עבודה בתור חובש
אני מניח שאתה מתכוון ללווי טיולים. ובכן, תגדיר משתלם... את המליון הראשון שלך לא תעשה מהעבודה הזו וגם כקריירה לחיים לא הייתי בונה עליה, לעומת זאת, כחייל משוחרר (או בזמן השירות, אם אתה יכול ורשאי) זו חוויה מרתקת, שנותנת לך להכיר אנשים ומקומות שלא היית מכיר בסיטואציות אחרות ויכולה לפתח לך קשרים לעתיד. זאת ועוד, יצא לי להכיר כמה חובשים \ מאבטחי טיולים שהעניין מצא חן בעיניהם עד כדי שכך שיצאו לקורס מורי דרך והחלו לעבוד בהדרכת טיולים (שזה כבר עסק "קצת" יותר רווחי). ברוב החברות התשלום הוא על בסיס
יומי, לא משנה אם יצאת ללוות ילדי כיתה א' לארבע שעות של סיור במוזיאון בתוך העיר או שאתה מלווה מסע נודד במשך יום שלם עם לינת שטח. לרוב מנסים למצוא את הקו השווה בין שני הסוגים (חד יומי קצר מול רב יומי מאתגר). לגבי השכר עצמו, אני לא ממש מעודכן בתעריפים הנוכחיים, אולם קח בחשבון שיש הבדל קל בדרוג השכר בין חובש (בה"ד 10 או קורס חובשים \ נהגי אמבולנס של מד"א בלבד) לבין מגיש עזרה ראשונה או מאבטח. בזמני זה נע באיזור ה-200 ש"חים ליום עבודה של חובש חמוש, אצל החברות היותר נדיבות, היום זה בטח טיפ-טיפה יותר... דגש אחרון, אבל ראשון בחשיבותו, הוא נושא הביטוח. שים
שהחברה מעניקה לך
ביטוח אחריות מקצועית. אולי היום זה נראה לך שטותי ומיותר, אבל כשתעמוד לבדך מול הורים לילד, שהחליטו לתבוע אותך למשפט על רשלנות רפואית כי לדעתם הטיפול שהענקת ליקירם לא היה נכון, תגלה כמה הגב הזה חיוני. מקווה שזה עונה לך על כמה שאלות, אם לא, אתה מוזמן להמשיך לשאול כאן או במסרים.... אפיק.