עבודה בשירות לקוחות כמשרה נוספת

עבודה בשירות לקוחות כמשרה נוספת

בעקבות המצב הבעייתי במדינה שלנו, שכולל יוקר מחיה בשמיים ומשכורות שלרוב לא מותאמות ליוקר הזה (כשלא חסרים כאלו שגם עבודה קבועה מתקשים למצוא), יש מי שמעוניינים בעבודה נוספת לתוספת הכנסה בנוסף לעבודה במשרה מלאה, אם זה במשרת ערב, משרת לפנות בוקר או משרת סופ"ש. בתקופה שעבדתי בקד"מ יצא לי לפגוש לא מעט נשים וגם מעט גברים בגילאי 40+- שחיפשו עבודה כדיילי טעימות וכדומה בתור תוספת הכנסה בנוסף על המשרה המלאה שלהם, מה שעורר המון הערכה. זכורה לי במיוחד אמא חד הורית שלקחה קבוע את הילדים איתה לעבודה, כי לא היה מי שישמור עליהם, והם הסתובבו בסופר לידה בזמן שהיא השתכרה שכר שמקביל לשכר של בייביסיטר...

במקום עבודה אחר עבדה איתי בחורה צעירה נחמדה, שבגלל ששקעה בחובות עצומים, עבדה בנוסף כמלצרית בשעות הערב באופן קבוע - היא הייתה מסיימת את העבודה במשרד ומשם הייתה נוסעת ישר למסעדה בה מלצרה.

איזה אפשרויות מקום העבודה שלכם מציע, אם בכלל, למשלימי הכנסה? האם יש אפשרות לעבודה במשמרות ערב בלבד, ומהסוג שניתן לשלב עם עבודה נוספת מהסוג השגרתי? (משמע - משמרת ערב לא מתחילה בשעה 16:00, למשל). האם נתקלתם באנשים שכאלו במקום העבודה שלכם? האם באופן כללי הדפוס הזה נראה לכם כמשהו שכדאי לעודד ולאפשר מהצד של מקום העבודה?

a wild rose

New member
נושא נחמד וחם

אצלי בעבודה אין אופציות כאלו, אבל באופן כללי אני בעד עבודות כאלו אפילו באופן זמני, שזה מה שעשיתי אחרי שסיימתי את הלימודים ועבדתי במשרה מלאה לראשונה - בגלל שזו הייתה עבודה ראשונה לחסרי ניסיון השכר לא היה גבוה, ולא הייתי מבוססת במיוחד אחרי שרוב תקופת הלימודים עבדתי במשרה חלקית, אז במשך יותר מחצי שנה המשכתי לעבוד במקום בו עבדתי לפני כן כמזכירת ערב (היינו 3 בנות שאיישנו את המשרד לסירוגין, כמו במשמרות). מהצד השני, זה משהו שלא אפשרי עבור הרבה אנשים, כי בדרך כלל העסיקו במשרה הזאת סטודנטיות שידעו שיהיו זמינות ויתמידו בעבודה לפרק זמן ארוך, ואני מניחה שלא היו מקבלים מישהי שזו עבודה נוספת בשבילה שהייתה יוצרת תחושה שבשבילה זו עדיפות שנייה.
&nbsp
יש לי חברה שעבדה בקופה של תאטרון בתור עבודה נוספת במשרת ערב ובימי שישי, ואפשר לעבוד גם כסדרנים בקולנוע ובתאטרון - השכר לא גבוה אבל כמעט תמיד העבודה היא בשעות הערב ובימי שישי ככה שזו אופציה טובה. אני הייתי ממליצה לאנשים שמחפשים עבודות כאלו לחפש מקומות שפעילים רק החל משעות הערב, ככה לא ייווצר מצב של ציפיות שתגיעו מוקדם יותר בימים מסוימים או שעיכוב בעבודת הבוקר בגלל ישיבה מתמשכת למשל, ייצור מצב של איחור לעבודה השנייה.

1Shir

New member
המסרים של תפוז לא עובדים ואין לי כוח אליהם אז אני אענה כאן ל

תגובה שלך
-

תודה על התגובה ואין לך מושג כמה כן קשה למצוא משרות כאלו!!!

מאוד נדיר לראות מודעת דרושים לגבי משרת ערב של פעמיים-שלוש בשבוע. לצערי הרב. אם תשמעי על כזאת באיזור ת"א אני מאוד אשמח שתכתבי לי!

אני כבר על סף ייאוש...

תסלחי לי שאני מתערבת...

