עבודה דרך חברות כוח אדם

nofi1456

New member
עבודה דרך חברות כוח אדם

טוב אז בשעה טובה אני חוזרת בקרוב למעגל העבודה..
(עשיתי מבחן פסיכומטרי וכנראה אצטרך עוד אחד...אבל עד שאני אקבל תוצאות אני מעדיפה לחזור לעבודה כמה שיותר מהר).
מה אתם אומרים על עבודה דרך חברות השמה? מי עשה? מה התנסה?
אשמח לשמוע חוויות חיוביות ושליליות!
יש לי מחר ראיון בחברת man power...
פעם ראשונה שלי שזה דרך חברת השמה ואני לא יודעת למה לצפות...
אנא שתפו :)

naty3

New member
חברת השמה עדיפה על חברת כח אדם

חברת השמה שולחת אותך למעסיק, את עובדת של המעסיק.
חברת כח אדם מעסיקה אותך ומוציאה לך תלוש.

nofi1456

New member
תודה על התשובה, יש לי כמה שאלות

1.man power זאת חברת השמה או חברת כוח אדם?
2. השאלה העיקרית - מה זה בעצם משנה מי מוציא לי את התלוש? למי אני "שייכת"? הכוונה - איך ההבדל בין שני המצבים בא לידי ביטוי בפועל?

naty3

New member
מנפאואר זו חברת השמה אאל"ט

זה משנה כי עדיף להיות מועסקת ישירות אצל המעסיק כמו כל שכיר, מאשר שיהיה לך "מעמד" של "עובדת דרך חברת כח אדם".
&nbsp
חברות כח אדם גם יכולות לעשות כל מיני שטויות בתלוש אאל"ט וחשוב לעקוב אחרי רישום השעות ולראות שמשלמים לך הכל
(גם כשאת עובדת ישירות אצל המעסיק, אבל חברות כח אדם נראה לי יותר "מועדות לפורענות" בקטע הזה).
&nbsp
כל מה שאני כותבת זה מזיכרון מלפני מס' שנים (למרות זאת לא נראה לי שהשתנה הרבה לטובה מאז).
&nbsp
עדיף גם שההתנהלות שלך בעבודה תהיה מול המעסיק ולא מול חברת כח האדם (למשל בכל מה שקשור לתלוש). אין צורך במתווכים.

nofi1456

New member
את צודקת! אני תמיד עוקבת אחרי תלושי משכורת

ועושה מעקב אחרי השעות והימים שבהם אני עובדת, וכך אעשה בכל מקום עבודה שאהיה בו, לא משנה כמה המעסיק נראה לי אמין.

תודה על התשובה המפורטת :)

קצת על השמה וכ"א

חשוב לי לעשות סדר: בימינו יש חברות כ"א שמבצעות פעולת השמה, כשלא תמיד המשמעות היא שאת שייכת לחברת כ"א עצמה, וגם במקרים שכן - זה מוגבל לתקופה של חצי שנה. זה נכון שהעדיפות היא במקרים של עבודה קבועה לעבוד ישירות דרך החברה המעסיקה ולא דרך חברת כ"א, אבל זו לא אופציה כזאת נוראית, ובמקרים של עבודות זמניות זה אפילו עדיף לפעמים (ככה אם יש בעיות עם המעסיק, יש מי שנלחם בשבילך).
&nbsp
מעסיקים רבים בימינו מעדיפים לגייס עובדים דרך חברות השמה/כ"א, היות שזה חוסך עבורם משאבים ומהווה הליך יעיל - מישהו אחר מבצע עבורם את הסינון ומראיין את המועמדים, ולמעסיק עצמו נשלחים המועמדים המתאימים ביותר. במקרה של גיוסים המוניים כמו במוקדי שירות וכדומה, יש למעסיק דרך להגיע למועמדים פוטנציאליים שלא בהכרח חשבו על האפשרות לעבוד אצלו.
&nbsp
פנית לראיון בקשר למשרה מסוימת או שמדובר בפנייה כללית? מה הכיוון שלך?

nofi1456

New member
דבר ראשון תודה על ההסבר :)

