עבודה- חוסר אונים

ש1234

New member
עבודה- חוסר אונים ../images/Emo10.gif

ש לי טראומה מעבודה עריכת דין מזה עשור. מה שקרה זה שפעמיים נחלתי כשלון בעבודתי כעו"ד ופוטרתי. מאז לא הצלחתי לחזיק סאף עבודה לאורך זמן. לאחרונה התחלתי "לעבוד" בתיווך. הכוונה- להוציא דלק על חשבוני, לבזבז את זמני, ואחרי 5 שבועות עדיין לא סגרתי אף עסקה והועפתי. עוד פעם נחלתי כישלון צורב. לא שתיווך זו עבודת חיי, אך בכל מקרה לא הכי נעים להיות מפוטר מאף עבודה. חשבתי לשוב ולהתעסק בתיווך, ומשם בעתיד לבחון את האפשרות לשוב ולעסוק בעריכת דין. ניסיתי להפגש עם מתווך אתמול ולבוק אפשרות לעבוד אצלו, אבל אני חושש שהוא לא מעוניין. ובכל מקרה, גם אני לא בדיוק בנוי לעבוד כמתווך, אך גם לא כעו"ד. לגבי תיווך- אין לי כוח לרוץ ולהראות דירות, ולגבי עריכת דין- אני חושש שכל העבודה המשפטית תיפול עלי כשאני מרגיש שאין לי מספיק נסיון מקצועי. אני מרגיש כאילו שום תפקיד לא מתאים לי- האם זה הגיוני? הרי כשאין ברירה כל אדם יכול לעבוד בתפקידים הכי מעפנים... ואין לי ברירה, כי אני חייב לצאת מהבית ולעבוד ולהיות עסוק. אני מרגיש חרא מהמצב הזה שאין לי שום דבר ביד, נמאס לי לחפש כל הזמן עבודה מבלי שתהיינה תוצאות!!! פשוט נמאס לי המצב הזה

coachingyou

New member
אני מרגיש כאילו שום תפקיד לא מתאים לי- האם זה

ש' יקר, אין מצב ששום תפקיד לא מתאים לך - יש מצב שאולי לא מצאת את המקצוע שאתה חפץ בו/מתאים לך. לעיתים קרובות אנשים הולכים ללמוד מה שההורים מכוונים אותם, ממשיכי דרך של הורים (האם במשפחתך עוד עו"ד?), הולכים בעקבות אח/אחות גדולים וכד'. לעיתים קרובות אנשים הולכים ללמוד ולעבוד במה שנראה להם יוקרתי, מעניין, מאפשר סטטוס גבוה וכד' - גם כאן זה המקום לבדוק את עצמך. אבל בכל מקרה - אתה צריך ללכת לבדוק איזה מקצוע באמת מתאים לך. יש במשרד התמ"ת אפשרות אבחון מקצועי, יש מכונים רבים שמאבחנים יכולות והתאמה וישנה אפשרות של הכוונה וליווי של בעל מקצוע - מאמנים אישיים ויועצי תעסוקה. לפי מה שאתה מתאר - זו לא רק בעיה של התאמת מקצוע אלא כרגע, גם התגברות על טראומת הפיטורין ואי ההצלחה ולהחזיר לעצמך את הביטחון העצמי ביכולות שלך. בנקודה זו יעזור לך אימון אישי בדרך טובה מאוד. מה שבטוח - אל תישאר בתחושת הכישלון שלך, אפשר לצאת מתחושה זו ולהצליח בגדול.... בהצלחה, דורית גן-מור

ש1234

New member
האני מאמין שלי:

שהכל תלוי בי, ושלא הלכתי ללמוד משהו שלא מתאים לי. פשוט אני לא מספיק הצלחתי לשדר במקום העבודה שכדאי להעסיק אותי. אם יראו שאני נעים ומביא תועלת, ירצו להעסיק אותי. זה גם מה שעלי להקרין במקום עבודתי, ועל זה אני עובד.

שאלה

מה אתה יודע על חסימות בפני הצלחה ? קראת / בדקת גישות והסברים לעניין ?

ש1234

New member
מההגיון הבריא אוכל לענות ולאמר שלדעתי חסימות

בפני הצחחה גורמים לכך שיש כל מיני גורמים שמונעים מאיתנו להצליח ויהי מה... נכון?

עוד חומר למחשבה

הרי ההיגיון אומר שלהצליח זה טוב, ויחד עם זאת רבים מתקשים למרות יכולות אישיות גבוהות, אז יש כאן עניין מורכב, זה לא מספיק להביא תשובת היגיון בריא תמציתית וללכת הלאה. ומתנצל שזה נשמע כמו ביקורת אבל תעבור על ההודעה לפני שאתה לוחץ על "שלח" ותראה שכתבת בלי שגיאות הקלדה או דפוס, זה אומר משהו על מאמץ ואחריות. קטן, אבל אומר. ובאשר לשאלה הגדולה - נסה להמשיך ולחשוב, לא על העניין העקרוני, אלא להתבונן סביבך ולנסות להבין את התופעה

ש1234

New member
אתה מדבר בקודים קצרים שלא מספיק ברורים לי.

הגיון לא מספיק. זה ידוע. נדרש הרבה יותר מכך. אני מבין את התופעה לגבי מצבי בכך שאני מתקשה לבצע מטלות סיזיפיות שמשעממות אותי. יש לי ממש רתיעה לבצע מטלות כאלו. אני אדם יצירתי, יזם באופיי, במקומות כאלו הייתי פורח ונהנה, ומי שהיה מעסיק אותי גם כן הייה מרוצה מתוצאות עבודתי. רשמת שאנסה להתבונן סביבי ולנסות להבין את התופעה. על איזה "תופעה" אתה מדבר?

