירות חירום עם כל האישורים הנדרשים לעבודה בשבת)
התורנות מתחלקת לכמה משמרות לאורך הסופ"ש עם אנשי צוות קבועים פחות או יותר. מי שעובדים בסוף השבוע מקבלים יום חופשי באמצע השבוע.
כך זה מתנהל שנים ולכולם זה נוח ומתאים.
לאחרונה בוטלו חלק מהמשמרות בטענה שגם כאשר יש אישור לעבודה בשבת, החוק אוסר שיבוץ בכל השבתות ומחייב שבת אחת חופשיה לפחות.
האם זו אכן הוראת החוק?
אם לא, אז מה הדרך לפעול נגד הפחתת המשמרות?

nofi1456

New member
כשאתה אומר "החוק מחייב שבת אחת חופשיה לפחות"

אתה מתכוון שבת חופשיה בחודש? בשנה? כל כמה זמן?

אני כבר 9 חודשים רצוף עובדת שבתות והשבת היחידה (באמת היחידה!) שהייתי בה בחופש היא יום כיפור..וזה לא בגלל שאני ביקשתי, אלא בגלל שהמקום עצמו היה סגור.
החוק אומר שחייבים לקבל לפחות יום חופש אחד במהלך השבוע..

מצד שני -
לא נראה לי שתוכל להתנגד להפחתת המשמרות בשבתות כי יכולים להגיד לך "יש קיצוץ" או "זה חוק של החברה עצמה"...
הדבר היחיד שאולי יוכל לעמוד לטובתכם זה אם תוכלו להוכיח שקיימת פה הרעת תנאים..

כחלחל

New member
שבת חופשייה בחודש

מדובר בעובדים שבחרו לעבוד בכל סוף שבוע מרצונם (משמרות משתלמות כלכלית) ועכשיו לאחר שנים, נאמר להם ע"י החברה שזה בניגוד לחוקי המדינה.
מאחר וההוראה ניתנה בסמוך להוספת מספר עובדים חדשים לצוות, זה הרבה יותר מריח כמו הוראה פנימית של החברה.
ומכאן השאלות א. לגבי החוק. ב. לגבי האם צמצום של 25% במשמרות סופ"ש זו הרעת תנאים?

nofi1456

New member
כן, זה חוק פנימי של החברה

גם לנו ממציאים כל מיני חוקים ואין מה לעשות, זה חלק מהעבודה.

אגב, גם אני עובדת מרצוני כל שבת בדיוק מאותה סיבה, אחרת לא נראה לי שהיו נותנים לי לעבוד כל שבת אלא מנסים לחלק את זה שווה בשווה..

ולמרות שהעליתי את הרעיון של הרעת תנאים, לא נראה לי שזה המקרה וזה גם תלוי מה כתוב בחוזה עבודה..האם כתוב שהם אמורים לעבוד כל שבת?
אצלי כתוב "עבודה במשמרות", ועכשיו אני מקבלת 6 משמרות כל שבוע...אבל אם פתאום ההנהלה תתהפך עליי ויתנו לי 2 משמרות כל שבוע..לדעתי לא יהיה לי ממש מה לעשות עם זה, כי זה עדיין תואם את החוזה. (כותבת על סמך הגיון בלבד, כן?).

מרגע שהורידו לך בצורה כל כך דרסטית בכמות

המשמרות, גם כאשר הדבר מעוגן בחוזה, מדובר בהרעת תנאי השכר שהיו מקובלים עד כה ולכן את יכולה להתפטר כדין פיטורין.

nofi1456

New member
שתי שאלות

1.יש חוק שמפרט את זה? הכוונה...מה נחשב בעיניי החוק להורדה דרסטית ומה נחשב להורדה סבירה?
2.מה אם עבדתי באיזושהי עבודה בלי לחתום על חוזה? כמובן שהכל בצורה חוקית - טופס 101, ביטוח לאומי וכל זה..אבל פשוט לא היה חוזה. אם הורעו תנאי העסקתי - מה אומר החוק?

את לא צריכה לחתום על חוזה מפורש

על מנת שחוקי העבודה של מדינת ישראל יהיו תקפים לגבייך ובתנאי שהתקיימו יחסי עובד מעביד.

מעבר לכך, חוק פיצויי פיטורין הוא הכתובת שלך. החוק אינו מגדיר סכום או זמן ספציפי שכן הוא תלוי עבודה, זמן ועוד ועוד. אך כל שינוי לרעה שניתן להוכיח ומשפיע באופן ישיר על תנאי ההעסקה או על השכר יהיו כאלו.

חוק שעות עבודה ומנוחה

מתייחס להעבדה ביום המנוחה השבועית:
12. היתר העבדה במנוחה השבועית (תיקון: תשמ"ג)
(א) שר העבודה רשאי להתיר העבדת עובד בשעות המנוחה השבועית או בחלק מהן, אם הוא משוכנע שהפסקת העבודה למנוחה השבועית, לכולה או לחלק ממנה, עלולה לפגוע בהגנת המדינה או בבטחון הגוף או הרכוש, או לפגוע פגיעה רבה בכלכלה, בתהליך עבודה או בסיפוק צרכים שבהם, לדעת שר העבודה, חיוניים לציבור או לחלק ממנו.
(ב) היתר כללי לפי סעיף קטן (א) לא יינתן אלא על פי החלטת ועדת שרים המורכבת מראש הממשלה, שר הדתות ושר העבודה.
(ג) בהיתר מיוחד לפי סעיף קטן (א) יפורטו המקצועות או התפקידים של העובדים שלגביהם ניתן ההיתר או המחלקות במקומות העבודה שלגבי עובדיהן ניתן ההיתר.

כלומר, אין כאן מגבלה קיימת על מספר שבתות בחודש.

עם זאת, שים לב כי הסעיף שלאחריו מציין:
שר העבודה רשאי, בצו שפורסם ברשומות או בהודעה מיוחדת, לאסור או להגביל העבדת עובד בשעות נוספות המותרת לפי סעיף 10(א), להוציא פיסקה (1), או שהותרה לפי סעיף 11, אם ראה צורך לעשות כן לשם הגברת התעסוקה.

כלומר, ייתכן שישנו צו הקובע אחרת. במקרה כזה, על המעסיק להציג זאת בפנייך.

מהודעתך אציין שגם לי הדבר נראה קצת מסריח.

למעלה