עבודה בתחום ה QA

alonit26

New member
עבודה בתחום ה QA

האים משהו יודע על חברות שמחפשות עובדי QA (בדיקות תוכנה)בקנדה ? ומה השכר הממוצע?

ברוך 28

New member
מצטרף לשאלה.

כמו כן האם מוכר רק תעודה מבוגרי תואר או שניתן להשתלב עם תעודה כמו של מכללת סלע יוניברסיטי ישראל אשר יש להם סניף גם בטורונטו? וכן התעודה שמקבלים מוכרת ע"י ISTQB.

kozmokramer

New member
הסמכת ה ISTQB מוכרת ומוערכת בקנדה

בעולם הבדיקות. כשתגיע לפה צור עימי קשר ואשמח לעזור במה שאוכל.

alena176

New member
האם שווה לעשןת את הקורס הזה בארץ?

אם לא אספיק לרכוש נסיון עבודה הקורס כאן עולה בסביבות 26000 שח אני חושבת זה משנה מאיפה התעודה?

Dulmush

New member
ISTQB

נסי לקרוא את הסילבוס (לפחות של ה - FOUNDATION LEVEL) ןלבדוק עד כמה את בקיאה בנושאים. שימי לב לדרגות ידע הרצויות בכל נושא (K1-K3). ב-K3 יש צורך בידע מעשי והשאלות במבחן רבות ואינן טריויאליות. K1 ו K2 הן על פניו קלים יותר כי דורשים "רק" הבנה אבל השאלות "טריקיות" לעיתים. חפשי שאלות ברשת ונסי לענות. אם תרגישי בטוחה - גשי למבחן בלי קורס. ההנחה היא שמי שחי את תחום הבדיקות באופן מקצועי ביום יום יוכל לעבור, למרות שככל הנראה לא בציון מאד גבוה
בכל מקרה - תבדקי מתי את רשאית לעשות "מבחן חוזר" במקרה של כשלון!!!

alena176

New member
תודה אבל התכוונתי למשהו אחר

אני הנדסאית תוכנה לפני 8 שנים ללא נסיון מחפסת מה ללמוד כדי להצליח למצוא עבודה בקנדה. אחד התחומים היה QA חברה שלי ללא רקע למדה בוונקובר והצליחה להסתדר יפה מאוד ללא ISTQB היא לא המליצה לי ללמוד בארץ כי זה יקר יותר ותעודה קנדית זה גם גורם חשוב כשהבנתי שאפשר לעשות פה תעודה מוכרת וחשבתי כדי לא לבזבז זמן ללמוד כאן אני ממגישי מאי 2006 קורס בערך 10 חודשים כך שזמן נראה לי שיש לי אשמח לשמוע דעה מקצועית בנושה

Dulmush

New member
ISTQB - Take II - GLOBAL CERTIFICATION

ISTQB CERTIFICATION אינה מנדטורית אבל צוברת תאוצה כפרמטר שנבחן בקו"ח של אנשי QA בכל העולם. כמובן שאין די בכך כדי להחליף נסיון מעשי בבדיקות וכשאני גייסתי אנשי בדיקות בקנדה נבדק קודם כל הנסיון שלהם + הסיבה בגללה פנו לתחום בדיקות התוכנה (כדי לסנן כאלו שרצו למעשה לעשות דברים אחרים...) . למיטב ידיעתי תעודת ISTQB היא גלובלית. נותר לאחל לך הצלחה לפחות כמו של חברתך בוונקובר. אם היא מצאה עבודה ב QA ללא נסיון קודם - שאפו