דבר שני...
אני מתכננת להתחיל ללמוד לתואר ראשון בכלכלה וחשבונאות באוקטובר 2015.
חיפשתי איזושהי עבודה שאני אחשף בה לכל מיני נושאים שקשורים לתואר שלי, גם כי זה מאוד מעניין אותי (בגלל זה אני הולכת ללמוד את זה..) וגם כי חייבים נסיון ראשוני כדי להתברג עם התואר הזה בשוק העבודה. מה הדבר הראשון שעולה לראש? בנק כמובן.
אז..ביררתי קצת והבנתי שלתפקידים "ראשוניים" כאלה הם רק דרך חברות כוח אדם. אז פניתי לכל מיני כאלה ובסוף הגעתי למנפאואר...
הם הציעו לי שני תפקידים..אחד טלרית פרונטלית, ואחד בנקאית טלפונית.
הם הציגו את המוקד הטלפוני כמשהו הרבה יותר שווה שיקנה לי יותר ניסיון ויותר ידע ויותר אופציות לקידום..ובסופו של דבר בחרתי אותו.
אני עדיין אוכלת סרטים (ודי משוכנעת אני צודקת) שזה סוג של עבודה בעיניים והאופציה של טלרית הרבה יותר עדיפה, אבל גם ככה אין התחייבות ואפשר לעבור להיות טלרית במקרה שאני לא מסתדרת במוקד.

בכל מקרה, היום היה הראיון הראשון ומחכה לי תהליך מיון די ארוך והכשרה ארוכה של 5 שבועות..ככה שאת העבודה עצמה אני אתחיל רק במרץ.
עדיין אני לא שלמה לגמרי עם העבודה הזאת אבל אני באמת רוצה להעשיר קצת את הנסיון שלי לקראת התואר (ועדיין, אני בכלל לא בטוחה שזאת העבודה המתאימה למטרה שלי)...

מקווה שיהיה בסדר.

אוקי

קודם כל - אהבתי את המחשבה שלך והתכנון לעתיד. לצד זאת - מצד אחד זה חכם מצידך שיהיה לך רקע, אבל מהצד השני, בהמשך תגלי שלמעשה שתי האופציות שונות ממה שניסו לשדר לך, אם כי אני אישית חושבת שהאופציה של בנקאית טלפונית כן עדיפה מכמה בחינות (כולל העבודה עצמה). מוצאת חן בעיני גם העובדה שאת מודעת לכך שזה לא בהכרח מה שיסלול לך את הדרך למטרה... אחרי הכל - את שתי המשרות הציעו לך בלי שיהיה לך רקע כלשהו בתחום וגם לא השכלה אקדמאית, כשזה לבד אומר משהו על מהות המשרה שההכשרה לה ניתנת במקום.
&nbsp
לצד זאת, אם את שואלת אותי - מבחינת רזומה עבודה כזאת תראה יותר טוב בקו"ח ונראה שתהיה סוג של יתרון בבחינת עבודה בעתיד באם הכיוון שלך יהיה לעבוד במוסד פיננסי, לצד קשרים שאת יכולה ליצור - אם תהיה משרה שתתאים לך בבנק בו את תעבדי כבנקאית טלפונית ויהיו לך המלצות פנימיות, זה יתרון משמעותי. מהצד השני - זה יהיה רק בעוד 5... כשבדרך יש לך גם סטאז' לצלוח, ובינתיים הכל יכול להיות.
&nbsp
שיהיה המון בהצלחה ותעדכני!

nofi1456

New member
טוב האמת שכבר יש עדכון..והוא לא משהו

עברו יומיים מאז הראיון והמראיינת לא חזרה אליי עם תשובה לגבי מתי יום המיון שלי. אז התקשרתי אליה והיא אמרה שלא עברתי את מבחן האמינות.
מה?!?! אני פשוט בשוק! לא מבינה איך הגעתי למצב כזה.
המבחן (ממוחשב) כלל שאלות בנושא: האם גנבתי בעבר, עישנתי סמים, קיבלתי שוחד, הייתי בכלא..
ובאמת, באמת!! שלא עשיתי את הדברים האלה. בחיים לא.
אז על מה נפלתי בדיוק? אולי לחצתי בטעות על שאלה מסוימת "כן" במקום "לא"? על דבר כזה נופלים?
אולי הם אומרים לעצמם "אין מצב שבחיים היא לא עישנה" וחושבים ששיקרתי? יכול להיות כזה דבר?
הם שאלו שם משהו כמו "האם קיבלת בעבר כסף מלקוח על שירות טוב שביצעת עבורו?" וכמובן שעניתי כן בגלל שקיבלתי טיפים, אבל אין שם מקום להסבר במילים..זה רק כן או לא...הם יכולים להחשיב דבר כזה לקבלת שוחד או איזושהי טובת הנאה לא חוקית?
יכול להיות שמנפאואר משקרים לי ויש סיבה אחרת שהם לא נותנים לי את התפקיד?