אני לא יודעת למה הגבת ובאיזה הקשר, אבל כשמדובר במשרת ערב נוספת, יש לא מעט אופציות, ובתל אביב יש הרבה יותר אופציות מאשר בכל עיר אחרת, השאלה לאן את מכוונת - אם את מרגישה שמלצרות, מכירות וכדומה זה משהו שלא מתאים לך, אפשר ללכת לכיוונים של עבודות ערב ולילה במשרדים, אם דרך חברות אבטחה (מוקדנים כוננים וכדומה), אם זה בבק אופיס של חברות שונות כמו מוקדי משלוחים של סופרים או של חברות שליחויות של מזון, אם זה בחברות סקרים, שם שעות הערב הן שעות העבודה המקובלות... ויש גם כמו שWILD ROSE כתבה את האפשרות של בתי קולנוע ותיאטרון, שם רוב העבודה היא בערבים.
אני ממליצה בכללי גם לנסות לברר דרך חברות כ"א, בדרך כלל עסק שמחפש עובדים לערב במשרה חלקית יעשה את זה דרך חברות כ"א ולא עצמאית.

1Shir

New member
אני מנסה
אני מחפשת משרה של מזכירה, משהו כגון, 2-3

פעמים בשבוע, רצוי מהצהריים ואילך. כלומר מזכירת אחה"צ/ערב, אבל לא 5 ימים בשבוע. משמרות עם מזכירה נוספת, למשל סטודנטית שלומדת יומיים-שלושה בשבוע, כאשר בלי קשר יש במשרד מזכירת בוקר קבועה. המשרות האלה מאוד נדירות.

a wild rose

New member
השאלה איפה את מחפשת

במקומות כאלו בדרך כלל לא משלמים שכר גבוה, ולכן רוב העובדות הן סטודנטיות או צעירות לפני לימודים, והגיוס מתבצע בדרך כלל דרך חברות כ"א על מנת לחסוך את ההוצאות הנלוות (תשלומי פנסיה וכדומה), כי כשמעסיקים באותה משרה יותר מעובד אחד העלויות למעסיק גבוהות יותר ורוב המעסיקים יעדיפו להימנע מכך. אני מציעה לך לפנות לחברות כ"א בקיצור.
עוד אפשרות - יש משרות שהן לא מזכירות כמשמעה אלא יותר פקידת קבלה, כמו במרפאות עצמאיות של רופאים או במכונים שונים, אפילו בחדרי כושר וכדומה.

1Shir

New member
משרות כאלה משלמות לשעה 30 ש"ח ואפילו יותר, שזה מבחינתי בסדר.

יכול להיות גם יותר מ-40 ש"ח לשעה, דווקא בגלל שמדובר בהתחייבות קבועה לזמן מצומצם ספציפי. אבל זה באמת לא העניין מבחינתי

אני לא ממש רוצה לעבוד במרפאה/חדר כושר, ואני מחפשת במודעות דרושים וגם דרך חברות כ"א.
בעיקרון אני מחפשת עבודה במשרד (עו"ד-יש לי הרבה ניסיון, רואי חשבון, חברות בנייה וכו').
מהמודעות הבודדות שנתקלתי בהן, דווקא לא כולן היו דרך חברת כ"א.
אני מחפשת משרה במשרד שבו עובדת אחה"צ הקבועה (שזה אומר מ-12:00-17:00 עד 17:00-21:00 כלומר בכל משרד מזכירת אחה"צ מוגדרת בשעות אחרות
) לומדת פעמיים-שלוש בשבוע ומחפשים מישהי קבועה שתתגמש מולה ותחליף אותה באופן קבוע. מישהי אמינה לטווח ארוך, מוכשרת עם ניסיון

לצערי אני לא נתקלת בהרבה משרות כאלה...
כבר התייאשתי מלחפש, אבל אם מישהו שקורא את זה שומע על משרה כזאת אני מאוד אשמח!

נשמע אטרקטיבי!

איפה נתקלת במשרות כאלו שמשלמים בהן 30-40 לשעה? בתקופת האבטלה שלי עבדתי במשרות בסגנון, ו-30 לשעה שילמו רק במקרים שהיו צריכים דחוף לתקופה יחסית ממושכת והתעקשו על מישהי "מנוסה" (לרוב היה מדובר במקרים של להחליף מזכירת מנכ"ל ודרגים דומים), ומנשות כ"א ששלחו אותי לעבודות האלו הבנתי שזה נחשב למשהו נדיר. ברוב העבודות שהגעתי אליהן 25 היה הגג וגם זה רק כי היו צריכים דחוף, ולעובדות הקבועות שילמו אפילו פחות בחלק מהמקרים (ככה זה שמעסיקים בחורות צעירות ולא מנוסות).

1Shir

New member
וואלה?
האמת שכמעט בכל משרה של מזכירה שאני נתקלת בה

25 היום זה לא שכר מינימום?
אולי יש בינינו אי הבנה, אבל אני בהחלט מחפשת משרה לטווח בלתי מוגבל שבה רוצים מישהי אמינה ומנוסה. לכאלה משרות אני מתכוונת

האמת שאם הייתי מוצאת בדיוק את מה שאני מחפשת, לא היה אכפת לי להתחיל בשכר נמוך יותר, ולקבל העלאת שכר אחרי כמה חודשים למשל. אני רוצה את העבודה יותר ממה שאני רוצה את הכסף

