עבודה בפיזיותרפיה באוסטרליה

yuval111288

New member
עבודה בפיזיותרפיה באוסטרליה

שלום לכולם,
אישתי ואני פיזיותרפיסטים שרוצים לעבוד במקצוע באוסטרליה. לציון אישתי אזרחית אוסטרלית ולי אישרו ויזה של בן זוג. השאלה שלנו היא בנוגע להכרה בתואר מישראל. מישהוא אמר לי שאוסטרליה לא מכירה בתואר ועלינו להיות עוזרי פיזיותרפיה למשך שנה ואז לעבור מבחן עיוני ומעשי ורק לאחר מכן יאשרו לנו לעבוד בתחום. מישהוא/היא עבר את התהליך ויכול לסייע?
תודה מראש!

pixie66

New member
אוסטרליה ופיזיו

אכן באוסטרליה לא מכירים בתארי פיזיו ממדינות אחרות. איתי בקליניקה עובדות שתי פיזיותרפיסטיות גרמניות שנתקלו בדיוק באותה בעיה והן עובדות כ Remedial Massage Therapist כי "המערכת" לא מכירה בכישורים שלהן.

אני לא יודעת מה התהליך הנדרש אבל מהמעט שאני כן יודעת, להיות עוזר פיזיותרפיה לשנה יכול להוות קצת יתרון כי אם מישהו מוכן להעסיק אתכם כעוזרים, אתם תוכלו להתשמש בזה כעדות לניסיון תעסוקתי.
אני בטוחה במאה אחוזים שצריך לעבור מבחנים עיוניים ומעשיים - This is what Australia is all about

באוסטרליה יש Australian Qualifications Framework אם אתה רוצה לבדוק לעומק מה הרמה הנדרשת מכם - בחיפוש מהיר שעשיתי הממצאים שעלו:
פיזיותרפיה = לימודי תואר ראשון באוניברסיטה (האם התארים שלכם אקדמאיים?)
תואר ראשון = Level 7 האם אתה יכול להוכיח שאתם ברמה הנדרשת? (זה מה שבסופו של דבר ידרשו מכם - evidence or proof you are competente

אם זוגתך אוסטרלית, יהיה לה "קל" יותר "להשתמש" במערכת הקיימת באוסטרליה לצורך עתיד מקצועי טוב יותר (מצטערת אם זה נקרא קצת מתנשא, ניסיתי לתרגם כמה שיכולתי את הנוסח האוסטרלי) (המתנשא)

בהצלחה!

yuval111288

New member
Re

תודה רבה!
כבר קראנו שם את ההליך ולא היה כתוב על "עוזר פיזיותרפיסט" ועל הדרישה לעבוד בזה שנה...
תודה

yuval111288

New member
אוסטרליה ופיזיו

תודה רבה רבה על התשובה,
אם זה בסדר נשמח לדעת האם את מכירה מישהוא/היא שעשו את התהליך הזה בשנים האחרונות כולל המבחנים? ומה זה בדיוק עוזר פיזיותרפיסט מה הוא עושה בפועל? האם יש דרישה לעוזרי פיזיותרפיסט?
תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות

pixie66

New member
זה בסדר גמור

אני לא מכירה מישהו שעבר את התהליך.
אני מכירה מישהי (שתיים) שהחליטו לא לעבור את התהליך כי הוא יקר מדי ובעלות/תועלת אחת החליטה לחזור לגרמניה והשניה ממתינה בסבלנות עד שהיא תקבל את האזרחות כי להוזיל עלויות.

בבדיקה באתר seek (אתר חיפוש עבודה פופולרי כאן) עלו 74 מישרות של עוזר מאמן (עוזר פיזיותרפיסט, אני יודעת, לא יכולתי להתאפק יותר) בכל אוסטרליה. אין לי מושג לאן אתם רוצים להגיע. ארבעת המישרות הראשונות מוגדרות כ"עוזר" אם תיכנס לכל אחת מהן, אני מניחה שתוכל לראות מה הם דורשים ומה תנאי העבודה.

בהצלחה.

pixie66

New member
שאלתי

היום את הפיזיותרפיסטית שעובדת איתי. עד כמה שהיא יודעת צריך לעבור (שוב) מבחני הסמכה תיאורטיים ומעשיים
&nbsp
היא לא שמעה על העבודה כעוזר פיזיו למשך שנה

yuval111288

New member
תודה

תודה רבה על כל המחקר שעשית עבורנו :) אנחנו בתהליך הגשת המסמכים מול physio council נראה מה הם יגידו... בכל מקרה סביב חודש דצמבר אנחנו מגיעים כנראה לעדליד. שוב תודה על הכל

למעלה