עבודה בשתי משרות.

אמא66

New member
עבודה בשתי משרות.

אחרי שגררתי את האוברדרפט שלי לנקודת האל חזור, החלטתי לחפש עבודה כשכירה במשרה מלאה, אחה"צ להיות עם הבת שלי ובלילה לעבוד בעסק שלי מהבית. (במילא אני מקבלת הזמנות באימייל ושולחת בדואר. אני יכולה לעשות את זה גם בלילה). למרות שממש לא בא לי לחזור לימי העייפות שלי, אבל בתור מפרנסת יחידה, בלי מזונות או תמיכה ממשלתית, אני חייבת לעבוד בשתי משרות, לפחות 12 שעות ביום (נטו). אנחנו חיים במדינה שבה חייבים שתי משכורות לכל משק בית, ומי שמגדלת ילד לבד צריכה לעבוד כפול או להרוויח יותר מהשכר הממוצע במשק. מה הפלא שכל כך הרבה זוגות נשארים ביחד רק בגלל הכסף... הגשתי קורות חיים לשתי משרות, ואני מתכוונת לבחור ביניהן רק לפי גובה המשכורת. העניין בעבודה לא משחק יותר תפקיד... גם האפשרות לעשות עוד ילד יורדת מהפרק. למי יש זמן לגדל ילדים כשעובדים 12 שעות ביום? ממש חבל שלא נולדתי בסקנדינביה...

m i c h a l i

New member
משכורת אחת לא מספיקה

גם אני עוסקת במשרה נוספת (תחביב שהפכתי להכנסה) אין לי אפשרות (או רצון) להשאיר אותה בבית לבדה יותר ממה שהיא נמצאת היום. אז אני עובדת בבית. אמנם אני לא יכולה להתפרנס מזה אבל זה משאיר קצת כסף "לביזבוזים". זה גוזל ממני את שעות הערב אבל הבת שלי מבינה ומשתפת פעולה . זה קשה אבל אפשרי

אמא66

New member
אני שמחה לראות שזה עובד

אני בטוחה שגם הבת שלי תבין ושזה יהיה אפשרי. בסה"כ בשביל זה אנחנו אמהות. כדי שנוכל לעשות הכל ונדע הכל. לא? למיכל ומרגנית - תודה על האיחולים!

m i c h a l i

New member
מקווה שיהיה לך זמן להיכנס ולעדכן אותנו ../images/Emo13.gif

שיהיה בהצלחה מכל ה

אמא66

New member
לא ביקשתי מזונות מעולם

האב של ביתי הוא גבר נשוי (לאחרת. אין ולא היה ביננו שום רומן) ובעצם הוא הציע לי תרומת זרע (עם גנטיקה משובחת במיוחד...) כשאני לקחתי על עצמי את כל השאר. אני לא גרושה אלא יחידנית מבחירה, וכל האחריות היא רק עלי. ביטוח לאומי לא יכול לעזור אם אני לא תובעת מזונות. (וגם בלי קשר הוא לא עוזר כי אני עצמאית ויש לי רכב).

אמא66

New member
כן

אבל היא לא רוצה לממן את תוצאות ההחלטות האישיות שלו. זאת החלטה פרטית שלו, אבל החשבון הוא משותף לשניהם...

דרלינג

הוא לא ממן אותך בכלל הוא ממן את הילד - לילד יש צרכים יקירתי - וחובה עליו להשתתף בהוצאות הגידול שלו (גם אם הוא לא רואה את הילד)

מרגנית2

New member
נכון שחובה עליו

אבל יש מצבים שבהם האם מחליטה לא לתבוע מזונות עבור הילד. אני ביקשתי מזונות רק כאשר בתי הגיעה לגיל 7. היו כל מיני שיקולים אם לבקש או לא לבקש בעיקר כדי לשמור על מערכת יחסים תקינה בינה לבין אביה.

צודקת אבל..................

למה לה לקחת 2 עבודות ולעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה ובקושי לראות ולהנות מהבת שלה? לילדים קטנים יש צרכים אבל הצורך הכי הכי חזק שלהם זה האמא אני בתור אם שעובדת מצאת החמה עד צאת הנשמה גם כן למרות המזונות שאני מקבלת ובקושי רואה את הבת שלי אני רואה ושמה לב שכל הזמן היא רוצה אותי ורק אותי מתי שאני בבית וחוץ מזה הוא אבא של הילדה - הוא צריך להשתף ולגדל אותה אפילו מבחינה כספית כמו שהוא מגדל את 2 הילדים האחרים שלו

את צריכה לחשוב על טובת הילדה ולא על אף אחד

אחר. תתבעי אותו למזונות, כך יהיה לך כל חודש סכום של לפחות 1800 ברוטו שזה המינימום. מה רע לקבל סכום שכזה כל חודש. זה במקום עבודה נוספת. ובכך תוכלי לבלות יותר זמן עם ביתך. תתבעי אותו דרך הביטוח לאומי והכסף יכנס לחשבון הבנק שלך כל חודש בחודשו כמו שעון. זו פרוצידורה פשוטה.

m i c h a l i

New member
גם זה לא מדוייק

יש תתי סעיפים לקבלת המזונות מביטוח לאומי. עלייך לעמוד בכל התנאים שלהם. האמיני לי שזה מניסיון (רע)

לכל תת סעיף יש אישה חכמה שיודעת

להתגבר עליו. אין מצב שלא מקבלים מזונות מביטוח לאומי. תמיד אפשר לעשות משהו.לדעתי, זו שאלה של כח רצון ותעוזה.

למעלה