עבודה ויחסים בעבודה

אלון90

New member
עבודה ויחסים בעבודה

אני עו"ד מעל ל- 10 שנים. אהל המהלך 10 השנים האחרונות כמעט ולא עבדתי בשום דבר. יש לי קצת רתיעה לעבוד בעריכת דין, שכן אני חושש שהנבירה בחקיקה ובפסיקה והכנת כתבי בי דין משפטיים אינם הדבר שהי בא לי לעשותו. בנוסף, כל פעם שאני עובד במשהו אני חושש שאני מנוצל, ואני מתחיל להאמין שאני מנוצל, שכן לו הייתי עושה את הדברים בעצמי, הייתי יכול להרוויח הרבה יותר בכוחות עצמי. הבעייה שלבד אני נלחץ מדי שהכל עלי ושאין לי שיחלוק איתי בעבודה, וכתוצאה מכך אני בכלל לא מצליח לתפקד ולסגור עסקאות. האם אף על פי כן כדאי לי בכל זאת לעבוד בעריכת דין? או שבשום פנים ואופן לא כדאי לי לעבוד כעו"ד לאור הנסיבות הנתונות, וכדאי לחפש לי תחום אחר שיקנה לי סיפוק (שלא ברור לי מהו). תודה. לבד בכל מקרה איני יכול לעבוד, כי אני חייב לעבוד לפחות יחד עם מישהו אחד נוסף כדי שלא אכנס לחרדה שהכל "נופל עלי", ושאועל להיעזר במישהו נוסף לצידי שיקדם את הפרוייקט שאני מצוי בו יחד איתי.

היי אלון

אם אני אסכם את מה שאמרת: 1. יש לך קצת רתיעה לעבוד בעריכת דין, שכן אתה חושש שהנבירה בחקיקה ובפסיקה והכנת כתבי בי דין משפטיים אינם הדבר שהכי בא לך לעשותו - סימן שאתה לא שלם עם התחום שלמדת. חשבת על ללמוד משהו אחר? יש עיסוק אחר שההית רוצה ללמוד/ לעסוק בו? 2. כל פעם שאתה עובד במשהו אתה חושש שאתה מנוצל - אם היית מרוויח בהתאם לכישוריך, לא היית מרגיש מנוצל. המשוואה מאוד פשוטה: אתה נותן עבודה = בתמורה אתה מקבל כסף. 3. שכן לו היית עושה את הדברים בעצמך, היית יכול להרוויח הרבה יותר בכוחות עצמך - באמת? מאיפה לך? ולמה אתה לא מרוויח בהתאם למה שאתה חושב שאתה ראוי ? עובדה שיש הרבה עו"ד שמרוויחים לא רע בזכות כישוריהם, והם מאוד מרוצים. למה אתה לא הגעת למצבם? הנה תשובתך: 1. הבעייה שלבד אתה נלחץ מדי שהכל עליך ושאין לך מי שיחלוק איתך בעבודה, וכתוצאה מכך אתה בכלל לא מצליח לתפקד ולסגור עסקאות. - לכן לו היית עושה את הדברים בעצמך, לא היית מרוויח יותר אלא קורס. זו הסיבה שמתאים לך להיות שכיר ולא עצמאי 2. לבד בכל מקרה אינך יכול לעבוד, כי אתה חייב לעבוד לפחות יחד עם מישהו אחד נוסף כדי שלא תכנס לחרדה שהכל "נופל עליך", ושתוכל להיעזר במישהו נוסף לצידך שיקדם את הפרוייקט שאנה מצוי בו יחד איתך. - אם אתה צריך משהו שיעזור לך לפתח את הפרוייקט שלך? אז איך אתה אומר שלו היית עושה את הדברים בעצמך, היית מרוויח יותר? הרי אתה לא יכל להחזיק פרוייקט לבד? אתה צריך עזרה! אין ספק שלהיות עצמאי לא מתאים לך. האם אף על פי כן כדאי לי בכל זאת לעבוד בעריכת דין? תלוי. או שתהיה שכיר או שתחפש קריירה חדשה. לסיכום, אני די חושבת שאתה לא ממש אוהב לעבוד. אתה מרגיש שאתה מנוצל. אתה חולם על עסק עצמאי למרות שאתה לא יכל להחזיק פרוייקט לבד. לא נראה לי שמשהו ירצה או יספק אותך. תמיד תחיה בחלומות.. הייתי מציעה לך ללכת ליעוץ ולבדוק לעומק מדוע אתה מרגיש כך? וכיצד לשנות את דפוסי חשיבתך. שנה טובה לביאה

למעלה