עבודה כמדריכה בפנימייה

עבודה כמדריכה בפנימייה

אני זוכרת שמישהו כתב כאן בעבר שבזמן הלימודים שלו הוא עבד כמדריך בפנימייה. היום כשעברתי על מודעות הדרושים נתקלתי במודעה כזאת. רציתי לשאול אתכם, לפני שאני פונה אליהם - האם זה באמת עבודה "נוחה" יחסית לזה שאני סטודנטית? כלומר, אני יכולה לעבוד רק בערבים ובסופי שבוע. כמו כן, אם תוכלו לתאר לי קצת את האופי העבודה - שאני אדע לאן אני נכנסת, אם בכלל... אתם חושבים שעבודה כזאת מתאימה למישהי שרק התחילה שנה א' (מבחינה מקצועית)?

עוסג

New member
זו אני

עבדתי בפנימייה פוסט אישפוזית ומאוד אהבתי את העבודה. קודם כל, העבודה מתאימה בהחלט לשנה א'. היו הרבה סטודנטים - גם מתחומים אחרים שעבדו שם - רובם בעבודת ערב וסופי שבוע בתורנות. אני הגעתי איתם לסידור שאני עובדת רק בסופי שבוע, חגים וחופשות (כולל לילות) (אז העבודה יותר קשה, כי בעצם אנחנו מילאנו הרבה פונקציות שבימי חול ממלאים העובדים הקבועות כמו עבודה במטבח, חלוקת תרופות ועוד). בעבודה יש פן טיפולי, תוך כדי לקיחת אחריות על הצד החברתי של חייהם והשרשת נורמות וכללי התנהגות.עובדים בצמוד לאנשי מקצוע (פסיכולוגים, עו"סים) ומקבלים הדרכה. כל חודש נעשה סידור עבודה ובדרך כלל מתחשבים בבקשות הסטודנטים כך שאפשר להתארגן בהתאם למבחנים ועבודות. לי העבודה תרמה הרבה לפן המקצועי וגם הרווחתי לא רע, יחסית לסטודנטית. יחד עם זאת, אני יודעת שבכל פנימיה הכללים שונים וכך גם סידור העבודה - כך שכדאי פשוט לבדוק. בדרך כלל ידרשו ממך להגיע מס' ימים (על חשבונך - אבל זה בדרך כלל ניתן למיקוח) להתלמדות. יש פנימיות עצמאיות ויש פנימיות של חסות הנוער, שהן בדרך כלל מאורנות יותר. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות.

אוקיי, תודה רבה ../images/Emo13.gif

אני חושבת שפשוט אפקסס להם קורות חיים, ובמידה ויזמנו אותי לראיון - אני אברר בדיוק במה כרוכה העבודה.

SuperGirl 25

New member
יש לי תחושה ש...

אם זו פנימיה "רגילה" (ולא פוסט-אישפוזית), יש צורך במדריכים קבועים לכל קבוצת גיל. מה שאומר משרה מלאה (מאוד). אך בכל זאת שווה לשלוח קורות חיים, אולי תחושתי לא נכונה במקרה הזה.

בינתיים אני מנסה לבדוק

כל מה שאני מוצאת. אני רוצה מצד אחד עבודה בתחום, מצד שני עבודה שלא תהייה יותר מדי טובענית - כדי שאוכל לשלב לימודים. מהבחניה הזאת אני חושבת שעבודה בפנימייה לא כל כך תתאים לי, למרות שהייתי רוצה מאוד לעבוד בתחום הזה. התקשרתי לכמה מודעות שחיפשו חונכים למספר שעות שבועיות (עבודה שאני חושבת שיותר תתאים לי) - אבל לצערי כנראה ששאר הסטודנטים ראו את המודעות לפניי וספיקו "לתפוס" את כל החונכויות...
לא נורא, לפחות ברוב המקומות אמרו לי שישמרו את הטלפון שלי ויתקשרו אם יצטרכו חונכת.

SuperGirl 25

New member
כדאי להתקשר לחברות סיעוד

כיוון שהן מספקות, בין היתר, עבודה לחונכים לילדים.

וואו, המון תודה! ../images/Emo24.gif

טוב, בינתיים כבר הרמתי כמה טלפונים וכנראה שמצאתי משהו, אבל זה לא סגור

למעלה