ניסיתי לברר מול מנפאואר על מה בדיוק נכשלתי, והם אומרים שצריך לברר רק דרך הבנק כי רק אצלם יש את הפירוט של המבחן, ולכ"א מגיעה תשובה סופית של כן או לא. אז התקשרתי לבנק והם אמרו לי שהנתונים הם רק אצל כ"א..קיצור מבוי סתום. לא נראה לי שאני אצליח לשים את האצבע על מה עשיתי לא בסדר. כי באמת שלא רצחתי ולא גנבתי ולא הייתי בכלא ולא עישנתי סמים (באמת שלא!! בחיים לא.) ולא קיבלתי שוחד..

בכל מקרה, אני נאלצת כרגע, לצערי הרב, לוותר על המשרה של בנקאית טלפונית. אני מתמיינת, עדיין דרך מנפאואר, לטלרית פרונטלית, כמובן לא באותו בנק. ביום ראשון יש לי מרכז הערכה ואני ממש מפחדת מזה...כי זה ממש להתחרות באנשים, דינמיקה קבוצתית וכל זה.. אני שונאת את הדברים האלה.
וגם בטח יהיה שם מבחן אמינות..מי אמר שהפעם אני לא אפול?

אני לא אוותר כי באמת חשובות לי המשרות האלה. טלרית פרונטלית זה פחות מבנקאית טלפונית אבל זה עדיף על כלום.

אני לא יודעת אם זה ינחם אותך

אבל זה לא תרחיש נדיר שאנשים נופלים במבחני אמינות בגלל שהם אנשים טובים ו/או חננות, או בגלל קטעים בעלי משמעות כפולה או פרשנות שונה (כמו מה שהצגת עם הטיפים). לפעמים גם קורה שלא שמים לב שהגיע השלב הבא וצריך להקליד, ואז המחשב מתייחס לזה כאילו את מהססת ומתלבטת... מבחני אמינות זה לא מדע מדויק כידוע.
קשה לי להאמין שיש משהו מעבר, כי אחרי הכל מדובר כאן בגיוס המוני ולא במועמדות של אחד על אחד. עדיין הייתי מצפה שיתנו לך צ'אנס ולפחות יסבירו לך - אני מניחה שאם עברת אצלם סדרת ראיונות, כנראה שלא נוצר אצלם הרושם שאת עבריינית כבדה.

nofi1456

New member
כרגע אין מי שייתן הסבר

כל אחד מפיל את האחריות על השני..אני אנסה לדבר שוב עם המראיינת שלי בכ"א שתכוון אותי מאיפה אני יכולה לקבל הסברים..
מה את חושבת על טלרית פרונטלית? זה עד כדי כך מעפן? או שזה כן, בסופו של דבר, יביא קצת אור לקורות החיים שלי?

לא עבדתי בזה אף פעם

ממה שסיפרו לי וממה שנראה מהצד, זו לא העבודה הכי כיפית בעולם, והעובדה שלא נדרשת השכלה רשמית וההסמכה היא יחסית קצרה, מעידה את מה שמעידה, אבל זה לא אומר כלום בהקשר שלך לדעתי. מבחינת הרזומה - זו עבודה בבנק, תמיד יש אפשרות שתמשיכי הלאה למשרה אחרת אחרי שיכירו אותך ויתרשמו ממך ועצם זה שכבר עבדת בבנק יכול להוות יתרון מול אחרים (וזה תמיד טוב).
&nbsp
אני מציעה לך להתחיל מהמחשבה של- את מחפשת עבודה בשביל להתפרנס, התקבלת לעבודה שנחשבת למכובדת ולא סתמית, עם אפשרות לטווח ארוך. מה רע? בהמשך תחליטי על המשך הדרך.

