בעיקרון...
יש מחסור גדולת וצפי למחסור גדול עוד יותר בשנים הקרובות בכל הקשור לעסקי המסעדות. בקנדה מודעים לכך, ומנסים להגיע להסדרים שיקלו על הליך הבאת עובדים זרים. אך כרגע אין עדיין הקלות רשמיות לטבחים בכל הרמות. דברים שנבדקים, בנוסף לרמת ההכשרה והנסיון של המבקש, הם מה הידע שהמבקש מביא איתו לקנדה (הם לרוב מתייחסים אל עובדי מטבח זרים כתחלופה זמנית עקב מחסור בכח אדם, או כמין "יועץ" שבא להכשיר או ללמד נישה מסויימת) להגר בתור שף יכול להיות יותר קשה מאשר טבח (מבחינת למצוא מעסיק) ואם הגירה מלאה זו המטרה אני אפילו יציע לכם לספוג את ההוצאות של ויזת העבודה, כאמצעי לשכנוע מעסיק אפשרי (הרי הרבה יותר קל לו למצוא עובד זר בתוך המדינה, במיוחד בערים הגדולות. בקשר למציאת עבודה, תלוי לאיפה אתם רוצים לעבור, בטורונטו, רוב המודעות מתפרסמות בtoronto star classified או בקרייגליסט. אחרי שמצאתם עבודה והיא רצינית, אותו מעסיק יוכל לעזור במעבר מויזת עבודה לתהליך הגירה. אך בזה אני לא ממש יכול לעזור.