עבודה בעריכת דין

עבודה בעריכת דין

שלום רב, אני עו"ד ובקרוב מתחילה לעבוד לראשונה במקצוע.עשיתי טרום התמחות במשך שנה במשרד פרטי ושנת התמחות נוספת במקום ציבורי.לצערי שוק העבודה מוצף וקשה למצוא עבודה ואני חוזרת כעו"ד למקום בו התמחתי (ציבורי) בלית ברירה. הבעיה העיקרית היא, שאני במהלך השנתיים עשיתי כל מה שביקשו ממני בעבודה, עו"ד פנו אליי בדרישות כמו למשל לעשות את סידוריהם האישיים: לקנות אוכל, לזרוק את הזבל, לנקות, חייט, סנדלר, ניקוי יבש, דואר-תשלומי חשמל, מים , טלפון דוחות חנייה וכו' [ועוד הרבה דברים אחרים]. ואני כמו ילדה טובה שפחדה על הסטאז' שלה עשתה הכל בלי להגיד מילה... דבר נוסף שהפריע לי הוא שהכנתי הרבה קפה לכל הסובבים אותי (לא מדובר ב1-2 כוסות.. אני מדברת על אלפי כוסות... ) באישזהו מקום זה ישמע מצחיק אבל הרגשתי כמו פליפינית והייתי חוזרת הביתה ממורמרת ... לא האמנתי שלמדתי כ"כ קשה 3.5 שנים משפטים ואני מתפקדת בעבודה כמו משרתת... כיום בתור עו"ד קיבלתי הצעות עבודה אחרות עם תנאים מבישים (שכר של 3,500 ש"ח עם 16 שעות עבודה ולשמש במשרד של עו"ד גם כפקידה..) כבר שקלתי לעזוב את המקצוע ולחפש תחום שבו אקבל מינימום של מעמד .. המקום אליו אני חוזרת בקרוב בו התמחתי - התנאים מעולים מבחינת שכר , שעות עבודה וכו' לא יכולתי לבקש יותר. אולם, אני אצטרך להתמודד מול הסביבה ולסרב לכל העבודה שעשיתי בעבר. רציתי לדעת מה אתם חושבים על הסיפור שלי וכיצד אני אמורה להתנהג, להשתנות ולפנות אל הסובבים אליי בצורה אסרטיבית ולהסביר שהיום אני עו"ד ולא מתמחה ואני רוצה לקבל את המעמד והיחס שמגיע לי!! כיצד אני הולכת להגיד לאותו עו"ד / שופט שאת הקפה שלו יכין בעצמו?? :) אודה לתשובה

שמפיין1

New member
לדעתי את צריכה להבהיר באסרטיביות.........

כי את כיום לא אותה "כלבוייניקית" ואת מתמקדת במקצועך בו השקעת זמן וממון רב. מכיר את הנושא מקרוב משיחות עם חברים/ות בתחום. כמובן שבהתחלה כדאי לעשות זאת בעדינות ולא באגרסיביות ,לעשות קפה פה ושם אם יש לך רצון וזמן זה בסדר, אבל אם זה רק מה שמצפים שתעשי, לדעתי כבר בשלב השיחה הראשונה לקראת החוזה ביניכם כדאי להבהיר זאת לממונים עליך במשרד, והם כבר יבהירו זאת למי שצריך אני מניח. זה בדיוק ההבדל בין צוער בקורס קצינים או בקורס טייס, שעד אתמול עשה כל מה שביקשו ממנו כולל "עבודות רס"ר" אבל ברגע שקיבל את ההסמכה והוא קצין/טייס איש לא יכול לבקש ממנו לעשות את אותם עבודות שדרשו ממנו במעמדו בקודם..... שיהיה לך בהצלחה

כבר עשיתי שיחה ראשונה

לקראת החוזה, ונתקלתי בהלם ואפילו רמז עבה.. "אם לא מתאים לך תחפשי עבודה אחרת..". מצד אחד אני נורא זקוקה לעבודה וכבר כמה חודשים ללא פרנסה כלל מצד שני כמו שאמרת אני לא כלבוייניקית. אני אנסה להיות אסרטיבית ומקווה שהצד השני יבין ואם לא אז אני אעזוב ואמשיך בחיפושיי אחר עבודה אחרת. תודה

האם יתכן שמדובר בהזדמנות ?