שכר המינימום למיטב ידיעתי נמוך יותר

עד כמה שידוע לי מדובר ב-23.2, אבל ייתכן שאני לא מעודכנת.
&nbsp
עוד דבר שידוע לי, זה שבמשרות מזכירות "רגילות" דברים שונים מאשר במשרות חלקיות בדגש על משרות ערב, זה גם מאוד תלוי באיזה סוג מזכירות מדובר. מזכירות ערב למיטב ידיעתי כאמור זו משרה שלרוב יש בה תחלופה ולא תמצאי רבות שמפתחות קריירה לחיים בתור מזכירת ערב.
&nbsp
&nbsp

אני לא בענייני ההשמה כבר המון זמן

אבל ממה שזכור לי וממה שידוע לי בכלליות, משרה של מזכירות ערב בדרך כלל נחשבת לנחותה לעומת מזכירות רגילה, אם מדובר במזכירות ערב קלאסית - יש מזכירות אחר צהריים שעובדת בדרך כלל בין השעות 15:00-19:00/20:00, זה נפוץ בחברות שמעסיקים מזכירה קבועה במשרת אם, אז למעשה מחלקים את היום בין שתי עובדות. יש גם מזכירת ערב שבעיקר מאיישת את העמדה וסוגרת דברים פחות מורכבים, נתקלתי בלא מעט מקרים שהיה מדובר בסוג של פקידת קבלה שבעיקר העבירה שיחות ודברים בסגנון שלא דורשים ניסיון ומאמץ מיוחד (והשכר היה נמוך בהתאם). בכל מקום יש ויש, ודווקא במשרדי עו"ד ורו"ח נראה לי שיש לך סיכוי יותר טוב למצוא כי אלו משרדים שעובדים בהם שעות ארוכות.
&nbsp
אני ממליצה לך בלי קשר לפנות לחברות כ"א ולשאול, מספיק שפעם אחת יציעו לך לבוא באופן זמני להחליף מישהי שחולה, ואז יתרשמו ממך וכשמישהי תעזוב יזכרו אותך ויפנו אלייך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

nofi1456

New member
השלמת הכנסה

בהמון מסעדות ובתי קפה יש משמרות שמתחילות ב18:00,19:00 בערב..
למשל - אני עובדת בבנק במשרת בוקר, ואז בבית קפה בערב.

הבעייה העיקרית שאני נתקלת בה היא תופעת ה"סטנדביי"...אני יכולה לבוא, לחכות שם, יגידו לי "כן כן עוד שניה את עולה למשמרת"...ואחרי שעתיים שחיכיתי להגיד לי "טוב אין עומס היום,לא צריך אותך, לכי הביתה"....מרגיז מאוד

עוד חיסרון זה שמשמרות שמתחילות מאוחר גם מסתיימות מאוחר..לפעמים אפילו ב2:00 בלילה..ואז לפעמים קשה לקום לעבודה ב6-7 בבוקר..
אני כבר התרגלתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
התופעה שתיארת אינה חוקית, את יכולה להתלונן למשרד הכלכלה

כדי שישלחו פקחים לערוך ביקורת במקום.
&nbsp
לפי החוק יש לשלם לך משכורת עבור כל זמן שבו את עומדת לרשות המעביד (ו"סטנד ביי" הוא בהחלט זמן כזה).

nofi1456

New member
תודה :)

אני לא בטוחה שבא לי להיכנס שוב לסכסוך שכזה..כבר תבעתי מעסיק בעבר. אמנם זה נגמר על הצד הטוב (אני ועוד 7 תובעות זכינו בכסף) אבל אני לא יודעת אם במקרה הזה שווה להתאמץ כי אני בקושי נמצאת שם.. יש לי את העבודה הקבועה שלי והבית קפה זה סתם עוד משהו קטן מהצד..

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא בית משפט, את לא תובעת; מדובר בעברה פלילית

המדינה בודקת אותו ומטילה עליו קנסות, ובמידת הצורך גם תובעת אותו. אם את רוצה לתבוע ממנו את מה שמגיע לך, זה כבר הליך אזרחי שלך מולו בבית הדין לעבודה (בנוסף, בלי קשר). אני מדברת על רגולציה, על אכיפה, על השוט שיש למדינה לדאוג שמעסיקים לא יעשקו את עובדיהם.

nofi1456

New member
האמת, זה יכול להיות רעיון טוב

למי פונים בדיוק? והאם יש דרך לפנות בצורה אנונימית? אני בטח לא רוצה שהמעסיק יידע ששלחתי מישהו..

trilliane

Well-known member
מנהל
למשרד הכלכלה (חפשי באתר) ואפשר להגיש תלונה אנונימית

ישלחו חוקרים לחקור, אבל ייתכן שחלק מההתנהלות הפגומה שלו (כזו שלא מתועדת במסמכים כמו תלושי משכורת) תדרוש גם שיתוף פעולה (כלומר עדות) של עובדים (או לפחות עובדים לשעבר) שיספרו על מעליליו (בכל מקרה זו רשות, לא מחייבים אף עובד להתוודות).
&nbsp
&nbsp

למעלה