עבודה/טיול באוסטרליה וחיסכון

ran906

New member
עבודה/טיול באוסטרליה וחיסכון

שלום :)

אני עומד להשתחרר בקרוב וגיליתי לפני כמה ימים על האופציה של עבודה חוקית באוסטליה. חשבתי לעבוד שם, לטייל ואחרי הטיול לעבוד עוד כדי לחסוך קצת כסף ולחזור לישראל.. אחרי החפירה :) כמה שאלות שעלו לי:
1. ניתן לחסוך בהתחשב בשכר מינימום אל מול עלויות המחייה?
2. מהי השכירות בערים כמו סידני וכו (מניח שיש הבדלים בין אזורים לא מחפש דירת פאר אבל גם לא בשכונת פשע)
האם לדעתכם ניתן למצוא עבודה זמנית לתקופה של כמה חודשים?

תודה רבה :)
רן

ANZ1

New member
2 תשובות שונות

1. אם תבדוק תראה שאחת הדרישות לקבלת הויזה זה תעודת שחרור מהצבא, ותראה שיש מכסה שנתית, ולמרות שפתחו מכסה חדשה החודש של 500 בקשות, היא לא תשאר כמה חודשים, לכן אם אתה לא הולך להשתחרר החודש לא תוכל לקבל את הויזה השנה, רק עוד שנה, לא בטוח שזה יהיה רלוונטי עבורך עוד שנה.
2. אתה לא תחסוך כלום במהלך השהייה, זאת לא המטרה, אתה תרויח משכורת נמוכה כמלצר או עובד חקלאות, מטרת הויזה היא לטייל ולעבוד כדי לשלם על הטיול, המטרה היא חוויות, לא חסכון כסף, אוסטרליה מדינה יקרה למחייה.

ran906

New member
follow up question :)

תודה על התשובה המהירה!
הטיול אידיאלית לפחות מחולק לשני שלבים:
השלב הראשון הוא להגיע לאוסטרליה, לעבוד ולטייל עם הכסף שחסכתי בעבודה (כלומר לשלם על זה בטיול כמו שהומלץ למעלה)
בשלב השני הייתי רוצה לחזור ולהתמקד בעבודה וחוויות מקומיות יותר פשוט יצירת קשרים עם מקומיים וכו..
השאלה היא האם גם במוד כזה של חיים יחסית פשוטים אם כמות נכבדת של עבודה לא יהיה ניתן לחסוך? המחייה גבוהה אבל השכר לא גבוהה בהתאם?

ANZ1

New member
כמה אתה רוצה לחסוך ?

תראה, אם אתה רוצה לחסוך ,אחרי השחרור תשאר לגור אצל ההורים, תאכל בבית, תעשה כביסה בבית, תזמין חברים אליך הביתה, ותלך עם אמא שלך לקניות = אפס הוצאות, ותעבוד ב2 עבודות שונות ,קשות עם משכורת גבוהה כמו מלצר במסעדה נחשבת, ככה כל מה שתרוויח תחסוך בלי הוצאות,
באוסטרליה מצד שני, אתה תשלם על מגורים, ותשלם על אוכל, ותשלם על חשמל, ועל כביסה, ותקשורת ותחבורה, ואם תרצה כמו שכתבת ליצור קשרים עם מקומיים, גם יהיו לך הרבה הוצאות על אלכוהול, וקניות, ובגדים ותחבורה ובילויים.
הרבה לא ישאר, אי אפשר לדעת אם תחסוך וכמה, כי זה תלוי באיזו עבודה תעבוד ואיפה תגור וכו, מה שבטוח שהרבה זה לא יהיה.
אם זאת המטרה, תשאר בבית של ההורים.

נראה לי...

שאם אתה רוצה לעבוד כדרך לראות עולם ולהתחבר עם אנשים וגם לשלם את המחייה שלך, אז WWOOF (עבודת התנדבות בחוות אורגניות) זו אופציה טובה בשבילך. עובדים חמש שעות ביום, שאר הזמן אפשר לטייל ולהסתובב, גרים אצל אנשים ולומדים להכיר ולחבב אותם, והעלות מינימלית - תחבורה, קצת אוכל והוצאות תיירות אם אתה רוצה.
&nbsp

למעלה