naty3

New member
לגבי מבחני אמינות

צריך לקרוא ולענות מהר.
זה בעייתי כי מצד אחד הם יכולים להניח ש"אין דבר כזה מישהוא שלא גונב עט מידי פעם ממקום העבודה" וכו'
ומצד שני יגידו לך אין דבר כזה בנאדם מושלם....(לא גונב, לא רוצח, לא עושה סמים וכו')
&nbsp
תשובות אף פעם לא קיבלתי מעבר לכן או לא. החברות שומרות את זה כמו סוד מדינה.
צריך גם לשים לב לניסוחים של השאלות, תוך כדי קריאה של 2-3 שורות ב-2 שניות ולהבין בצורה על אנושית מה התכוון המשורר ומה הוא רוצה מהחיים שלך. יש שאלות שחוזרות על עצמן בניסוחים שונים, אולי נפלת על זה.
&nbsp
אני לא בטוחה בקשר לשאלה של קבלת כסף מלקוח אם הם התכוונו לטיפים, הגיוני יותר שהתכוונו למשהו כמו טובות הנאה וכו'.
טיפים זה דבר ידוע ומקובל.
אני בטוחה שבגוגל יש מידע על מבחני אמינות ואיך לעבור אותם וגם על מרכזי הערכה.
&nbsp
לגבי טלרית פרונטלית, זו משרה טובה לדעתי, כי את לומדת שם כל מה שקשור לעו"ש, העברות כספים וכו'.
&nbsp
אם את ממש רוצה בנקאית טלפונית, את תמיד יכולה לנסות בבנק אחר.
&nbsp
תבקשי שיכינו אותך למרכז הערכה ,שיתנו לך טיפים, שיגידו לך מה יהיה שם (לפחות בגדול, שתדעי).
ככל שתדעי יותר, תפחדי פחות.
בהצלחה
&nbsp

nofi1456

New member
תודה :)

הכינו אותי בכ"א למרכז הערכה..אני יודעת בדיוק מה אני הולכת לעבור ויש לי את כל הסופ"ש ללמוד על זה קצת באינטרנט..
אני בעיקר מפחדת כי אני ממש רוצה את העבודה הזאת...ושונאת דינמיקה קבוצתית.
(ואשכרה אמרו לי לבוא בלבוש ייצוגי בקטע של אפילו לא לבוא עם ג'ינס אלא רק מכנס שחור וחולצה בהירה...הם עד כדי כך פלצנים שם? ברור שאני לא אבוא עם שורטס וכפכפים אבל...מה נסגר איתם
)
יהיה טוב :)

naty3

New member
זה לא עניין של פלצנות

כשאת מגיעה יצוגית במקום עם ג'ינס את מרגישה ומתנהגת אחרת.
תעבדי עם חבר\ה על הצגה עצמית ודינמיקה קבוצתית, שיתנו לך פידבקים איך היית ומה את צריכה לשפר.
&nbsp
מאוד חשוב בהצגה העצמית לספר על עצמך בתמציתיות-שם , גיל, מקום מגורים ועבודה\ות אחרונות שרלוונטיות לעבודה הזו אם יש. אם לא פשוט תגידי איפה עבדת במקום או שניים האחרונים.
דברי בבטחון, כי את לא יכולה לעבוד מול לק' כשאת מגמגמת.
שימי לב לשפת הגוף שלך-תהיי נינוחה, רגועה עד כמה שאפשר (הם יודעים שזה מלחיץ) ותשתי מים לפני שמתחילים את המרכז הערכה.

nofi1456

New member
אני אעבוד על כל זה בסופ"ש..

ובכללי אני מאמינה שאני אהיה בסדר. אני כן מדברת בביטחון ומתנסחת טוב וכמובן שהלבוש יהיה תואם את המעמד. פשוט לא חשבתי שכל כך מסובך להתקבל לתפקיד שלא דרוש בו שום נסיון או תואר

a wild rose

New member
לא הייתי לוקחת את זה קשה במקומך

מבחני אמינות זה סוג של מבוך ויש בו הרבה קטעים שאנשים יכולים ליפול, לפעמים אנשים סותרים את עצמם בלי לשים לב רק בגלל שהם לא מבינים את השאלה או שלוקחים אותה למקום הלא נכון ונושא הטיפים זו דוגמה מצוינת - זה מאוד ברור שלא לזה הם התכוונו ושמבחינת התשובה שלך הם הבינו משהו אחר לגמרי.
&nbsp
תמשיכי הלאה, תנסי ללמוד מזה, במבחן האמינות הבא תזכרי שלקבל טיפים מלקוחות זה כמו לקבל בונוס מהבוס או מענק הצטיינות - וזה לא נחשב כ"לקבל כסף על שירות טוב שביצעת".
&nbsp
&nbsp

nofi1456

New member
תכלס..זה כאילו הם מאלצים אותך לשקר

באמת שניסיתי להימנע מזה ולענות בקטע הכי אמיתי... אבל הם פשוט לא משאירים ברירה..
מה שלא תעשה, תמיד תצא בעיניהם לא בסדר.
חבל שאף אחד לא מוכן לקחת אחריות על המבחן הזה ולפחות להסביר לי מה היה לא בסדר או לשמוע מה שיש לי להגיד..זה היה מאיר את הדברים באור אחר.
אני מנסה לא לקחת קשה וללמוד מסקנות לעתיד..

למעלה