Jul85

New member
ISTQB

ערב טוב חברים, הרשו לי להגיב. אני מגיעה מעולם בדיקות תוכנה ובעלת ניסיון וידע עשירים למדי בתחום עצמו וכל מה שקשור, כולל תהליכי ISTQB. קודם כל, על מנת לקבל תעודת הסמכה של ISTQB אין צורך לעשות את הקורס דרכם. במידה וישנו ניסיון מעשי מעולם הבדיקות, דבר היחיד שמומלץ להיעזר בו, זה חומר מקצועי (ניתן להוריד מהאתר של ה-ISTQB) כאשר המטרה העיקרית שלו היא מתן מושגים וכללים אחידים לתחום הבדיקות (דוגמא- בדיקות קופסא לבנה ושחורה שהם מושגים סטנרדטיים עפ"י ISTQB אך עד היום לא נתקבלתי בהם מעשית באף אחד מהפרוייקטים שעשיתי). בקיצור במידה וישנו ניסיון יש לקרוא חומר מקצועי (ניתן גם לקבל ממני) ולאחד ולסדר את המושגים בראש ואז לגשת למבחן. אני לא יודעת מה עלות המבחן כעת אך ניתן לבדוק דרך האתר (יש עמוד של אנשי קשר בכל מדינה). פתרון נוסף של כל מי שרוצה הכנה של מורה למבחן- ישנו מדריך מצויין שאת פרטיו אוכל למסור במסר אישי אשר מעביר קורסי ISTQB בארץ ונחשב מדריך מומסך של הארגון והוא יכול במקביל להעביר קורס פרטי לבן אחד או יותר ברמה של מספר שעות או מספר מפגשים, את מחיר השיעור ניתן לתאם מולו. מבחינת המיקום הגיאוגרפי של ביצוע המבחן- הוא אינו משנה. לפני זמן מה דיברתי אם אחראי התחום בקנדה ובתור מישהי הממתינה להגירה גם כן, שאלתי אותו האם ישנו הבדל בתעודה שמקבלים בארץ לתעודה שמקבלים בקנדה והשתשובה היא חד משמעית- לא, וזאת מהסיבה הפשוטה שהארגון הינו אחיד בכל המדינות (בעצם זו אחד המטרות העיקריות שלי- אחידות) ואין שום הבדל מבחינת המעסיק הקנדי היכן בוצע המבחן. לכן לדעתי, במידה וישנה הזדמנות וזמן מומלץ בחום לבצע את המבחן עוד כאן. כמו כן, לכל מי שבכל זאת מתעקש לעשות קורס- לא חייבים לעשות אותו דרך ISTQB, ניתן לעשות אותו דרך כל ארגון אחר, אני יודעת שמטריקס עושים קורסים כאלה ומתבססים על מתכונת של ISTQB רק שהעלות של הקורס אינה 26 אלף ש"ח. למי שיש שאלות נוספות בנושא, או רוצה להתייעץ מוזמן לפנות אליי במסר אישי.

kozmokramer

New member
קצת סדר בדברים

כולכם מדברים על 2 דברים שונים: 1) בחינת הסמכה של ה CSTB (הבורד הקנדי - פועל תחת ה ISTQB) - ניתן לגשת בלי קורס - אבל זו בחינה לאנשים שהם כבר בודקי תוכנה מנוסים (1-2 שנות ניסיון). 2) קורס הכנה לבחינה - שעדיף לדעתי לעשות בארץ - מבחינת שפה יהיה לך יותר קל. 3) מסלול של מכללת סלע להסבה לבדיקות תוכנה (מה שאת מדברת עליו שעולה 26,000 ש"ח) - במידה ואפשר עדיף לעשות בארץ בלי לחץ של התאקלמות במדינה חדשה, שפה חדשה וכו'. מקווה שעשיתי סדר בדברים, במידה ולא ניתן ליצור קשר במסרים.

alena176

New member
תודה

בדקתי עוד הפעם באתר של מכללת סלע והם עומרים שהקורס מיועד לאנשים ללא רקע והוא כולל הגשה למבחן ISTQB כנראה קורס כולל ניסיון מעשי אני מאוד מתלבטת מה לעשות והאם קורס כזה יתן לי אפשרות להשתלב בעבודה בקנדה קורס דומה ראיתי בג"ון ברייס אבל הרבה יותר זול אבל לדעתי ללא נסיון מעשי ולא כתוב שהם מגישים לבחינה נראה לי אלך לפגישת יעוץ

ברוך 28

New member
היי אלנה צרי עימי קשר או במייל או במסר

בדקתי ב 2 המקומות גם בג'ון ברייס וגם בסלע ואוכל לעדכן אותך. כמו כן הייתי בפגישות יעוץ ב 2 המקומות.

Dulmush

New member
בתור מדריכה בקורס...

אשמח לראות מה יהיה המשך הדברים מכאן. המשיכו לעדכן

למעלה