ISTQB
ערב טוב חברים, הרשו לי להגיב. אני מגיעה מעולם בדיקות תוכנה ובעלת ניסיון וידע עשירים למדי בתחום עצמו וכל מה שקשור, כולל תהליכי ISTQB. קודם כל, על מנת לקבל תעודת הסמכה של ISTQB אין צורך לעשות את הקורס דרכם. במידה וישנו ניסיון מעשי מעולם הבדיקות, דבר היחיד שמומלץ להיעזר בו, זה חומר מקצועי (ניתן להוריד מהאתר של ה-ISTQB) כאשר המטרה העיקרית שלו היא מתן מושגים וכללים אחידים לתחום הבדיקות (דוגמא- בדיקות קופסא לבנה ושחורה שהם מושגים סטנרדטיים עפ"י ISTQB אך עד היום לא נתקבלתי בהם מעשית באף אחד מהפרוייקטים שעשיתי). בקיצור במידה וישנו ניסיון יש לקרוא חומר מקצועי (ניתן גם לקבל ממני) ולאחד ולסדר את המושגים בראש ואז לגשת למבחן. אני לא יודעת מה עלות המבחן כעת אך ניתן לבדוק דרך האתר (יש עמוד של אנשי קשר בכל מדינה). פתרון נוסף של כל מי שרוצה הכנה של מורה למבחן- ישנו מדריך מצויין שאת פרטיו אוכל למסור במסר אישי אשר מעביר קורסי ISTQB בארץ ונחשב מדריך מומסך של הארגון והוא יכול במקביל להעביר קורס פרטי לבן אחד או יותר ברמה של מספר שעות או מספר מפגשים, את מחיר השיעור ניתן לתאם מולו. מבחינת המיקום הגיאוגרפי של ביצוע המבחן- הוא אינו משנה. לפני זמן מה דיברתי אם אחראי התחום בקנדה ובתור מישהי הממתינה להגירה גם כן, שאלתי אותו האם ישנו הבדל בתעודה שמקבלים בארץ לתעודה שמקבלים בקנדה והשתשובה היא חד משמעית- לא, וזאת מהסיבה הפשוטה שהארגון הינו אחיד בכל המדינות (בעצם זו אחד המטרות העיקריות שלי- אחידות) ואין שום הבדל מבחינת המעסיק הקנדי היכן בוצע המבחן. לכן לדעתי, במידה וישנה הזדמנות וזמן מומלץ בחום לבצע את המבחן עוד כאן. כמו כן, לכל מי שבכל זאת מתעקש לעשות קורס- לא חייבים לעשות אותו דרך ISTQB, ניתן לעשות אותו דרך כל ארגון אחר, אני יודעת שמטריקס עושים קורסים כאלה ומתבססים על מתכונת של ISTQB רק שהעלות של הקורס אינה 26 אלף ש"ח. למי שיש שאלות נוספות בנושא, או רוצה להתייעץ מוזמן לפנות אליי במסר אישי.