עבודה בעיניים

עבודה בעיניים

האם הייתם רוצים לעבוד יחד עם בן/ת הזוג
מה החיובי ומה השלילי

האם אתם בעד היכרויות בעבודה- האם מנסיונכם כדאי ללכת על זה

קראתי היום על זוג בשם ניר וגלי, שעושים סרטונים שעולים באופן קבוע ביוטיוב וגם ב"ארץ נהדרת"- הם הורים לילדה בת שנה, עובדים ביחד כל היום (וכמו שהבחור אמר בראיון שהיה איתם- ההזדמנות היחידה שהם לא ביחד היא כשהוא הולך לעשות כלים
) והזוגיות נהדרת מבחינתם.

Lucy 1n the sky

New member
אני הייתי המזכירה של בעלי וכך הכרנו

כך שאצלנו זה בהחלט עבד..
בדיעבד הוא אמר לי שעוד שהוא קלט אותי לעבודה הוא אמר לעצמו שאהיה אשתו , למרות העובדה שאני הייתי רק בת 22 והוא בן 36..
מטבע הדברים ההתקדמות ביחסים היתה איטית ומלאת חששות בגלל המעמד הבעייתי של עובד-מעביד וכל הסוגיות המשפטיות שיכולות להתממש בנוגע לניצול יחסי מרות..
היו רמיזות עדינות שהבהירו שאני מוצאת חן בעיניו, אבל שומדבר בוטה או מעבר לזה...
אבל בסוף זה קרה (אחרי כמעט שנה..) , התלוויתי אליו לאיזה כנס וחזרנו מאוחר בלילה והדרך הארוכה, היום העמוס, העייפות וטיפה אלכוהול לתעוזה עשו את שלהם והשאר היסטוריה..
המשכתי לעבוד איתו עוד כמה שנים גם אחרי שהתחתנו, אבל באיזשהו שלב שנינו הרגשנו שזה לא נכון..
אני ממש נחנקתי ,הרגשתי שאין לי אויר, שאין לי צ'אנס להתגעגע..
גם היחס של העובדים מסביב לא היה נעים כלפיי מטבע הדברים ..
ומה שהכי שבר היה שהגבולות בין המשרד לבית הטשטשו להם.. העבודה היתה זולגת לנו הביתה כל הזמן..
בעלי הוא הסמנכל בחברה שהיא עסק משפחתי,כך שזה גם ככה אינטסיבי, והעובדה שהמזכירה שלו גרה איתו בבית היתה טו מאצ' כנראה..
הרגשנו שהכי בריא לנו זה להפסיק לעבוד יחד..
אבל יש כאלו שזה עובד להם, להורים שלי יש עסק יחד כבר יותר משלושים שנה והם מסתדרים מצויין, לכל אחד ברור מהם תחומיי האחריות שלו והם עובדים יחד בסינרגיה מושלמת..
לכל דבר יש פלוס ומינוס, לראות עיניי יש יותר מינוס מפלוס, לא כל זוג יכול לחיות ולעבוד יחד.. אולי זה עניין של טיפוס..

לגבי אם כדאי ללכת על זה, זה אמביוולנטי, כי הרי ברור שאני שמחה שבעלי עשה את הצעד, אחרת לא היינו מתחתנים, אבל זה ריסק, מה עושים אם זה לא הולך? מתפטרים?גם בהרבה חברות לא רואים בעין יפה זוגיות שנרקמת במסדרונות שלהם כי הם מבינים שזה יכול להיות בעייתי..
אני חושבת שאם מקום העבודה הוא מקום חשוב(כלומר, עבודת חלומות שרואים בה אופק ארוך טווח ולא סתם עבודה שיש עוד אלף כמוה..) עדיף לשמור את הסביבה שלו כנייטרלית..

ולגבי הדוגמה של הזוג שהבאת, לדעתי יש הבדל מאוד גדול בין זוג שפותח עסק יחד כשהזוגיות שלהם כבר יציבה ומבוססת והם מכירים אחד את השני. לבין זוג שהכיר בעבודה ונאלץ בשלבים מאוד ראשוניים של קשר להתמודד עם העובדה שהם רואים אחד את השני כל הזמן, לפעמים זה מקסים ולפעמים זה הורס..

maybesure

New member
ממש לא

אין שום כדאיות שלמעסיק תהיה שליטה על הכנסות שני בני הזוג.

A לוןA

New member
את שואלת כמה שאלות שונות

ויש להן כמה תשובות שונות
1. האם הייתם רוצים לעבוד יחד עם בן/ת הזוג?- אני, אישית, עבדתי באותה חברה עם בת זוגי במשך שנה (היא הגיעה לשם בעקבות המלצה שלי אחרי שכבר היינו זוג ולמחלקה אחרת)- והיה כיף. יותר צמוד מזה- זה כבר באמת תלוי בזוג. היתרונות הן שאתה חולק הכל עם האדם הקרוב עליך ביותר ושאתה סומך עליו ביותר. החסרונות? רובינו, עם כל האהבה, לא בנויים להיות עם אותו אדם, אהוב ככל שיהיה, 24/7/365
2. האם אתם בעד הכרויות בעבודה?
מורכב.
אם זו עבודה זמנית/עבודת צעירים/עבודת סטודנטים וכיוב- אין בעיה. מקסימום מחליפים עבודה. יכול להיות אפילו כיף. להיזהר כמובן מהטרדות וכיוב' ולא לעשות שום דבר שיכול לפגוע בך בעתיד, אם זה לא מצליח (נגיד, אם זו עבודה זמנית, אבל רומן שהתפוצץ יכול להכתים את השם שלך במקומות עתידיים נוספים)
אם זו עבודה קבועה, קריירה וכו'- ממש לא, אלא אם כן אתה חושב שזו אהבת חייך האחת והיחידה שאין בילתה- וגם אז, מאווווד בזהירות עם זה.

Purple Mushroom

New member
אצלנו המצב הפוך

בת זוגתי לא עובדת, וגם אני לא עובד, ובת זוגתי לא רוצה שאעבוד גם.
חיים מביטוח לאומי, וגם תמיכה מההורים. (בת זוגתי גרה אצל הוריה, ולא רוצה לעזוב איתי, מפונקת). וזה מספיק לנו בינתיים :)

maayan309

New member

אני ממש מקווה שהסיבה שאתם לא עובדים וחיים על כספי המיסים שלי היא בגלל בעיה רפואית חמורה!!!!!
הרבה מאוד זמן לא קראתי תגובה שכ״כ הכעיסה אותי.

למעלה