ש1234

New member
אני משער שהתופעה שאתה מדבר עליה נוגעת לחסמים

בהצלחה. במקרה שלי קיימים חסמים רבים שמונעים ממני להצליח. ברצוני להתגבר עליהם ולמרות קיומם להצליח.

גורמים עמוקים

מעבר לכך שאתה מוצא את עצמך מבצע מטלות שחוזרות על עצמן, חסרות עניין, מה עוד אתה יודע לומר על גורמים שמנעו ממך בעבר מלממש את עצמך. כדי להרחיב את השיחה אני מפנה אותך לקטגורית מאמרים שעוסקת בתהליכי עומק. עיבוד תכנים רגשיים והתמודדות עם אמונות קשות שמונעות מאיתנו מימוש והצלחה. מוזמן להביא את כל מה שיעלה יום טוב

ש1234

New member
גורמים שמנעו ממני בעבר מלממש את עצמך

אימי שחולה הרבה שנים בפרקינסון רצתה שאטפל בה ואדאג לה וחוץ מזה לא עניין אותה שאדאג לעבוד (כך לפחות בעבר). אבי התחרה בי וניסה להראות שנוא יותר טוב ושווה ממני. אחי התחרה בי, כל הזמן מבקר אותי ולא נותן קרדיט לדברי ולמעשי. הוא אגואיסט, מרוכז בעצמו והמשפחה לא מעניינת אותו בשיט. אחי הבכור נפטר וראיתי את הכעס בעיניו כשהלך מהעולם ואני נשארתי כשהייתי צעיר וכשהאמינו שאגיע רחוק. אחי הרגיש שהוא דועך והוא גם כעס על שלא הייתי לצידו בזמן שהיה חולה בסרטן. לי היו חרדות קשות בשל בחשש שאימי תמות, ובשל קשיי למידה שלי (אני היפר). נפלתי לדכאון. קשיי התארגנות וריכוז שלי וקושי להתמקד. מספיק? -:)

אני מבין עכשיו

מצטער שלא התייחסתי קודם, הייתי רחוק ממחשב יומיים. צר לי לשמוע שנדרשת לעבור מצוקות שכאלה, אלה עומסים רגשיים שלא משאירים שום שקט בפנים. ניתן להבין את הקשיים שלך, בואת ההשפעה שלהם על התפקוד בכל תחום בחיים. האם היית בתהליך טיפול רגשי ? מצוקות שכאלה יכולות להמשיך ולגזול אנרגיה גם הרבה שנים לאחר האירוע, טיפול יכול להועיל

ש1234

New member
אכן מצוקות כאלו משפיעות ולפיכך לכל אורך השנים

אני מצוי בטיפול פסיכולוגי ותרופתי. יחד עם זאת, איני מוכן לוותר על הרצון להצליח, אני מאמין שאני מוכשר, ואני עדיין יכול, ורוצה להגיע למצב שבו אעבוד לעבודה ראויה- הן כלכלית והן מבחינת אופי העבודה.

ש1234

New member
חוזקותי

יצירתי, בעל קליטה מהירה, יכולת אנליטית גבוהה, חכם, פקח, מבריק, יזם, בעל אוריינטציה עסקית גבוהה, יכולת ניסוח גבוהה בכתב ובע"פ, אנגלית ברמת שפת אם, בעל חוש הומור, בעל טעם טוב ושימת לב לפרטים. במקרה שלי החשוב זה לא החוזקות אלא יותר החולשות לדעתי.

הבחנה

הביטחון המבוסס הנדרש כדי ליצור שינוי נשען על אמון בעצמך. אתה מחפש לחולל שינוי שלא יקרה אלא אם כן לעולם התעסוקה יהיה ברור מהי תרומתך וזאת עליך להגדיר בדרך חדשה. ככל שתפרק ותנסח את היכולות שלך באופן אישי ומדויק כך תפתח הדרך שלך להצלחה. הישארות בהתעסקות בקשיים ובחולשות משאירה אותך מתבוסס בבוץ שאתה מכיר, ראייה עצמית מבוססת אבל טרייה מראה כיווני שינוי

ש1234

New member
החוזקות שלי לדעתי זה ראייה עצמית מבוססת.

הבעייה הייתה שהחולשות גברו על החוזקות ומנעו התקדמותי. איני מחפש להתמקד בחולשות, אני רוצה להתגבר עליהן דווקא. נשאלת השאלה אם אני עלול להתעלם מהחולשות ואז להאלץ להתמודד עם כשלון נוסף, דבר שממש איני רוצה שיקרה ושאעדיף למנוע.

אימון אישי ככלי להעצמה

גילית תעוזה, עברת לתחום חדש. ניכר במעשיך, אומץ ויכולת ללמוד דברים חדשים. אני מזמינה אותך לבדוק מה עשית טוב בכל אחד מהתחומים ? ממה אתה כן נהנה בעבודה?

ש1234

New member
אני אוהב אנשים. בעריכת דין מה שעשיתי טוב זה

שהצלחתי לעבור את תקופת ההתמחות בלי שהועפתי. בתיווך כנ"ל- החזקתי מעמד עד שהועפתי. אני נהנה מהמגע עם אנשים, מזה שיש לי לאן לקום בבוקר, שאני מרוויח כסף כל חודש ושיש לי לאן לקום בבוקר, שאני פוגש אנשים שנעים לי במחיצתם ושסביבת עבודתם נעימה.

למעלה