עבודה בספרות על השיר "אנבל לי"
אני לא ממש מסתדרת עם הטקסט ואשמח אם תוכלו לעזור לי להשיב על כמה שאלות בנושא
אני מעתיקה קודם כל את השיר ואחרי זה השאלות: "אנבל לי" זה היה לפנים ולפני שנים במלכות על ים ערפלי. שם דרה ילדה- שמה לא תדע; קראתי לה אנבל-לי. משא לב אחר מלבד אהבה לא היה גם לה וגם לי. ילד הייתי, והיא ילדה במלכות על ים ערפלי; אך ידענו אהוב מכל אוהבים- אני ואנבל-לי. וראונו שרפי המרום בקנאה, וזעום זעמו לה ולי. זו הסיבה שהיה מעשה במלכות על ים ערפלי- רוח יצא מעבים, וצנן והמית את אנבל-לי ובאו הוריה, אחים, קרובים מבני אצילי גלילי ונשאוה ממני לקבר אפל במלכות על ים ערפלי. אין כאשרנו בנוה שרפים- לכן זעמו לה ולי; היא הסבה (וזה ידוע לכל במלכות על ים ערפלי) שרוח בלילה יצא מעבים והמית את אנבל-לי. אך ידעתי אהוב מכולם, מכולם שרבו שנותם מגילי ורבה חכמתם משכלי; ואין שרף או שטן בעולם, ואין סער בים ערפלי. שיקרע או יגרע את הקו של הזהב ביני ובין אנבל-לי. וירח מרום לי לוחש בחלום שירי זהר על אנבל-לי; לי רומז כל כוכב בקרניו-עיניו כעיניה של אנבל לי; אך בליל אפלה- עמדי היא כלה ואנוח על יד יונתי הכלה בביתנו שלה ושלי- הוא הקבר על ים ערפלי. האמת שהמורה לא לימדה אותנו אפילו את השיר הזה אלא הטילה עלינו כמשימת הגשה וכמה שניסיתי להבין לא ממש הצלחתי.. הנה שני השאלות ואשמח אם תוכלו לעזור לי בדרך כלשהי, כבר יום שלם אני מנסה לענות אבל מתעכבת מפאת חוסר הבנת פרטי השיר. * מהם האמצעים האומנותיים המופיעים בשיר זה? הסבירו והדגימו. * שיר זה עוסק גם הוא באהבה. גיצד אהבה זו מתוארת וכיצד היא הצליחה, אם בכלל, להתממש? מקווה שתוכלו לעזור..
אני לא ממש מסתדרת עם הטקסט ואשמח אם תוכלו לעזור לי להשיב על כמה שאלות בנושא