זה נשמע שאת מתחילה את השלב החדש הזה בתחושות קשות, בספקות וחששות רבים. הם לא יעלמו כתוצאה מהחלטה קרה שצריך לעשות שינוי. השאלה העקרית היא איך את רוצה להתייחס ולהתמודד עם המצוקה שהחיים שמו מולך. אני מניח שכאשר הסכמת לאורך זמן לשרת אחרים זה לא היה אלא מתוך חשש, צורך, רצון להחזיק במה שיש וכו'. המקום הפנימי הזה לא יתפוגג בנקל רק משום שעברת הסמכה. כדי להבטיח לעצמך מקום חדש יש צורך לברר עם עצמך, אולי עם מעט עזרה, אבל בכל מקרה, לברר, מהן החולשות שהניעו אותך, ולהביא למקומות הללו שינוי וריפוי. להחליט ממחר אני הולכת להיות אסרטיבית בלי כלים יותר מעשיים זה לשים לעצמך ציפיות שעלולות לגרום מפח נפש. יכול להיות זאת ההזדמנות שלך לחולל שינוי. אני מפנה אותך לקבוצת מאמרים שמסבירה כלים להתמודדות. עבודת עומק בהצלחה

הזוייה

New member
תתנהגי כאילו הגעת למקום חדש לחלוטין

תבדקי בדיוק מי הממונים עלייך שאליהם את צריכה להתנהג בצורה שונה. מה שנקרא, בכבוד. לגבי עבודות הרס"ר שעשית בעבר, תלמדי להפגין מקצועיות ומקצוענות בקטע המקצועי בלבד כגון לשאול שאלות, להתעסק בכל דבר מלבד שיראה שיש לך זמן פנויי כדי להכין קפה' סנדביצ'ים וכו', למרות שהכנת הקפה לממונים היא תוצר של יחסי מעביד ועובד טובים רק כשאת באה מתוך כוונה אישית ונכונות אמיתי לעשות את זה בגלל שאת רוצה, ולא מכיוון שכפו עלייך. אני למשל, מכינה לעצמי קפה ובאותה נשימה תמיד מכינה לקולגה שלי. וזה כבר קורה גם להיפך: ) טוב אחרי שש שנים ביחד זה כבר כמו זוגיות: ) כל אלו שסינג'רו אותך בעבר, מאד פשוט להגיד להם, זו לא העבודה שלי, לך תכין לעצמך קפה- לפטר אותך הם לא יכולים כי הם לא הממונים הישירים שלך. תגיעי עם מנהיגות, אסרטיביות, לוח זמנים של סדר היום, עד שהסביבה תבין שיש פה מישהי שבאה לעבוד ולא לעבודה: ) אני תמיד אומרת שאם מישהו נותן לאנשים להבין שאפשר לכופף אותו כך גם המציאות שלו תיראה, כאחד שהוא פקק לסידורים ולסנג'ר במשרד. אם מישהו בא כדי לנסות למצוא חן בעייני הח'ברה ומוכן לעשות הכל עבורם, הוא טיפוס חלש, כי חברויות בעבודה הם תהליך שמתגבש עם הזמן.

adgr

New member
משרדי עורכי דין

יש אתר המציג אינדקס עורכי דין איכותי. עברי על רשימת המשרדים, ופני אליהם והציעי מועמדותך. אין טעם להתייאש כבר בתחילת הדרך, ולפניך דרך ארוכה.

למעלה