עבודה והתמחות לאחר תואר שני

עבודה והתמחות לאחר תואר שני

שלום,

האם ידוע לכם אם יש שוני במעמד קבלה לעבודה ולהתמחות בין מסיימי תואר שני במכללות או אוניברסיטאות? (מבחינת קלינית/תעסוקתית-
ארגונית/שיקומית/חינוכית)
ברור לי שיש הבדל בין המכללות השונות ובין האוניברסיטאות עצמן במידת היוקרה. כמה זה משחק תפקיד בפועל?

תודה

sense9

Member
מנהל
תראי,

מי שבאמת יודע אלו מקבלי ההחלטות. מי שיושב בוועדות הקבלה ומבצע סינונים. אבל נכון שגם כאן מספרים שיש עדיפות לבוגרי אונ' ע"פ בוגרי מכללות. ומבין המכללות עצמן- יש יותר מדורגות ויש פחות.

תודה רבה

השאלה היא- אם כרגע יש לי סיכוי להתקבל כנראה רק למכללות, האם שווה בשביל זה לגשת למתא"ם שוב?
האם לטווח הארוך זה ישתלם? (כמובן אף אחד לא יבטיח לי שעוד שנה אתקבל באמת לאוניברסיטה, ויש אוניברסיטה אחת, ספק שתיים שעונות
על הצרכים שלי, אך רחוקות ממקום מגורי). המכללות עונות יותר על תחומי העניין שלי, ונוחות יותר מבחינת הגעה.
העניין הוא שאם אני הולכת ללמוד תואר שני, אני רוצה לדעת שלטווח הארוך, לפחות 6-7 שנים קדימה (אחרי ההתמחות כמובן), ההשקעה הזו תשתלם לי.
אם יש כאן בוגר תואר שני בפסיכולוגיה ממכללה (או מכיר מישהו כזה ושמע ממנו על כך), זה מאוד יעזור.

Shlomile4

New member
אני שמעתי גם שחלק

מהמכללות שומרות מקום לסטודנטים שלהם כדי לעודד עשייץת תואר ראשון במכללות.. הרי אם לא היו מתקבלים לתואר שני ממכללות בכלל או באחוזים אפסיים אף אחד לא היה הולך למכללות.
אז הן נותנות עדיפות גם לתארים מהמכללות הנחשבות, כמו שנרשם קודם בשרשור יש היררכיה גם לזה...:) כמו להכול:)

אני השנה מגיש מועמדות, כם המתאם שיש לי אני יכול להגיע לכל האוניברסיטאות אבל הוא לא כזה גובה כדי לגרום להם לרטוט ולקבל אותי, למרות שאני עדיין מעדיף ללמוד במכללה האקדמית תל אביב יפו

שדרך אגב אני מכיר שם אנשים אישית שלומדים תואר שני לקלינית, שיקומית ורפואית והתארים שלהם הם מהאקדמית (תל אביב יפו..)

בגל מקרה, מקווה שיהיה המון בהצלחה בתהליך המועמדות..

נ.ב - כאשר את מגיעה להתמחות נראה לי שכל תואר שני שתעשי ייתן לך לשם רגל בדלת ואז יש הרבה מקום לקסם אישי:)
אם את מתקבלת לאן שהוא לכי! בהצלחה!

תודה רבה, גם לך :)

מכללת ת"א יפו נחשבת מבחינת התואר השני שהיא מציעה, נכון? אני שמעתי דעות לכאן ולכאן.
מה שחבל הוא שלא עושים שם תזה, אלא עבודת גמר שמקבילה לתזה, וכך זה סוגר את האופציה לביצוע דוקטורט בעתיד
(כי צריך יהיה לבצע שוב תזה). ומה לגבי אריאל?
חשוב לי לדעת לגבי קבלה לעבודה לאחר מכן, ופחות לגבי התמחות.

Shlomile4

New member
בשמחה:) ו..

התואר השני של האקדמית ,לפי מה שביררתי לפני שניכנסתי לתואר הראשון (הייתי קצין בחיל הרפואה) עם כמה פסיכיאטרים ופסיכולוגיים שמקבלים לעבודות ולהתמחויות בתחום, הוא נחשב לטוב בהחלט.
כלומר, הם לא יהססו לקחת אותך כי את מהאקדמית אולי גם להפך, מילים שהוא אמר לי..."כאתה מכיר חברה של האקדמית אתה יודע שהם אחלה אנשים"..

כמובן שחשוב לזכור כי זה הכי לא רשמי/מוכח/כל משהו אחר אלא אני מספר זאת כאדם ששאל ולא מעבר..
למרות שאני יכול לומר לבטח (בנודע לתואר) שרע הוא לא!

למעלה