עבודה בשני מקומות שונים +פיטורים

מצב
הנושא נעול.

9840

New member

הודיעו לי כי עומדים לפטר אותי, לאחר כ 9 שנות עבודה. המעסיק נענה לבקשתי כי בטרם אפוטר אנצל את כל ימי החופשה בתשלום שנותרו לי (כחודשיים) ורק אז אפוטר (במקום לקבל פדיון ימי חופשה, ולהפסיד את ההפרשות לקופות גמל ופנסיה). כך שבחודשיים הקרובים אני לא אעבוד ואקבל תלושי משכורת על ימי החופשה בתשלום. בינתיים התחלתי בחיפוש עבודה. שאלותיי הן: 1. במקרה שאמצא עבודה בתוך החודשיים האלו האם יש איזו מניעה שאתחיל לעבוד? 2. האם יש צורך לעשות תאום מס? האם יש חובה ליידע את המעסיק החדש (בטופס 101) שאני עוד עובדת (בחופשה) במקום הקודם? 3. האם עליי לידע את המעסיק הקודם על כך שהתחלתי לעבוד במקום חדש? 4. האם העובדה שהתחלתי לעבוד במקום חדש עלולה לפגוע בפיצויים שלי?

תשובות מסויימות.

הודיעו לי כי עומדים לפטר אותי, לאחר כ 9 שנות עבודה. המעסיק נענה לבקשתי כי בטרם אפוטר אנצל את כל ימי החופשה בתשלום שנותרו לי (כחודשיים) ורק אז אפוטר (במקום לקבל פדיון ימי חופשה, ולהפסיד את ההפרשות לקופות גמל ופנסיה). כך שבחודשיים הקרובים אני לא אעבוד ואקבל תלושי משכורת על ימי החופשה בתשלום. בינתיים התחלתי בחיפוש עבודה. שאלותיי הן: 1. במקרה שאמצא עבודה בתוך החודשיים האלו האם יש איזו מניעה שאתחיל לעבוד? 2. האם יש צורך לעשות תאום מס? האם יש חובה ליידע את המעסיק החדש (בטופס 101) שאני עוד עובדת (בחופשה) במקום הקודם? 3. האם עליי לידע את המעסיק הקודם על כך שהתחלתי לעבוד במקום חדש? 4. האם העובדה שהתחלתי לעבוד במקום חדש עלולה לפגוע בפיצויים שלי?
תשובות מסויימות.
1. כן. 2. לגבי תיאום מס - נראה לי שכן (אני לא מבין בזה). לגבי החובה - כן. 3. כן. 4. אני חושב שלא, למעט באי-החשבת התקופה של העבודה במקום החדש כתקופת עבודה במקום הישן לצורך חישוב הפיצויים.

אביא

New member
לגבי תשובה 4

תשובות מסויימות.
1. כן. 2. לגבי תיאום מס - נראה לי שכן (אני לא מבין בזה). לגבי החובה - כן. 3. כן. 4. אני חושב שלא, למעט באי-החשבת התקופה של העבודה במקום החדש כתקופת עבודה במקום הישן לצורך חישוב הפיצויים.
לגבי תשובה 4
למה זה לא יחשב לפיצויים? אדם יכול לעבוד בשתי מקומות עבודה במקביל. משאישר לו המעסיק כי יחסי עובד מעביד יתנתקו בתום חודשיים חופשה, מדוע שלא ישולמו על כך פיצויים?

לא כתבתי שזה בהכרח לא ייחשב...

לגבי תשובה 4
למה זה לא יחשב לפיצויים? אדם יכול לעבוד בשתי מקומות עבודה במקביל. משאישר לו המעסיק כי יחסי עובד מעביד יתנתקו בתום חודשיים חופשה, מדוע שלא ישולמו על כך פיצויים?
לא כתבתי שזה בהכרח לא ייחשב...
השאלה היתה אם זה יכול לפגוע בפיצויים. לדעתי, יש נסיבות שבהן זה יכול לפגוע; אם למשל המעביד הסכים שהעובד ינצל חופשה בתקופה הזו אבל לא הסכים שהוא יעבוד במקום אחר, אז כשהעובד מתחיל לעבוד במקום אחר (בהנחה שבשני מקומות העבודה מדובר במשרה מלאה), אפשר לראות את העובד כמי שכבר הפסיק לעבוד במקום העבודה הראשון (בנסיבות רגילות - עובד שמפסיק לבוא לעבודה שלו ומתחיל לעבוד במקום אחר, נחשב כמתפטר). אם כך יקרה (ז"א - אם יראו את העובד כמי שהפסיק לעבוד בזמן שהוא התחיל לעבוד במקום אחר - אז לא ייחשבו לו את התקופה שלאחר מכן לצורך חישוב הפיצויים). ושבת שלום לכם.

שיר ורד

New member
שים לב

שים לב
לסעיף 12 בחוק חופשה שנתית איבוד הזכות לדמי חופשה עובד לא יעבוד בשכר בימי חופשתו, ואם עבד עבודה סדירה בשכר, איבד את זכותו לדמי חופשה; ואם כבר שולמו, רשאי המעביד לנכותם משכר העבודה שישולם לעובד, או לגבותם בכל דרך בה גובים חוב אזרחי. לכן, עליך להסדיר זאת עם המעסיק הנוכחי, אחרת תצא קרח מכל הכיוונים. מעבר לכך הפיצויים שלך לא אמורים להפגע. אצל המעסיק השני תצטרך לדווח בתחילה שזהו מקום עבודה נוסף ולאחר מכן זה מקום עבודה יחידי (החל ממועד סיום עבודתך הקודם). אם לא תעשה תאום מס, תצטרך לשלם בתקופת החפיפה מס של 49%. אם זה המס הרגיל שאתה משלם, אין צורך לעשות תאום מס. אם אתה משלם הרבה פחות כדאי לעשות תאום מס. אם אתה משלם קצת פחות, אפשר לעשות תאום מס או להגיש בתום שנת המס דוח שנתי. שים לב, אם תקופת החודשיים גולשת לחודש ינואר, מדובר בשתי שנות מס שונות וגם הדוח השנתי וגם תאום המס, צריחכים להיות לשתי שנות המס.

מצב
הנושא נעול.
למעלה